Använda Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Sony

Välkommen till Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Sony! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner

Netflix är tillgängligt på många Sony-enheter, bland annat Sony Android TV och Sony Google TV.

Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över, och de flesta enheter fungerar överallt där Netflix är tillgängligt. Mer information finns i vår karta över regioner som stöds. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, tv-serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Enheter som inte stöder anpassning visar undertexter och textning i standardutseende eller så är de inte konfigurerade för att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Konfigurera Netflix

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Sony till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om du har en Netflix-knapp på din Sony-fjärrkontroll

1. Tryck på Netflix-knappen.
  2. Välj Logga in (Sign In).
    • Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .
    • Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.
  3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.
  4. Välj Logga in (Sign In) eller Fortsätt (Continue).

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt
  • Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om menyn på skärmen har alternativet Video

1. Använd pilknapparna på din Sony-fjärrkontroll, navigera vänster eller höger för att markera alternativet Video.
  2. Tryck på upp eller ner för att navigera till Netflix.
  3. Välj Netflix.
    • Om du får en uppmaning om att registrera produkten hos Sony följer du instruktionerna för registrering på skärmen.
  4. Välj Logga in (Sign In).
    • Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .
    • Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.
  5. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt
  • Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om din Sony Google TV har en trådlös tangentbordsfjärrkontroll

1. Tryck på knappen Home på den trådlösa tangentbordsfjärrkontrollen.
  2. Välj Alla appar (All Apps).
  3. Använd pilknapparna på vänster sida av fjärrkontrollen till din Sony Google TV för att navigera till Netflix-appen och tryck sedan på OK.
  4. Välj Logga in (Sign In).
    • Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .
    • Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.
  5. Ange din e-postadress och ditt lösenord till Netflix.
  6. Välj Fortsätt (Continue).

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt
  • Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Logga ut från Netflix

Om du vill logga ut från ditt Netflix-konto på din tv, Blu-ray-spelare, digitalbox eller ditt hemmabiosystem från Sony öppnar du Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Sony Google TV:

1. Navigera till hemskärmen för Google TV. Om du känner dig osäker, tryck på hem-knappen (Home).
  2. Välj Alla appar (All Apps).
  3. Välj Inställningar (Settings).
  4. Välj Appar (Applications).
  5. Välj Hantera appar (Manage Applications).
  6. Bläddra med hjälp av riktningspilarna tills du ser Netflix. Välj sedan Netflix.
  7. Välj Rensa data (Clear Data) och tryck på OK när du uppmanas att göra det.

Andra Sony-enheter:

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen.
  3. Välj Logga ut (Sign out).
  4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.
  5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. Öppna Netflix-appen och tryck på pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    • Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.
  2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).
  3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix i Ultra HD

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från Sony. För att streama i Ultra HD behöver du: