Hantera Smarta nerladdningar

Smarta nerladdningar är en funktion som hjälper dig att hantera dina nerladdade serier. När du har tittat på ett nerladdat avsnitt raderas det av Smarta nerladdningar, som sedan automatiskt laddar ner nästa avsnitt i serien. Om du hellre vill behålla de avsnitt du redan sett på enheten måste du stänga av Smarta nerladdningar så att du kan hantera nerladdat innehåll manuellt.

Funktionen Smarta nerladdningar fungerar bara när du är ansluten till Wi-Fi, så den förbrukar aldrig mobildata och enhetens lagringsutrymme påverkas inte eftersom funktionen alltid tar bort det sista avsnittet du tittat på innan nästa avsnitt laddas ner. Funktionen Smarta nerladdningar är tillgänglig på enheter som stöder nerladdningar och som har den senaste versionen av Netflix-appen för mobila Android-enheter, mobila iOS-enheter, Amazon Fire-surfplattor samt för datorer och surfplattor med Windows 10.

Hur fungerar Smarta nerladdningar?

Om du har laddat ner ett eller flera avsnitt i en serie kommer Smarta nerladdningar att ta bort det avsnitt du precis tittat färdigt på, och sedan automatiskt ladda ner nästa avsnitt i serien.

Exempel:

1. Du laddar ner avsnitt 1–3 av säsong 1.

2. Du tittar färdigt på det första avsnittet av säsongen.

3. Smarta nerladdningar tar bort det första avsnittet av säsong 1 och laddar sedan automatiskt ner säsongens fjärde avsnitt.

Obs!
Om det inte finns några fler avsnitt att ladda ner för serien du tittar på kommer det sista avsnittet inte att tas bort.

Hur sätter jag på eller stänger av Smarta nerladdningar?

iPhone, iPad eller iPod touch

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från sektionen Nerladdningar

1. Tryck på nerladdningsikonen .

2. Längst upp i sektionen Mina nerladdningar (My Downloads) väljer du Smarta nerladdningar (Smart Downloads).

3. Använd reglaget för att stänga av eller sätta på Smarta nerladdningar.

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från App-inställningar

1. Tryck på menyikonen Menyikon på mobila enheter.

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under rubriken Nerladdningar (Downloads) kan du sätta på eller stänga av Smarta nerladdningar med hjälp av reglaget.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från sektionen Nerladdningar

1. Tryck på nerladdningsikonen .

2. Längst upp i sektionen Mina nerladdningar (My Downloads) väljer du Smarta nerladdningar (Smart Downloads).

3. Använd reglaget för att stänga av eller sätta på Smarta nerladdningar.

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från App-inställningar

1. Tryck på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under rubriken Nerladdningar (Downloads) kan du sätta på eller stänga av Smarta nerladdningar med hjälp av reglaget.

Amazon Fire-surfplatta

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från sektionen Nerladdningar

1. Tryck på nerladdningsikonen .

2. Längst upp i sektionen Mina nerladdningar (My Downloads) väljer du Smarta nerladdningar (Smart Downloads).

3. Använd reglaget för att stänga av eller sätta på Smarta nerladdningar.

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från App-inställningar

1. Tryck på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under rubriken Nerladdningar (Downloads) kan du sätta på eller stänga av Smarta nerladdningar med hjälp av reglaget.

Surfplatta eller dator med Windows 10

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från sektionen Nerladdningar

1. Klicka eller tryck på menyikonen Menyikon för Windows 10.

2. Välj Mina nerladdningar (My Downloads).

3. Längst upp i sektionen Mina nerladdningar (My Downloads) väljer du Smarta nerladdningar (Smart Downloads).

4. Använd reglaget för att stänga av eller sätta på Smarta nerladdningar.

Sätt på och stäng av Smarta nerladdningar från Inställningar

1. Klicka eller tryck på ....

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Under rubriken Nerladdningar (Downloads) kan du sätta på eller stänga av Smarta nerladdningar med hjälp av reglaget.

Varför laddades nästa avsnitt inte ner?

Funktionen Smarta nerladdningar fungerar endast när den aktiverats på enheter som är anslutna till Wi-Fi. Följ stegen nedan för att undersöka varför avsnittet inte laddades ner.

1. Bekräfta att Smarta nerladdningar har aktiverats. (Om du är osäker på hur man gör detta följer du stegen under Hur sätter jag på eller stänger av Smarta nerladdningar? ovan.)

2. Bekräfta att enheten är ansluten till Wi-Fi. Smarta nerladdningar fungerar endast när Wi-Fi har aktiverats.

3. Bekräfta att det finns fler avsnitt i serien. Om du inte kan se några senare avsnitt av serien hos Netflix finns det inga fler avsnitt att ladda ner!