Vineyard Valley – Pelaamiseen liittyvät kysymykset

Onko peli jumissa, etkä pysty jatkamaan? Pohditko, miten jokin juttu toimii pelissä? Onko sinulla kysyttävää asetuksista? Tässä on vastauksia yleisiin pelikysymyksiin.

Saattaa sisältää spoilereita.

Järjestelmä ja asetukset

Näin löydät Pelaajatunnuksesi
Napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset . Pelaajatunnus tulee näkyviin valikon alareunaan. Pelaajatunnus tulee myös näkyviin vasempaan alareunaan, kun käynnistät pelin.

Näin pakotat sovelluksen lopettamaan

Android-puhelin tai -tabletti:

1. Napauta neliön muotoista kuvaketta Koti-painikkeen (Home) vierestä.

2. Pyyhkäise Vineyard Valley -sovelluksen esikatseluruutua ylöspäin sulkeaksesi sen.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Pyyhkäise ruudun alareunasta ylöspäin ja pysäytä liike nähdäksesi avoinna olevat sovellukset.

• Jos laitteessa on Koti-painike, paina sitä nopeasti kaksi kertaa peräkkäin.

2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle, kunnes näytöllä näkyy Vineyard Valley -sovellus.

3. Pyyhkäise Vineyard Valley -sovelluksen esikatseluruutua ylöspäin sulkeaksesi sen.

Pelin ilmoitusten kytkeminen päälle tai pois

1. Napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset .

2. Napauta Ilmoitukset (Notifications) kytkeäksesi ne päälle tai pois.

Jos saat vieläkin ilmoituksia, vaikka olet kytkenyt ne pois päältä pelissä, seuraa osion Pelin ilmoitusten kytkeminen päälle tai pois ohjeita laitteesi asetuksissa.

Resursseja ladataan- ja Tietoja ladataan -ilmoitukset
Jos saat tällaisen ilmoituksen, varmista, että sinulla on toimiva ja vakaa internet-yhteys, jotta voit ladata tarvittavat tiedostot ja jatkaa pelaamista seuraavaan vaiheeseen. Suosittelemme pitämään pelin aktiivisena, kunnes ilmoitus poistuu, jotta kaikki tarvittavat tiedostot saadaan ladattua laitteellesi. Varmista, että et lataa taustalla samaan aikaan muita tiedostoja (kuten muita sovelluspäivityksiä), jotka saattavat hidastaa verkkoyhteyttäsi.

Musta näyttö karttaa katsottaessa
Tämä johtuu yleensä siitä, että tiedostoja ei ole ladattu kokonaan ja peli tarvitsee enemmän aikaa kartan lataamiseen. Tämä saattaa myös johtua siitä, että olet hiljattain tyhjentänyt välimuistin, asentanut sovelluksen uudestaan tai poistunut offline-tilasta. Jos ongelma jatkuu, pidä peliä aktiivisena vähintään 10 minuuttia, jotta kaikki tarvittavat tiedostot saadaan ladattua laitteellesi.

Pelaaminen

Aloittaminen

• Tavoitteet näkyvät ruudun vasemmassa laidassa ennen kuin aloitat pelaamaan tasoa. Saavuta kaikki tavoitteet läpäistäksesi tason.

• Voit valita tehostimia ennen kuin napautat pelaa. Tehostimet ilmestyvät satunnaiseen palaan tason alussa.

• Kun aloitat tason, yhdistä kaksi tai useampi samanväristä palaa poistaaksesi ne.

• Palojen poistaminen esteiden vierestä aiheuttaa erilaisen efektin esteestä riippuen.

• Jokaisella tasolla on rajoitettu määrä siirtoja. Pidä huolta, että siirrot eivät lopu kesken!

• Yhdistä monia samanvärisiä paloja luodaksesi tehosteita. Yhdistä yksi tai useampi tehoste luodaksesi erittäin tehokkaan efektin.

• Jokaisesta voitetusta tasosta saa tähtiä, joita käytetään Köynnöskartanon kunnostamiseen ja lukujen suorittamiseen, minkä myötä tarina etenee.

Tähdet
Tähtiä käytetään tehtävien suorittamiseen tarinalukujen yhteydessä sekä Köynnöskartanon kunnostamiseen. Tähtiä voi ansaita suorittamalla numeroituja tasoja.

Huomautus:
Kun olet suoriutunut pelin viimeiselle tasolle, pääset pelaamaan bonustasoja. Bonustasot antavat tähtien sijaan kolikoita, koska olet läpäissyt kaiken tällä hetkellä saatavilla olevan sisällön.

Tehosteet
Napauttamalla isoja palojen ryhmiä voit luoda hyödyllisiä tehosteita, joita voit käyttää peliruudukossa. Tässä on joitakin esimerkkejä:

• Pulloraketit: Luo pulloraketti napauttamalla viiden palan ryhmää. Riippuen mihin suuntaan pulloraketti osoittaa, se poistaa käytettäessä kokonaisen rivin tai sarakkeen paloja.

Huomautus:
    Pulloraketin osoittama suunta määräytyy täysin satunnaisesti.
  • Tynnyripommit: Luo tynnyripommi napauttamalla seitsemän palan ryhmää. Tynnyripommin napauttaminen poistaa sen ja sitä ympäröivät palat kuplivalla pamauksella.

• Sateenkaarimerkit: Luo sateenkaarimerkki napauttamalla yhdeksän palan ryhmää. Sateenkaarimerkki poistaa käytettäessä kaikki samanväriset palat. Kahden sateenkaarimerkin yhdistäminen tyhjentää koko ruudukon.

• Kääntyvä pulloraketti: Kääntyvät pulloraketit ovat muuten samanlaisia kuin tavalliset pulloraketit, mutta aina, kun teet minkä tahansa siirron, kääntyvät pulloraketit vaihtavat osoittamaansa suuntaa.

Yhdistämällä vierekkäin olevia tehosteita saat mielettömiä tuloksia. Napauta useita tehosteiden yhdistelmiä, niin näet, mitä voit luoda.

Tehostimet

• Pelin sisäiset tehostimet
    Käytä näitä saadaksesi etuja tason aikana:

• Lusikat rikkovat minkä tahansa yksittäisen palan ruudukosta. Anna palaa!

• Paistinlastat tyhjentävät kokonaisen sarakkeen ruudukosta.

• Pitsaleikkurit voivat leikata kokonaisen rivin ruudukosta.

• Vispilät voivat sekoittaa ruudukon palojen paikkoja.

• Ennen peliä valittavat tehostimet
    Käytä näitä ennen kuin aloitat tason, niin saat ruudukkoon tehosteita.

• Pulloraketit

• Tynnyripommit

• Sateenkaarimerkki

• Ajoitetut tehostimet
    Pidä silmällä lukujen ja muiden tehtävien suorittamisesta saatuja palkintoja, joista voi saada rajoitetun ajan rajoittamattomia tehostimia.

Ylimääräisiä tehostimia voi kerätä muutamalla tavalla:

• Palkintoina lukujen ja muiden tehtävien suorittamisesta

• Erikoistarjouksina kaupasta

• Ylimääräisiä tehostimia voi ostaa kolikoilla kesken tason napauttamalla haluamaansa tehostinta

Kolikot
Kolikot ovat Vineyard Valleyn päävaluutta. Kolikoilla voi ostaa uusia koristeita ja tehostimia tai lisätä siirtoja, jos tason läpäisy ei muuten onnistu. Kolikoita voi ansaita suorittamalla tasoja onnistuneesti ja palkintoina tapahtumien aikana.

Maine
Maine on järjestelmä, jolla mitataan pelaajan edistymistä Köynnöskartanon kunnostamisen aikana ja joka antaa pelaajalle mahdollisuuden ansaita ainutlaatuisia palkintoja. Mainepisteitä voi ansaita muun muassa ostamalla koristeita ja suorittamalla haasteita. Täytä mainemittari mainepisteillä noustaksesi uudelle tasolle ja ansaitaksesi palkinnon. Nousemalla korkeammalle tasolle kasvatat myös mainetasoasi (pronssi, hopea, kulta, jne.). Mitä korkeampi mainetaso, sen paremmat palkinnot, kuten esimerkiksi tehosteet.

Avaa uusia alueita koristellaksesi Köynnöskartanoa
Suorita lukuja ja tee tehtäviä käyttäen tähtiä uusien alueiden avaamiseen, jotta pääset koristelemaan Köynnöskartanoa. Jokainen suoritettu luku avaa uuden alueen. Uusia koristeltavia alueita on luvassa, sillä uusia lukuja lisätään jatkuvasti!

Koristeiden muokkaaminen

1. Valitse koriste, jota haluat muokata.

2. Napauta ja pidä koristetta, kunnes vihreä ympyrä sulkeutuu.

3. Valitse malleista, joita on saatavilla 3–4.

4. Kun olet tehnyt valinnan, napauta oikeassa alakulmassa olevaa valintamerkkiä tallentaaksesi muutoksen.

Sisustuskuvasto
Sisusta Köynnöskartanoa uusilla tavaroilla sisustuskuvastosta.

Näin pääset sisustuskuvastoon:

1. Napauta vasemmassa alakulmassa olevaa sohvaa.

2. Tee valintoja ja osta tavaroita seuraavista kategorioista:

• Makuuhuone/parveke

• Eteinen/kylpyhuone

• Vierashuone

• Ulkotilat

• Olohuone

Jokainen tavara maksaa tietyn määrän sinisiä tai violetteja merkkejä. Merkkejä voi ansaita suorittamalla tasoja ensi yrittämällä. Kun olet avannut kaikki saatavilla olevat koristeet, voit yhä ansaita lisää merkkejä. Uusia koristeita tulossa!

Nimen vaihtaminen

1. Napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset .

2. Napauta Vaihda nimi.

3. Vaihda nimesi ja tallenna se napauttamalla vihreää valintamerkkiä.

Tulossa pian -ilmoitus
Jos saat Tulossa pian -ilmoituksen, kun suoritat luvun, onneksi olkoon! Olet suorittanut tällä hetkellä pelin viimeisen saatavilla olevan luvun.

Uusia lukuja lisätään jatkuvasti. Sillä välin voit pelata bonustasoja, ansaita kolikoita ja kilpailla tapahtumissa.

Uusien lukujen ja tasojen saatavuus
Työstämme iloksesi jatkuvasti uutta sisältöä! Uusia lukuja ja tasoja lisätään tasaiseen tahtiin.

Lukujen tai tasojen uudelleenpelaaminen
Tällä hetkellä ei ole mahdollista pelata tasoa tai lukua uudestaan.

Pelin aloittaminen alusta
Tällä hetkellä pelitietoja ei voi nollata eikä peliä voi aloittaa alusta. Jos haluat aloittaa uudestaan ensimmäiseltä tasolta, valitse Netflix-tililtäsi toinen profiili ja ala pelata.

Esteet

Pelin edetessä pelaaja kohtaa monenlaisia esteitä. Palat voivat ovat lukittuja tai tavaroita pitää kerätä, jotta taso voidaan läpäistä.

Kupit
Napauta kuppien vieressä olevia paloja tai käytä tehostimia poistaaksesi ne ruudukosta. Joidenkin kuppien poistaminen vaatii tiettyjen värien napauttamista.

Jääveistokset
Vapauta polku jääveistosten alta poistamalla paloja tai käyttämällä tehostimia. Kun jääveistokset putoavat ruudukon alaosaan, ne kerätään talteen ja lasketaan mukaan tason tavoitteeseen.

Kuplat
Napauta kuplien sisällä olevia paloja, niin ne poksahtavat. Tehostimet poistavat myös kuplapaloja.

Laatikot
Napauta laatikoiden vieressä olevia paloja poistaaksesi ne ruudukosta. Jotkin laatikot on teipattu tiukasti ja niiden poistaminen vaatii useamman napautuksen. Pidä silmällä laatikoita, joiden poistaminen vaatii tiettyjen värien napauttamista.

Rypälekorit
Napauta rypälekorien viereisiä paloja kerätäksesi rypäleitä tavoitteesi saavuttamiseksi. Voit myös käyttää tehostimia suoraan rypälekoreihin kerätäksesi rypäleitä.

Suklaamansikat
Dippaa mansikoita suklaaseen napauttamalla niiden vieressä olevia paloja. Napauta paloja toistamiseen poistaaksesi ne ruudukosta.

Marmeladi
Poista marmeladi ruudukosta napauttamalla sen vieressä olevia paloja tai käyttämällä tehostimia. Kannattaa olla nopea, sillä marmeladi alkaa levitä, jos sitä ei poisteta ajoissa!

Kivet
Käytä tehosteita, kuten tynnyripommeja ja pulloraketteja, rikkoaksesi kivet.

Häkit
Poista häkit napauttamalla niiden vieressä olevia paloja tai käytä tehostimia rikkoaksesi ne ja vapauttaaksesi niiden sisällä olevat palat.

Vuokaleivostarjottimet
Napauta vuokaleivostarjottimien vieressä olevia paloja poistaaksesi vuokaleivoksen. Tyhjennä tarjotin poistamalla kaikki vuokaleivokset.

Kivenlohkareet
Iske kivenlohkareita kolme kertaa pulloraketilla tai tynnyripommilla poistaaksesi ne ruudukosta. Myös tehostimet voivat rikkoa kivenlohkareen.

Värilliset vuokaleivokset tarjottimella
Poista värilliset vuokaleivokset tarjottimelta yhdistämällä samanvärisiä paloja. Voit esimerkiksi yhdistää punaisia paloja poistaaksesi punaisen vuokaleivoksen ja sinisiä paloja poistaaksesi sinisen vuokaleivoksen. Myös tynnyripommit, pulloraketit, paistinlastat, pitsaleikkurit ja lusikat poistavat yhden värillisen vuokaleivoksen tarjottimelta.

Lahjapaketit
Avaa lahjapaketti keräämällä useita osumia sen vieressä. Sisällä odottaa yllätystehoste.

Panssaroidut palat
Tuhoa panssaroidut palat yhdistämällä niitä tavallisten palojen kanssa tai toisten samanväristen panssaroitujen palojen kanssa. Myös paistinlastat, pitsaleikkurit ja lusikat voivat tuhota panssaroituja paloja. Panssaroidut palat ovat kestäviä, eikä niitä voi tuhota pulloraketeilla, tynnyripommeilla tai sateenkaarimerkeillä.

Portaalit
Kun palat ja esteet putoavat portaalien läpi, ne ilmestyvät uuteen sarakkeeseen. Ne kannattaa poistaa pikaisesti!

Lukot ja avaimet
Pudota avain ruudukon alaosaan, niin saat poistettua samanlaisella symbolilla merkityn lukon.

Värilliset kynttilät
Sytytä värilliset kynttilät keräämällä samanväriset palat niiden vierestä. Voit myös sytyttää värilliset kynttilät tehostimilla. Sytytä kaikki värilliset kynttilät poistaaksesi ne kokonaan ruudukosta.

Villi kortti -palat
Hohtavat palat muuttavat väriä joka vuorolla.

Köynnökset
Köynnökset lukitsevat palasia, kunnes rikot keskellä olevan ruukun käyttäen tehosteita, kuten pulloraketteja tai tynnyripommeja.

Saippuapullot
Napauta saippuapullojen vieressä olevia paloja luodaksesi kuplia. Voit myös käyttää tehostimia suoraan saippuapulloihin lisätäksesi kuplia.

Vatkaimet
Vatkain tyhjentää kokonaisen rivin. Lataa se keräämällä samanvärisiä paloja.

Kaapit
Napauta kaapin vieressä olevia paloja luodaksesi kupin satunnaiseen ruutuun ruudukossa.

Jää
Hakkaa jää pois napauttamalla jään peittämien palojen vieressä olevia paloja. Hakkaa kaikki jää pois kerralla käyttämällä pullorakettia, tynnyripommia tai sateenkaarimerkkiä.

Käkikellot
Kokoa käkikellot napauttamalla niiden vieressä olevia paloja. Kun käkikellon ylle ilmestyy sininen katto, se on koottu. Kun käkikellot on koottu, aktivoi ne napauttamalla niiden vieressä olevia paloja.

Muratti
Kitke muratti ruudukosta napauttamalla sen vieressä olevia paloja. Muratin peittämiä paloja voi napauttaa vasta, kun muratti on kitketty. Murattikukat tulee kitkeä useasti.

Siemenet ja kukkaruukut
Pudota siemenet kukkaruukkuihin kasvattaaksesi kukkia ruudukossa. Pudottaaksesi siemeniä sinun on poistettava kaikki palat siemenien ja kukkaruukun välistä. Kun siemenpussi ja kukkaruukku ovat vierekkäin, ruudukkoon ilmestyy värillisiä kukkia.

Piikkiköynnökset
Piikkiköynnöksiä ei voi kitkeä yhdistämällä tavallisia paloja. Ne tulee kitkeä ruudukosta käyttämällä tehosteita tai tehostimia. Piikkiköynnöksien peittämiä paloja voi napauttaa vasta, kun piikkiköynnökset on kitketty.

Maalipurkit
Aktivoi maalipurkit napauttamalla niiden vieressä olevia yhteensopivia paloja, jolloin kaikki vinorivissä olevat palat maalautuvat samanvärisiksi. Esimerkiksi jos violetti maalipurkki aktivoidaan, kaikki neljä vinorivissä sen lähellä olevaa palaa muuttuvat violetiksi.

Tiiliseinät
Käytä tehostetta, kuten tynnyripommia tai pullorakettia, hajottaaksesi tiiliseiniä. Kun tiiliseinässä on murtuma, napauta sen vieressä olevia yhteensopivia paloja poistaaksesi sen ruudukosta.

Tapahtumat

Kultaiset rypäleet -tapahtuma
Ansaitse palkintoja kilpailemalla muita pelaajia vastaan. Tässä tapahtumassa sinun on voitettava tasoja ansaitaksesi kultaisia rypäleitä. Mitä enemmän kultaisia rypäleitä keräät läpäisemällä tasoja, sitä enemmän palkintoja saat! Ole varuillasi, sillä menetät kultaisia rypäleitä, jos lopetat tason tai siirtosi loppuvat. Jos olet saavuttanut viimeisen tällä hetkellä saatavilla olevan tason, voit yhä kerätä kultaisia rypäleitä, kun pelaat bonustasoja.

Voit myös kilpailla muita pelaajia vastaan tulostaulukossa, jossa saat palkintoja keräämällä eniten kultaisia rypäleitä.

Näin löydät Kultaiset rypäleet -tulostaulukon
Tulostaulukko vaatii vakaan verkkoyhteyden, jotta sinä ja muut pelaajat voitte nähdä toistenne kerätyt kultaiset rypäleet. Kun käytössäsi on vakaa verkkoyhteys, tulostaulukko päivittyy automaattisesti ja näyttää kultaisten rypäleiden viimeisimmät kerätyt määrät sekä pelaajien sijoitukset.

Kulhokimara-tapahtuma
Täytä kissan kuppi ja ansaitse huikeita palkintoja. Tässä tapahtumassa sinun on kerättävä kissasymbolilla varustettuja paloja, kun suoritat tasoja. Mitä enemmän paloja keräät kissan avuksi, sitä enemmän palkintoja voitat! Muista, että keräämäsi palat lasketaan vain, jos läpäiset kyseisen tason. Jos olet jo saavuttanut viimeisen tason, myös palojen kerääminen bonustasoista lasketaan mukaan tapahtuman edistymiseen.

Huitoen huipulle -tapahtuma
Auta Perttua nousemaan huitomalla huipulle! Jotta voisit osallistua tähän tapahtuman, sinun on läpäistävä tietty määrä tasoja ansaitaksesi pokaaleja. Mitä enemmän tasoja ja pokaaleja voitat, sitä enemmän palkintoja saat. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa pokaalikuvaketta nähdäksesi edistymisesi tapahtumassa. Jos olet jo saavuttanut viimeisen tason, myös bonustasojen suorittaminen lasketaan Huitoen huipulle -tapahtuman edistymiseen.

Välipalahyökkäys-tapahtuma
Auta Kaita tekemään voileipä! Tässä tapahtumassa ansaitset tehosteita voittamalla peräkkäin tietyn määrän tasoja putkeen. Mitä enemmän tasoja voitat, sitä enemmän tehosteita saat. Kaikki tasot, mukaan lukien bonustasot, lasketaan mukaan tapahtuman edistymiseen. Annetut tehosteet tulevat käyttöön seuraavan tason alussa. Tason häviäminen tai tason lopettaminen kesken nollaa nykyisen putken koko edistyksen.

• Yhden putki (voita yksi taso): saat yhden pulloraketin seuraavan tason alussa.

• Kahden putki (voita kaksi tasoa): saat yhden pulloraketin ja yhden tynnyripommin.

• Kolmen putki (voita kolme tasoa): saat yhden pulloraketin, yhden tynnyripommin ja yhden sateenkaarimerkin.

Voita ensi yrittämällä -tapahtuma
Pyöräytä pyörää voittaaksesi jättipotin! Tässä tapahtumassa sinun on läpäistävä vaikeita tasoja ensi yrittämällä häviämättä tai lopettamatta. Voiton jälkeen pyöräytät pyörää ansaitaksesi hauskoja satunnaisia palkintoja. Jatka pyörittämistä, niin voit voittaa jättipotteja.

Uusia tasoja ja lukuja
Uusia lukuja suunnitellaan julkaistavaksi säännöllisin väliajoin 23. toukokuuta 2023 alkaen. Uusia lukuja ja tasoja tulee saataville kahden viikon välein.

Haluatko lisätietoja pelistä Vineyard Valley? Siirry Ohjeet ja tuki -sivulle.