Het pictogram Cast ontbreekt wanneer ik Netflix probeer te kijken op mijn Chromecast.

Als het pictogram Cast ontbreekt wanneer je Netflix probeert te kijken op je Chromecast, wijst dit er meestal op dat bepaalde gegevens op het castapparaat dat je gebruikt, moeten worden vernieuwd. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Android-telefoon of -tablet

Controleer of je Android-apparaat is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als je Chromecast.

1. Open op je Android-apparaat de Google Home-app.

2. Klik linksonder op het scherm op het tabblad Home.

3. Scrol omlaag naar het gedeelte Apparaten (Devices) en zoek Chromecast.

• Als je je Chromecast ziet staan, zit deze op hetzelfde netwerk als je Android.

• Als je je Chromecast niet ziet staan, is deze mogelijk verbonden met een ander netwerk dan je Android-apparaat. Raadpleeg de ondersteuningswebsite van Google voor hulp bij het wisselen van netwerken.

4. Zodra je Chromecast op hetzelfde netwerk zit als je Android-apparaat, probeer je Netflix opnieuw.

Afmelden bij Netflix

1. Tik linksboven in de Netflix-app op de menuknop of rechtsonder op de knop Meer (More).

2. Scrol omlaag en selecteer Afmelden.

3. Bevestig dat je je wilt afmelden.

4. Meld je weer aan nadat je bent afgemeld en probeer Netflix opnieuw.

Je Android-telefoon of -tablet opnieuw opstarten

1. Schakel je Android-telefoon of -tablet uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

2. Bevestig dat je het Android-apparaat wilt uitzetten.

3. Druk de aan/uit-knop opnieuw in om je Android-apparaat weer aan te zetten.

4. Probeer Netflix opnieuw nadat je Android-apparaat opgestart is.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als de Chromecast.

1. Open de Google Home-app op je iPhone, iPad of iPod touch.

2. Klik linksonder op het scherm op het tabblad Home.

3. Scrol omlaag naar het gedeelte Apparaten (Devices) en zoek Chromecast.

• Als je je Chromecast ziet staan, zit deze op hetzelfde netwerk als je iOS-apparaat.

• Als je je Chromecast niet ziet staan, is deze mogelijk verbonden met een ander netwerk dan je iOS-apparaat. Raadpleeg de ondersteuningswebsite van Google voor hulp bij het wisselen van netwerken.

4. Zodra je Chromecast op hetzelfde netwerk zit als je iPhone, iPad of iPod touch, probeer je Netflix opnieuw.

Start je Chromecast opnieuw op

1. Haal de stekker van je Chromecast 15 seconden uit het stopcontact.

2. Steek de stekker weer in het stopcontact en laat Chromecast opnieuw starten.

3. Probeer Netflix opnieuw nadat je Chromecast weer is ingeschakeld.

Windows- of Mac-computer

Chrome-extensies uitschakelen

Als je Chrome gebruikt, kun je het beste overbodige add-ons uitschakelen voordat je het opnieuw probeert. Schakel als volgt add-ons uit in Chrome:

1. Typ chrome://extensions in de adresbalk van Chrome

2. Gebruik in de lijst met add-ons de schuifknop om ingeschakelde add-ons uit te schakelen. (Bij ingeschakelde add-ons wordt een blauwe schuifknop weergegeven.)

Opmerking:
    Add-ons onder Chrome-apps (Chrome Apps) hoeven niet te worden uitgeschakeld.
  3. Probeer Netflix opnieuw

Als het probleem is opgelost met deze stappen, kun je het beste de extensies een voor een inschakelen om te bepalen door welke extensie pagina's van de Netflix-website niet goed worden geladen.