Hur du använder Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Panasonic

Använd den här artikeln för att lära dig hur du använder Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Panasonic.

Netflix är tillgängligt på många Panasonic-enheter.

TV-apparater (2019 eller senare)

• Vissa tv-apparater från Panasonic av 2019 och 2020 års modell har ett Netflix-kalibrerat läge (Netflix Calibrated Mode) så att du kan titta på Netflix med den bildkvalitet som ursprungligen avsetts.

• Vissa tv-apparater från Panasonic av 2020 års modell har ett filmskaparläge (Filmmaker Mode) som justerar bildkvaliteten till förinställda värden.

För att sätta på Netflix-kalibrerat läge eller filmskaparläge trycker du på knappen Meny (Menu) på fjärrkontrollen, väljer Bild (Picture) och sätter därefter på inställningen med reglaget.

Obs!Filmskaparläget kan inte sättas på när det Netflix-kalibrerade läget är på.

Om du vill ansluta din Blu-ray-spelare, din smart-tv eller ditt hemmabiosystem från Panasonic till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

1. Tryck på Viera Cast-knappen på fjärrkontrollen.

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

5. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

1. Välj Nätverk (Network) på TV:ns hemskärm (Home).

2. Välj Internetinnehåll (Internet Content).

3. Välj Netflix.

4. Välj Logga in (Sign In) och följ instruktionerna på skärmen.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Följ de här stegen för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

Obs!Om du inte ser Få hjälp (Get Help) går du uppåt och väljer Inställningar.

Om du inte hittar Få hjälp (Get Help), Inställningar (Settings) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. I menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Börja om (Start Over), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater och på utvalda Blu-ray-spelare från Panasonic. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En Ultra HD-tv från 2014 eller senare (med Netflix-appen) som kan streama innehåll i Ultra HD i 60 Hz.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision och HDR på utvalda tv-apparater och Blu-ray-spelare från Panasonic. För att streama i Dolby Vision eller HDR behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix.

• Om du använder en HDR-kompatibel Blu-ray-spelare måste du ansluta den till en HDR-kompatibel smart-tv via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High).