Jak usunąć pobrane pliki

Po obejrzeniu pobranego tytułu możesz go usunąć z pamięci urządzenia. Pobrane pliki można usuwać pojedynczo lub zbiorczo.

Usuwanie pojedynczego filmu, serialu lub programu

  1. Otwórz aplikację Netflix i wybierz opcję Pobrane pliki .

    • Na tablecie lub komputerze z systemem Windows 10 lub 11 wybierz kolejno Menu i Pobrane pliki.

  2. W prawym górnym rogu ekranu wybierz opcję Edytuj .

    • Aby usunąć pojedynczy odcinek serialu/programu, w pierwszej kolejności wybierz serial/program.

  3. Zaznacz pole wyboru obok filmu, serialu lub programu, który chcesz usunąć, a następnie wybierz opcję Usuń lub czerwony symbol X.

Uwaga:
Niektóre urządzenia są wyposażone w funkcję Pobierz następny odcinek, która sprawia, że po obejrzeniu pobranego odcinka jest on usuwany, a pobieranie kolejnego odcinka rozpoczyna się automatycznie.

Usuwanie wszystkich pobranych plików

  1. Otwórz aplikację Netflix i wybierz opcję Więcej , ikonę „Więcej” z trzema kropkami ... lub ikonę profilu .

  2. Wybierz opcję Ustawienia aplikacji lub Ustawienia.

  3. W sekcji pobieranie wybierz opcję Usuń wszystkie pobrane pliki.

  4. Na ekranie potwierdzenia wybierz opcję OK lub Usuń.

Możesz także usunąć wszystkie pobrane pliki z urządzenia, do którego nie masz dostępu, usuwając to urządzenie z listy urządzeń powiązanych z kontem Netflix.

Usuwanie urządzenia w systemie iOS, Android lub Amazon Fire

  1. Zaloguj się do serwisu Netflix w przeglądarce na urządzeniu przenośnym.

  2. Wybierz menu profili lub opcję Więcej .

  3. Wybierz opcję Konto.

  4. Wybierz opcję Zarządzaj urządzeniami do pobierania.

  5. Wybierz opcję Usuń urządzenie dla wszystkich urządzeń, które chcesz usunąć.

Usuwanie urządzenia w systemie Windows 10 lub 11

  1. Kliknij ikonę „Więcej” z trzema kropkami ... .

  2. Wybierz opcję Ustawienia.

  3. Wybierz opcję Szczegóły konta.

  4. Wybierz opcję Zarządzaj urządzeniami do pobierania.

  5. Wybierz opcję Usuń urządzenie dla wszystkich urządzeń, które chcesz usunąć.

Uwaga:
Jeśli chcesz usunąć z pamięci urządzenia wcześniej pobrane tytuły po zamknięciu konta, odinstaluj aplikację Netflix.