Hur fungerar sektionen Min lista på Netflix?

Med Min lista (My List) kan du skapa en egen rad med serier och filmer som du hittar i vår katalog och vill titta på senare. När du har lagt till ett antal titlar i Min lista (My List) så sorterar vi dem åt dig så att de titlar som du troligen helst vill titta på visas först. Varje profil har sin egen lista för att säkerställa en skräddarsydd tittarupplevelse. Läs vidare för att få svar på några av de vanligaste frågorna vi får om Min lista (My List).

Var hittar jag Min lista?

Min lista (My List) är tillgänglig på Netflix webbplats och på alla Netflix-klara enheter. På vissa äldre enheter kan Min lista (My List) kallas för Spelkö (Instant Queue), men funktionen är exakt densamma. Du hittar Min lista (My List) på Netflix.com/MyList eller genom att logga in på Netflix på din enhet och bläddra till raden Min lista (My List).

Funktionen Min lista (My List) visas inte i Netflix barnvänliga sektion, men du kan växla tillbaka till den vanliga Netflix-upplevelsen när du vill för att komma åt Min lista (My List).

Har du fortfarande problem med att hitta Min lista (My List)? Gå till Min lista finns inte på min iPhone, iPad, eller iPod touch.

Hur lägger jag till serier och filmer i Min lista (My List)?

Följ stegen nedan för att lägga till en titel i Min lista (My List).

• På webbplatsen: Håll markören över en serie eller en film och välj alternativet +, eller så väljer du en serie eller film och väljer + Min lista (+ My List).

• På din Netflix-klara enhet: Välj en serie eller film och välj sedan Lägg till i Min lista (Add to My List) eller + Min lista (+ My List).

• Om du har en spelkö (Instant Queue) kan du använda Netflix webbplats för att lägga till titlar.

Min lista (My List) kan innehålla upp till 500 titlar. Om du har problem med att lägga till titlar i Min lista (My List) måste du bekräfta att du inte nått denna gräns.

Hur tar jag bort serier och filmer från Min lista?

Följ stegen nedan för att ta bort en serie eller film från Min lista (My List).

• På webbplatsen: Välj bock-ikonen när du visar information om en serie eller film.

• På din Netflix-klara enhet: Välj en serie eller film och välj sedan Ta bort från Min lista (Remove from My List).

• Om du har en spelkö (Instant Queue) kan du använda Netflix webbplats för att ta bort titlar.

Hur kan jag se hela Min lista på en sida?

I avsnittet Min lista (My List) på Netflix webbplats kan du se alla titlar du har lagt till i Min lista (My List).

På de flesta nyare Netflix-klara enheter visas alla serier och filmer som du har lagt till i Min lista (My List).

Hur bestämmer Netflix ordningen i Min lista?

Vi sorterar serierna och filmerna i din lista utifrån vad du troligen helst vill titta på. Här följer ett par saker som vi tar hänsyn till när vi flyttar titlar till början av Min lista (My List):

• Du la nyligen till titeln i din lista.

• En ny säsong av en serie i din lista blev nyligen tillgänglig.

• En av dina vänner tittade nyligen på en titel i din lista. (Används endast om ditt Netflix-konto är kopplat till Facebook.)

• En titel i din lista försvinner snart och kommer inte längre att vara tillgänglig.

På webbplatsen visar vi ibland anledningen till att vi har flyttat en titel längst fram i din lista under bilden för serien eller filmen.

Om du befinner dig i USA kan du även manuellt ändra ordningen på serierna och filmerna i Min lista (My List) på sidan Konto (Account). Du gör detta genom att öppna ditt Konto (Account) och välja Ordning i Min lista (Order in My list). Välj sedan Manuell ordning (Manual Ordering).

Jag föredrar att inte använda Min lista. Hur kan jag bli av med den?

Om du aldrig använder Min lista (My List) eller sällan tittar på material i den raden så kommer listan med tiden att hamna längre och längre ner på skärmen som du använder för att bläddra bland våra serier och filmer. På nyare enheter visas inte Min lista (My List) om du inte lägger till något i listan.

Jag ser inte alla titlar i Min lista. Vad är det som händer?

Om du är ute och reser:

Min lista (My List) är en funktion som stöds överallt, men listan visar bara serier och filmer som är tillgängliga i regionen där du just nu befinner dig. Allt du lägger till i Min lista (My List) sparas, så när du kommer hem igen eller när titeln blir tillgänglig i din nuvarande region ser du den automatiskt i din lista.

Om du inte är på resa och befinner dig i USA:

Om titlar saknas från Min lista (My List) kan det bero på den manuella ordningsfunktionen som endast finns i USA. Följ stegen nedan för att stänga av manuell ordning.

1. Gå till sidan Konto (Account).

2. I avsnittet Min profil (My Profile) väljer du Ordning i Min lista (Order in My List).

3. Välj Netflix föreslår (Netflix Suggests).

4. Välj Spara.

5. Gå tillbaka till sidan Min lista (My List) och försök att hitta titlarna igen.