Cast-ikonen saknas när jag försöker titta på Netflix på min Chromecast.

Om Cast-ikonen saknas när du försöker titta på Netflix på din Chromecast tyder det oftast på att information på den enhet du försöker casta ifrån måste uppdateras. Följ felsökningsstegen för din enhet nedan för att lösa problemet.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Kontrollera att din Android-enhet är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Chromecast

1. Öppna appen Google Home på din Android-enhet.

2. Tryck på knappen Enheter (Devices) i övre högra hörnet på skärmen.

3. Leta reda på din Chromecast.

• Om din Chromecast visas använder den samma nätverk som din Android-enhet.

• Om din Chromecast inte visas kan den vara ansluten till ett annat nätverk än din Android-enhet. Support för att byta nätverk finns på Googles supportwebbplats.

4. Prova Netflix igen när din Chromecast använder samma nätverk som din Android-enhet.

Logga ut från Netflix

1. I Netflix-appen trycker du på menyknappen i det övre vänstra hörnet eller knappen Mer (More) längst ner till höger.

2. Bläddra ner och välj Logga ut (Sign Out).

3. Bekräfta att du vill logga ut.

4. När du har loggat ut så loggar du in och provar Netflix igen.

Starta om din Android-mobil eller Android-surfplatta

1. Stäng av din Android-mobil eller Android-surfplatta genom att hålla ner på/av-knappen.

2. Bekräfta att du vill stänga av enheten.

3. Tryck på på/av-knappen igen för att slå på enheten.

4. Prova Netflix igen när din enhet har startats om.

iPhone, iPad eller iPod touch

Kontrollera att din iOS-enhet är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Chromecast

1. Öppna appen Google Home på din iPhone, iPad eller iPod touch.

2. Tryck på knappen Enheter (Devices) i övre högra hörnet på skärmen.

3. Leta reda på din Chromecast.

• Om din Chromecast visas använder den samma nätverk som din iOS-enhet.

• Om din Chromecast inte visas kan den vara ansluten till ett annat nätverk än din iOS-enhet. Support för att byta nätverk finns på Googles supportwebbplats.

4. Prova Netflix igen när din Chromecast använder samma nätverk som din iPhone, iPad eller iPod touch.

Starta om din Chromecast

1. Dra ur kontakten från din Chromecast och vänta i 15 sekunder.

2. Sätt sedan i kontakten igen och vänta tills Chromecast har startats om.

3. Prova Netflix igen när Chromecast har startats om.

Windows- eller Mac-dator

Inaktivera Chrome-tillägg

Om du använder Chrome kan du inaktivera onödiga tillägg innan du försöker igen. Så här inaktiverar du tillägg i Chrome:

1. Skriv chrome://extensions i Chromes adressfält.

2. Inaktivera alla tillägg som för närvarande är aktiverade i listan över tillägg (aktiverade tillägg är markerade i blått).

Obs!
    Tillägg som står listade under Chrome-appar (Chrome Apps) behöver inte inaktiveras.
  3. Prova Netflix igen

Om dessa steg löser problemet kan du försöka aktivera dina tillägg ett i taget för att se vilket av dem som förhindrar att vissa sidor på Netflix webbplats laddas ordentligt.