Pictogram Cast ontbreekt op Chromecast

Als het castpictogram ontbreekt wanneer je Netflix probeert te kijken op je Chromecast, betekent dit meestal dat gegevens op het gebruikte castapparaat moeten worden vernieuwd. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat.

Android-telefoon of -tablet

Zorg ervoor dat je Android-apparaat en Chromecast op hetzelfde netwerk zitten

1. Open op je Android-apparaat de Google Home-app.

2. Klik linksonder op het scherm op het tabblad Home.

3. Scrol omlaag naar het gedeelte Apparaten en zoek Chromecast.

• Als je je Chromecast ziet staan, zit deze op hetzelfde netwerk als je Android.

• Als je je Chromecast niet ziet staan, zit deze mogelijk op een ander netwerk dan je Android. Ga naar de ondersteuningswebsite van Google voor hulp bij het wisselen van netwerken.

4. Zodra je Chromecast op hetzelfde netwerk zit als je Android-apparaat, probeer je Netflix opnieuw.

Schakel je apparaat uit en dan weer in

1. Schakel je Android-telefoon of -tablet uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

2. Bevestig dat je het Android-apparaat wilt uitzetten.

3. Druk opnieuw op de aan/uit-knop om je Android weer aan te zetten.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Google Home en Google Play Services bijwerken

1. Open Google Play Store.

2. Tik op Menu en selecteer Mijn apps.

3. Selecteer Google Home als deze optie wordt weergegeven, en tik op Updaten (Update).

4. Selecteer Google Play Services als deze optie wordt weergegeven, en tik op Updaten (Update).

5. Probeer Netflix opnieuw nadat beide apps zijn bijgewerkt.

Mogelijk moet je het apparaat opnieuw opstarten om de app bij te werken.

Start je Chromecast opnieuw op

1. Haal de stekker van je Chromecast 15 seconden uit het stopcontact.

2. Steek de stekker weer in het stopcontact en laat Chromecast opnieuw starten.

3. Probeer Netflix opnieuw nadat je Chromecast weer is ingeschakeld.

Speciale tekens verwijderen

De Netflix-app kan problemen ondervinden met emoji's of speciale tekens in de naam van je Chromecast. Los dit probleem als volgt op:

1. Open de Google Home-app op je mobiele telefoon of tablet.

2. Tik op de naam van je Chromecast in de apparaatlijst.

3. Tik op het pictogram Instellingen en op Apparaatgegevens.

4. Tik op Apparaatnaam en verwijder emoji's en speciale tekens.

5. Tik op Opslaan.

6. Open de Netflix-app weer en probeer het opnieuw.

Opmerking:
Als je de naam van de Chromecast wilt wijzigen, moet je mobiele apparaat of tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.

Uitloggen bij Netflix

1. Tik in de Netflix-app op Meer meer-pictogram of je Profielpictogram profielpictogram.

2. Scrol omlaag en tik op Uitloggen.

3. Tik nogmaals ter bevestiging op Afmelden (Sign Out).

4. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

iPhone, iPad of iPod touch

Het wifinetwerk van je Chromecast controleren

1. Open de Google Home-app op je iPhone, iPad of iPod touch.

2. Zoek je Chromecast op het tabblad Home in de lijst met apparaten.

• Als je je Chromecast ziet staan, zit deze op hetzelfde wifinetwerk als je iPhone, iPad of iPod touch.

• Als je je Chromecast niet ziet staan, zit deze op mogelijk op een ander wifinetwerk dan je iPhone, iPad of iPod touch. Ga naar de Google Help-website om dit op te lossen.

3. Zodra je Chromecast op hetzelfde netwerk zit als je iPhone, iPad of iPod touch, probeer je Netflix opnieuw.

Start je Chromecast opnieuw op

1. Haal de stekker van je Chromecast 15 seconden uit het stopcontact.

2. Steek de stekker weer in het stopcontact en laat Chromecast opnieuw starten.

3. Probeer Netflix opnieuw nadat je Chromecast weer is ingeschakeld.

Speciale tekens verwijderen

De Netflix-app kan problemen ondervinden met emoji's of speciale tekens in de naam van je Chromecast. Los dit probleem als volgt op:

1. Open de Google Home-app op je mobiele telefoon of tablet.

2. Tik op de naam van je Chromecast in de apparaatlijst.

3. Tik op het pictogram Instellingen en op Apparaatgegevens.

4. Tik op Apparaatnaam en verwijder emoji's en speciale tekens.

5. Tik op Opslaan.

6. Open de Netflix-app weer en probeer het opnieuw.

Opmerking:
Als je de naam van de Chromecast wilt wijzigen, moet je mobiele apparaat of tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.

Windows- of Mac-computer

Chrome-uitbreidingen uitschakelen

Als je Chrome gebruikt, kun je overbodige add-ons uitschakelen.

1. Typ chrome://extensions in de adresbalk.

2. Schakel de extensies uit die zijn ingeschakeld.

Opmerking:
    Extensies onder Chrome-apps hoeven niet te worden uitgeschakeld.
  3. Probeer Netflix opnieuw.

Als het probleem is opgelost met deze stappen, kun je het beste de extensies een voor een inschakelen om te zien door welke extensie Netflix niet goed werkt.