Så här använder du Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Sony

Ta reda på mer om Netflix funktioner på din tv eller Blu-ray-spelare från Sony, och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix är tillgängligt på många Sony-enheter, bland annat Sony Android TV och Sony Google TV.

• Sony BRAVIA Android-tv-apparater (modeller från 2018 eller senare)

Bildjusteringar
Utvalda tv-apparater av 2018 års modell eller senare från Sony har ett Netflix-kalibrerat läge (Netflix Calibrated Mode) som gör att du kan titta på Netflix med den ursprungligt avsedda bildkvaliteten. Netflix-kalibrerat läge kan sättas på genom att gå till inställningarna för din tv, välja lägen och sedan sätta på inställningen.

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Sony till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

1. Tryck på Netflix-knappen på din fjärrkontroll.

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In).

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang online.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. VäljLogga in (Sign In) eller Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

1. Använd pilknapparna på din Sony-fjärrkontroll och navigera vänster eller höger för att markera alternativet Video eller Appar (Apps).

2. Tryck på upp eller ner för att navigera till Netflix.

3. Välj Netflix.

• Om du får en uppmaning om att registrera produkten hos Sony följer du instruktionerna för registrering på skärmen.

4. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang online.

5. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

6. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

1. Tryck på knappen Home på den trådlösa tangentbordsfjärrkontrollen.

2. Välj Alla appar (All Apps).

3. Använd pilknapparna på vänster sida av fjärrkontrollen till din Sony Google TV för att navigera till Netflix-appen. Tryck sedan på OK.

4. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang online.

5. Ange din e-postadress och ditt lösenord till Netflix.

6. Välj Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Om du vill logga ut från ditt Netflix-konto på din tv, Blu-ray-spelare, digitalbox eller ditt hemmabiosystem från Sony öppnar du Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

1. Navigera till hemskärmen för Google TV (om du känner dig osäker, tryck på knappen Home).

2. Välj Alla appar (All Apps).

3. Välj Inställningar (Settings).

4. Välj Appar (Applications).

5. Välj Hantera appar (Manage Applications).

6. Bläddra med hjälp av riktningspilarna tills du ser Netflix. Välj sedan Netflix.

7. Välj Rensa data (Clear Data) och tryck på OK när du uppmanas att göra det.

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

Obs!Om du inte ser Få hjälp (Get Help) går du uppåt och väljer Inställningar.

Om du inte hittar Få hjälp (Get Help), Inställningar (Settings) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. I menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Börja om (Start Over), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från Sony. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En Ultra HD-tv från 2014 eller senare (med Netflix-appen) som kan streama innehåll i Ultra HD i 60 Hz.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision och HDR på utvalda tv-apparater och Blu-ray-spelare från Sony. För att streama i Dolby Vision eller HDR behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix.

• Om du använder en HDR-kompatibel Blu-ray-spelare måste du ansluta den till en HDR-kompatibel smart-tv via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High).