Het pictogram Cast ontbreekt wanneer ik Netflix probeer te kijken op mijn Chromecast.

Als het pictogram Cast ontbreekt wanneer je Netflix probeert te kijken op je Chromecast, wijst dit er meestal op dat bepaalde gegevens op het castapparaat dat je gebruikt, moeten worden vernieuwd. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Android-telefoon of -tablet

Controleer of je Android-apparaat is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als je Chromecast.

1. Open op je Android-apparaat de Google Home-app.

2. Tik in de rechterbovenhoek van je scherm op Apparaten.

3. Zoek je Chromecast.

• Als je je Chromecast ziet staan, zit deze op hetzelfde netwerk.

• Als je je Chromecast niet ziet staan, is deze mogelijk verbonden met een ander netwerk dan je Android-apparaat. Raadpleeg de ondersteuningswebsite van Google voor hulp bij het wisselen van netwerken.

4. Zodra je Chromecast op hetzelfde netwerk zit als je Android-apparaat, probeer je Netflix opnieuw.

Afmelden bij Netflix

1. Tik linksboven in de Netflix-app op de knop Menu ( of ).

2. Scrol omlaag en selecteer Afmelden.

3. Bevestig dat je je wilt afmelden.

4. Meld je weer aan nadat je bent afgemeld en probeer Netflix opnieuw.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als de Chromecast.
  1. Open de Google Home-app op je iPhone, iPad of iPod touch.

2. Tik in de rechterbovenhoek van je scherm op Apparaten.

3. Zoek je Chromecast.

• Als je je Chromecast ziet staan, zit deze op hetzelfde netwerk.

• Als je je Chromecast niet ziet staan, is deze mogelijk verbonden met een ander netwerk dan je iOS-apparaat. Raadpleeg de ondersteuningswebsite van Google voor hulp bij het wisselen van netwerken.

4. Zodra je Chromecast op hetzelfde netwerk zit als je iPhone, iPad of iPod touch, probeer je Netflix opnieuw.

Windows- of Mac-computer

Chrome-extensies uitschakelen

Als je Chrome gebruikt, kun je het beste overbodige add-ons uitschakelen voordat je het opnieuw probeert. Schakel als volgt add-ons uit in Chrome:

1. Typ chrome://extensions in de adresbalk van Chrome

2. Schakel in de lijst met extensies alle vakjes uit waarbij Ingeschakeld (Enabled) wordt weergegeven.

3. Probeer Netflix opnieuw

Als het probleem is opgelost met deze stappen, kun je het beste de extensies een voor een inschakelen om te bepalen door welke extensie pagina's van de Netflix-website niet goed worden geladen.