Så här använder du Netflix på din PlayStation

Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner på din PlayStation, och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Ta bort Netflix
Netflix i HDR
Netflix i Ultra HD

Netflix streamingfunktioner på PlayStation inkluderar:

Upplösning

• PlayStation 3 och PlayStation 4: streama serier och filmer upp till 1080p. Titlar med en HD-symbol streamas i HD om din internetanslutning stöder en överföringshastighet på minst 5 megabit per sekund.

• PlayStation 4 Pro och PlayStation 5: streama serier och filmer upp till 4K Ultra HD. Titlar med en Ultra HD-symbol streamas i Ultra HD om din internetanslutning stöder en överföringshastighet på minst 25 megabit per sekund.

Skärm 2

Använd Netflix-appen på en iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet som en andra skärm för din PlayStations Netflix-app.

Om du vill ansluta din PlayStation till ditt Netflix-konto ser du till att du är på hemskärmen och är ansluten till PlayStation Network.

PlayStation 3

Logga in på Netflix

1. Öppna startskärmen och gå till Tv-/videotjänster (TV/Video Services) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

PlayStation 4 och PlayStation 4 Pro

Logga in på Netflix

1. Öppna startskärmen, gå till sektionen TV och video (TV & Video) och välj Netflix-ikonen.

• Om startskärmen inte redan visas – tryck på knappen PS i mitten av handkontrollen.

2. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

PlayStation 5

Logga in på Netflix

1. Från hemskärmen går du till sektionen Media.

2. Välj Alla appar (All Apps), gå till Video- och musikappar (Video and music apps) och välj Netflix-ikonen.

3. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Följ de här stegen för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

På japanska PlayStation-enheter använder du O istället för X för att bekräfta valet och X istället för O för att avbryta valet i felsökningsstegen nedan.

PlayStation 3

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på O på handkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen.

4. Välj Logga ut (Sign Out).

5. Välj Ja (Yes).

Om du inte kunde logga ut med hjälp av stegen ovan kan du prova följande:

1. Börja från hemskärmen på PlayStation 3.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Gå till sektionen Tv- och videotjänster (TV/Video Services) och markera Netflix.

3. Tryck på X.

4. Direkt efter att du tryckt på X, tryck och håll ned knapparna Start och Välj (Select) och fortsätt hålla dem nedtryckta tills detta meddelande visas: Vill du återställa dina Netflix-inställningar och omregistera?

5. Välj Ja (Yes).

PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på O på handkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen.

4. Välj Logga ut (Sign Out).

5. Välj Ja (Yes).

Om du inte kunde logga ut med hjälp av stegen ovan kan du prova följande:

1. Börja från hemskärmen på PlayStation 4.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Gå till sektionen TV och Video (TV & Video) och markera Netflix.

3. Tryck på Alternativ-knappen (Options) på handkontrollen.

4. Välj Ta bort (Delete).

5. Välj OK.

PlayStation 3 eller PlayStation 4

1. Börja från spelkonsolens hemskärm.

• Om startskärmen inte redan visas – håll ner knappen PS i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes).

2. Gå till Tv-/videotjänster (TV/Video Services) eller sektionen TV och Video (TV & Video) och markera Netflix.

3. Tryck på triangel-knappen eller Alternativ (Options) på handkontrollen.

4. Välj Ta bort (Delete).

5. Välj Ja (Yes) eller OK.

Netflix är tillgängligt i HDR på vissa PlayStation 4 Pro och PlayStation 5. För att streama i HDR behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En streamingenhet som stöder Netflix och antingen Dolby Vision eller HDR.

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10, samt är ansluten till din enhet via en HDMI-port som stöder HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten inställd på Hög (High).

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på PlayStation 4 Pro och PlayStation 5. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och som är ansluten till din PlayStation via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High).