Cast-ikonen saknas på Chromecast

Om Cast-ikonen saknas när du försöker titta på Netflix på din Chromecast betyder det oftast att enheten du försöker casta ifrån måste uppdateras. Följ felsökningsstegen för din enhet nedan för att lösa problemet.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Se till att din Android-enhet och Chromecast använder samma nätverk.

1. Öppna appen Google Home på din Android-enhet.

2. Välj fliken Hem (Home) i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

3. Bläddra ner till sektionen Enheter (Devices) och leta reda på din Chromecast.

• Om din Chromecast visas använder den samma nätverk som din Android-enhet.

• Om din Chromecast inte visas kan den vara ansluten till ett annat nätverk än din Android-enhet. Gå till Googles supportwebbplats för att få hjälp med att byta nätverk.

4. Prova Netflix igen när din Chromecast använder samma nätverk som din Android-enhet.

Stäng av din enhet och sätt på den igen

1. Stäng av din Android-mobil eller Android-surfplatta genom att hålla ner på/av-knappen.

2. Bekräfta att du vill stänga av enheten.

3. Håll ner på/av-knappen igen för att slå på din Android-enhet.

4. Prova Netflix igen.

Uppdatera Google Home och Google Play Services

1. Öppna Google Play Store.

2. Tryck på menyikonen och välj Mina appar (My Apps).

3. Markera Google Home om du ser alternativet i listan, och tryck sedan på Uppdatera (Update).

4. Markera Google Play Services om du ser alternativet i listan, och tryck sedan på Uppdatera (Update).

5. Prova Netflix igen när båda apparna har uppdaterats.

Du kanske måste starta om enheten för att slutföra uppdateringen av appen.

Starta om din Chromecast

1. Dra ur kontakten från din Chromecast och vänta i 15 sekunder.

2. Sätt sedan i kontakten igen och vänta tills Chromecast har startats om.

3. Prova Netflix igen när Chromecast har startats om.

Ta bort specialtecken

Netflix-appen kan få problem med specialtecken eller emojis i ditt Chromecast-namn. Så här åtgärdar du problemet:

1. Öppna Google Home-appen på din mobil eller surfplatta.

2. Tryck på Chromecast-namnet i listan med enheter.

3. Tryck på ikonen för inställningar och sedan på Enhetsinformation (Device information).

4. Tryck på Enhetsnamn (Device name) och ta bort alla specialtecken och emojis.

5. Tryck på Spara (Save).

6. Öppna Netflix-appen och försök igen.

Obs!
För att ändra Chromecast-namnet måste din mobil eller surfplatta vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast.

Logga ut från Netflix

1. Tryck på Mer ikonen mer eller ikonen för din Profil profilikon i Netflix-appen.

2. Bläddra ner och tryck på Logga ut (Sign Out).

3. Tryck på Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

4. När du har loggat ut så loggar du in och provar Netflix igen.

iPhone, iPad eller iPod touch

Kontrollera Chromecasts Wi-Fi-nätverk

1. Öppna appen Google Home på din iPhone, iPad eller iPod touch.

2. På fliken Hem (Home) letar du reda på din Chromecast i listan med enheter.

• Om din Chromecast visas använder den samma Wi-Fi-nätverk som din iPhone, iPad eller iPod touch.

• Om din Chromecast inte visas kanske den inte använder samma Wi-Fi-nätverk som din iPhone, iPad eller iPod touch. Gå till Googles supportwebbplats för att lösa det här problemet.

3. Prova Netflix igen när din Chromecast använder samma nätverk som din iPhone, iPad eller iPod touch.

Starta om din Chromecast

1. Dra ur kontakten från din Chromecast och vänta i 15 sekunder.

2. Sätt sedan i kontakten igen och vänta tills Chromecast har startats om.

3. Prova Netflix igen när Chromecast har startats om.

Ta bort specialtecken

Netflix-appen kan få problem med specialtecken eller emojis i ditt Chromecast-namn. Så här åtgärdar du problemet:

1. Öppna Google Home-appen på din mobil eller surfplatta.

2. Tryck på Chromecast-namnet i listan med enheter.

3. Tryck på ikonen för inställningar och sedan på Enhetsinformation (Device information).

4. Tryck på Enhetsnamn (Device name) och ta bort alla specialtecken och emojis.

5. Tryck på Spara (Save).

6. Öppna Netflix-appen och försök igen.

Obs!
För att ändra Chromecast-namnet måste din mobil eller surfplatta vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast.

Windows- eller Mac-dator

Stäng av tillägg i Chrome

Du kan stänga av onödiga tillägg i Chrome.

1. Skriv chrome://extensions i adressfältet.

2. Stäng av alla tillägg som är aktiverade.

Obs!
    Tillägg som är listade under Chrome-appar (Chrome Apps) behöver inte inaktiveras.
  3. Prova Netflix igen.

Om dessa steg löser problemet kan du aktivera dina tillägg igen, ett i taget, för att försöka avgöra vilket av dem som hindrar Netflix från att fungera som det ska.