Så här använder du Netflix på din TCL-tv

Använd den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner på din TCL-tv, och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på många tv-apparater från TCL.

Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över. De flesta enheter fungerar överallt där Netflix finns tillgängligt, men vissa äldre enheter fungerar bara i landet där de köptes. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (t.ex. komedi, drama, serier) som vi visar utifrån vad du har tittat på tidigare. På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds.

Föräldrakontroller
Du kan ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du sätter på undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud), som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om 5.1-ljud stöds av din enhet går du till valfri originaltitel från Netflix och kontrollerar om alternativet 5.1-ljud finns. Om alternativet inte finns fungerar funktionen inte på din enhet. Du kan ändra utseendet för undertexter och dold text på många enheter. Enheter som inte stöder anpassning kommer att visa undertexter och dold text med standardutseende.

Om du vill ansluta din TCL-tv till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer det alternativ nedan som bäst beskriver din enhet.

Om du har Netflix-knappen på din TCL-fjärrkontroll

1. Tryck på Netflix-knappen.

2. Klicka på Logga in (Member Sign In).

3. Ange e-postadressen och lösenordet som hör ihop med ditt Netflix-konto.

4. Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

5. Välj Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du inte har Netflix-knappen på din TCL-fjärrkontroll

1. Tryck på knappen Meny (Menu) på fjärrkontrollen.

2. Välj Anslutning (Connection).

3. Välj Netflix och tryck sedan på OK.

4. Klicka på Logga in (Member Sign In).

5. Ange e-postadressen och lösenordet som hör ihop med ditt Netflix-konto.

6. Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

7. Välj Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du använder en TCL Roku TV

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in (Sign in).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in .

• Om du inte är medlem påbörjar du ett abonnemang.

3. Ange din registrerade e-postadress och välj Nästa (Next).

4. Ange lösenordet och välj Logga in (Sign In).

5. Välj Start.

För att börja om eller logga in med en annan e-postadress när som helst under den här processen använder du piltangenterna på din handkontroll för att ange följande sekvens:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Logga ut via Netflix

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera till vänster och välj Få hjälp (Get Help) för att öppna menyn.

• Om du inte ser Få hjälp (Get Help) kan du navigera uppåt och sedan välja Inställningar (Settings) eller ikonen Inställningar kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

Om du inte ser Få hjälp (Get Help), Inställningar (Settings) eller ikonen Inställningar:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

Om du använder en TCL Roku TV

Logga ut från Netflix

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.

3. Välj kugghjulsikonen till höger.

4. Välj Logga ut (Sign out).

5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från TCL. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En Ultra HD-tv från 2014 eller senare (med Netflix-appen) som kan streama innehåll i Ultra HD i 60 Hz.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i HDR på utvalda TCL-tv-apparater. För att streama i HDR behöver du:

• En smart-tv som stöder antingen Dolby Vision eller HDR10 + Netflix.