Använda Netflix på din PlayStation

Välkommen till Netflix på din PlayStation! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt på PlayStation 3, PlayStation 4 och PlayStation Vita.

PlayStation 3

Netflix streamingfunktioner på PlayStation 3 inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på Sony PlayStation 3 i alla regioner där Netflix-tjänsten finns tillgänglig.

Navigering
Bläddra bland rader av filmaffischer eller välj Sök (Search) för att hitta filmer.

Upplösning
Streama serier och filmer upp till 1080p. Titlar med en HD-symbol streamas i HD om internetanslutningen stödjer en överföringshastighet på minst 5 megabit per sekund.

Undertexter och alternativt ljud
Välj Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) för att sätta på undertexter eller 5.1 surround-ljud om det stöds av serien eller filmen.

Skärm 2
Använd Netflix-appen på en iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet som en andra skärm för din PlayStations Netflix-app.

PlayStation 4

Netflix streamingfunktioner på PlayStation 4 inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på Sony PlayStation 4 i alla regioner där Netflix-tjänsten finns tillgänglig.

Navigering
Bläddra bland rader av filmaffischer eller välj Sök (Search) för att hitta filmer.

Upplösning
Streama serier och filmer upp till 1080p. Titlar med en HD-symbol streamas i HD om internetanslutningen stödjer en överföringshastighet på minst 5 megabit per sekund.

Undertexter och alternativt ljud
Välj Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) för att sätta på undertexter eller 5.1 surround-ljud om det stöds av serien eller filmen.

Skärm 2
Använd Netflix-appen på en iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet som en andra skärm för din PlayStations Netflix-app.

PlayStation 4 Pro

Netflix streamingfunktioner på PlayStation 4 Pro inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på Sony PlayStation 4 Pro i alla regioner där Netflix-tjänsten finns tillgänglig.

Navigering
Bläddra bland rader av filmaffischer eller välj Sök (Search) för att hitta filmer.

Upplösning
Streama serier och filmer upp till Ultra HD. Titlar med en Ultra HD-symbol streamas i Ultra HD om din internetanslutning stöder en överföringshastighet på minst 25 megabit per sekund.

Undertexter och alternativt ljud
Välj Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) för att sätta på undertexter eller 5.1 surround-ljud om det stöds av serien eller filmen.

Skärm 2
Använd Netflix-appen på en iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet som en andra skärm för din PlayStations Netflix-app.

PlayStation Vita

Netflix streamingfunktioner på PlayStation Vita inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på Sony PlayStation Vita i USA, Kanada och Latinamerika.

Navigering
Rulla uppåt och neråt för att bläddra bland genrer som anpassats speciellt för dig. Välj Sök (Search) längst upp på skärmen för att söka efter en specifik titel. För att snabbspola framåt eller bakåt, tryck var som helst på skärmen och dra sedan fingret längs förloppsindikatorn för att spola bakåt eller framåt i titeln. Tryck på knappen Tillbaka (Back) för att avsluta filmen.

Upplösning
Streama serier och filmer i 480p.

Undertexter och ljud
Välj Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) för att sätta på undertexter eller alternativa språkljud om det stöds av serien eller filmen.

Om du vill ansluta din PlayStation till ditt Netflix-konto ser du till att du är på hemskärmen och är ansluten till PlayStation Network. Följ sedan stegen för din enhet nedan.

PlayStation 3

Hämta Netflix-appen

1. Öppna startskärmen och navigera till Tv-/videotjänster (TV/Video Services) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Välj Ja (Yes) när följande meddelande visas: Du måste ladda ner programvara för att kunna använda den här funktionen. Vill du ladda ner nu? (To use this feature, you must download software. Do you want to download now?) Netflix-appen börjar nu laddas ned.

Om du inte ser Netflix-appen i Tv- och videotjänster (TV/Video Services), följer du stegen nedan för att hämta den från PlayStation Store.

1. Välj PlayStation Store.

2. Välj Appar (Apps).

3. Välj Filmer/TV (Movies/TV).

4. Välj Netflix.

5. Välj Ladda ner (Download).

När hämtningen är slutförd fortsätter du med stegen nedan.

Logga in på Netflix

1. Öppna startskärmen och navigera till Tv-/videotjänster (TV/Video Services) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

Obs!
      Det kan hända att du först uppmanas att logga in på PlayStation Network (PSN). Om detta fönster visas måste du logga in på ditt PlayStation Network-konto innan du fortsätter. Om du har glömt din inloggningsinformation går du till PlayStation.com för att återställa ditt PSN-lösenord.
      • I Inloggningsfönstret för PSN fyller du i din e-postadress. Du kan även markera kryssrutan Logga in automatiskt (Automatisk inloggning) (Sign In Automatically). Om du markerar den här rutan slipper du vanligtvis logga in på PlayStation Network varje gång du startar Netflix.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

PlayStation 4

Hämta Netflix-appen

1. Öppna startskärmen, navigera till TV och video (TV & Video) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – tryck på knappen PS i mitten av handkontrollen.

Obs!
      Du måste vara inloggad på ditt PSN-konto för att komma åt sektionen TV och video (TV & Video).
  2. Välj Ladda ner (Download). Netflix-appen börjar nu laddas ned.

Om du inte ser Netflix-appen i Tv och video (TV & Video), följer du stegen nedan för att hämta den från PlayStation Store.

1. Välj PlayStation Store.

2. Välj Appar (Apps).

3. Välj Filmer/TV (Movies/TV).

4. Välj Netflix.

5. Välj Ladda ner (Download).

När hämtningen är slutförd fortsätter du med stegen nedan.

Logga in på Netflix

1. Öppna startskärmen, navigera till TV och video (TV & Video) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – tryck på knappen PS i mitten av handkontrollen.

Obs!
      Du måste vara inloggad på ditt PSN-konto för att komma åt sektionen TV och video (TV & Video).
  2. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

PlayStation 4 Pro

Hämta Netflix-appen

1. Öppna startskärmen, navigera till TV och video (TV & Video) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas trycker du på knappen PS i mitten av handkontrollen.

Obs!
      Du måste vara inloggad på ditt PSN-konto för att komma åt sektionen TV och video (TV & Video).
  2. Välj Ladda ner (Download). Netflix-appen börjar nu laddas ned.

Om du inte ser Netflix-appen i Tv och video (TV & Video), följer du stegen nedan för att hämta den från PlayStation Store.

1. Välj PlayStation Store.

2. Välj Appar (Apps).

3. Välj Filmer/TV (Movies/TV).

4. Välj Netflix.

5. Välj Ladda ner (Download).

När hämtningen är slutförd fortsätter du med stegen nedan.

Logga in på Netflix

1. Öppna startskärmen, navigera till TV och video (TV & Video) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – tryck på knappen PS i mitten av handkontrollen.

Obs!
      Du måste vara inloggad på ditt PSN-konto för att komma åt sektionen TV och video (TV & Video).
  2. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

PlayStation Vita

Hämta Netflix-appen

Observera att Netflix endast är tillgängligt på PlayStation Vita i USA, Kanada och Latinamerika.

1. Öppna startskärmen på PS Vita och navigera till PlayStation Store.

2. Välj Sök (Search) och skriv sedan in Netflix för att hitta Netflix-appen.

3. Välj posten Netflix PS Vita.

4. Välj Ladda ner (Download).

5. Tryck på PlayStation-knappen och dra sidans övre högra hörn mot dess nedre vänstra hörn för att stänga PS Store.

6. Netflix-appen installeras automatiskt när nedladdningen har slutförts.

När hämtningen är slutförd fortsätter du med stegen nedan.

Logga in på Netflix

1. Öppna Netflix-appen.

2. Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

• Om du uppmanas att logga in på PlayStation Network (PSN) loggar du in för att fortsätta.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

På japanska PlayStation-enheter använder du O istället för X för att bekräfta valet och X istället för O för att avbryta valet i felsökningsstegen nedan.

PlayStation 3

1. Starta Netflix-appen.

2. Tryck på O på handkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen.

4. Välj Logga ut (Sign Out).

5. Välj Ja (Yes).

Om du inte kunde logga ut med hjälp av stegen ovan kan du prova följande:

1. Börja från hemskärmen på PlayStation 3.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Navigera till avsnittet med tv-/videotjänster (TV/Video Services) och markera Netflix.

3. Tryck på X.

4. Direkt efter att du tryckt på X, tryck och håll ned knapparna Start och Välj (Select) och fortsätt hålla dem nedtryckta tills detta meddelande visas: Vill du återställa dina Netflix-inställningar och omregistera? (Do you want to reset your Netflix settings and re-register?)

5. Välj Ja (Yes).

När enheten är klar med inaktiveringen kan du ansluta som en annan användare. Om du vill ta bort Netflix-appen kan du radera den från din PlayStation.

PlayStation 4

1. Starta Netflix-appen.

2. Tryck på O på handkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen.

4. Välj Logga ut (Sign Out).

5. Välj Ja (Yes).

Om du inte kunde logga ut med hjälp av stegen ovan kan du prova följande:

1. Börja från hemskärmen på PlayStation 4.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Navigera till TV och video (TV & Video) och markera Netflix.

3. Tryck på Alternativ-knappen (Options) på handkontrollen.

4. Välj Ta bort (Delete).

5. Välj OK.

När enheten är klar med inaktiveringen kan du ansluta som en annan användare. Om du vill ta bort Netflix-appen kan du radera den från din PlayStation.

PlayStation 4 Pro

1. Starta Netflix-appen.

2. Tryck på O på handkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen.

4. Välj Logga ut (Sign Out).

5. Välj Ja (Yes).

Om du inte kunde logga ut med hjälp av stegen ovan kan du prova följande:

1. Börja från hemskärmen på PlayStation 4.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Navigera till TV och video (TV & Video) och markera Netflix.

3. Tryck på Alternativ-knappen (Options) på handkontrollen.

4. Välj Ta bort (Delete).

5. Välj OK.

När enheten är klar med inaktiveringen kan du ansluta som en annan användare. Om du vill ta bort Netflix-appen kan du radera den från din PlayStation.

PlayStation Vita

Logga ut från Netflix
  1. Starta Netflix-appen.

2. Tryck in pilknapparna på enheten i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

3. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

4. Prova Netflix igen.

När enheten är klar med inaktiveringen kan du ansluta som en annan användare. Om du vill ta bort Netflix-appen kan du radera den från din PlayStation.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på PlayStation 4 Pro. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och som är ansluten till din PlayStation 4 Pro via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.