Använda Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Sony

Välkommen till Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Sony! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på många Sony-enheter, bland annat Sony Android TV och Sony Google TV.

Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över, och de flesta enheter fungerar överallt där Netflix är tillgängligt. Det kan dock hända att vissa äldre enheter endast fungerar i det land där de köptes. Mer information finns i vår karta över regioner som stöds. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Enheter som inte stöder anpassning visar undertexter och textning i standardutseende eller så är de inte konfigurerade för att visa undertexter.

På vissa enheter kan du även streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud. Läs vår artikel om att använda Dolby Atmos med Netflix för mer information.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Bildjusteringar
Utvalda tv-apparater av 2018 års modell från Sony i serierna Z9F, ZF9, A9F, AF9 har ett Läge kalibrerat för Netflix (Netflix Calibrated Mode) som låter dig titta på Netflix med den ursprungligt avsedda bildkvaliteten. Läget kalibrerat för Netflix kan aktiveras genom att gå till dina tv-inställningar, välja lägen och sedan aktivera inställningen med reglaget.

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Sony till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om du har en Netflix-knapp på din Sony-fjärrkontroll

1. Tryck på Netflix-knappen på din fjärrkontroll.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang online.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. Välj Logga in (Sign In) eller Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om menyn på skärmen har alternativet Video

1. Använd pilknapparna på din Sony-fjärrkontroll, navigera vänster eller höger för att markera alternativet Video.

2. Tryck på upp eller ner för att navigera till Netflix.

3. Välj Netflix.

• Om du får en uppmaning om att registrera produkten hos Sony följer du instruktionerna för registrering på skärmen.

4. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang online.

5. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om din Sony Google TV har en trådlös tangentbordsfjärrkontroll

1. Tryck på knappen Home på den trådlösa tangentbordsfjärrkontrollen.

2. Välj Alla appar (All Apps).

3. Använd pilknapparna på vänster sida av fjärrkontrollen till din Sony Google TV för att navigera till Netflix-appen. Tryck sedan på OK.

4. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang online.

5. Ange din e-postadress och ditt lösenord till Netflix.

6. Välj Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om du vill logga ut från ditt Netflix-konto på din tv, Blu-ray-spelare, digitalbox eller ditt hemmabiosystem från Sony öppnar du Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Sony Google TV

1. Navigera till hemskärmen för Google TV. Om du känner dig osäker, tryck på hem-knappen (Home).

2. Välj Alla appar (All Apps).

3. Välj Inställningar (Settings).

4. Välj Appar (Applications).

5. Välj Hantera appar (Manage Applications).

6. Bläddra med hjälp av riktningspilarna tills du ser Netflix. Välj sedan Netflix.

7. Välj Rensa data (Clear Data) och tryck på OK när du uppmanas att göra det.

Andra Sony-enheter

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera till vänster för att öppna menyn och välj sedan Inställningar (Settings).

• Om du inte ser en meny när du navigerar till vänster kan du istället navigera uppåt och sedan välja Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från Sony. För att streama i Ultra HD behöver du:

Netflix är tillgängligt i HDR på utvalda tv-apparater och Blu-ray-spelare från Sony. För att streama i HDR behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix. (Om du använder en HDR-kompatibel Blu-ray-spelare måste du ansluta den till en HDR-kompatibel smart-tv via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare – vanligtvis HDMI 1-porten.)

• Ett Netflix-abonnemang med 4 skärmar. Se vilket abonnemang du har just nu på Netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten inställd på Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.