5.1-tilaääni ei toimi

Voit katsoa nimikkeitä 5.1-tilaäänellä, jos laitteesi tukee tilaääntä ja jos tilaääni on saatavilla katsomallesi sarjalle tai elokuvalle.

Jos 5.1-tilaääni ei toimi, vaikka sinun pitäisi mielestäsi saada se käyttöön, noudata näitä ohjeita.

Varmista, että laitteesi tukee 5.1-tilaääntä

5.1-tilaääntä ei tueta ladatuissa nimikkeissä eikä verkkoselaimella katsottaessa.

Useimmat televisiot, mediasoittimet ja Windowsin Netflix-sovellus tukevat 5.1-tilaääntä. Näin testaat, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä:

1. Ala katsoa mitä tahansa Netflixin alkuperäissarjaa tai -elokuvaa

2. Valitse Ääni ja tekstitys ääni- ja tekstityspainike -valikko.

3. Jos minkään äänivaihtoehdon vieressä ei ole 5.1-merkintää, tarkoittaa se luultavasti sitä, että laitteesi ei tue tilaääntä tai sitä ei ole laitettu päälle.

Jos tarvitset apua tarkistaaksesi, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.

Tarkista laitteesi ääniasetukset

Jos laitteesi asetuksissa äänen ulostuloksi on valittu stereo tai lineaarinen PCM, sinun pitää vaihtaa asetukseksi jokin 5.1-yhteensopiva vaihtoehto.

Jos tarvitset apua näiden asetusten muuttamisessa, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.

Tarkista, onko 5.1-tilaääni saatavilla sarjalle tai elokuvalle

Jos 5.1-tilaääni on saatavilla sarjalle tai elokuvalle, nimikkeen esittelysivulla on 5.1-kuvake 5.1-kuvake tai Dolby Digital Plus -kuvake .

Jos laitteesi tukee 5.1-tilaääntä, mutta kumpaakaan näistä merkeistä ei ole nimikkeen esittelysivulla, se tarkoittaa, että tilaääntä ei ole saatavilla kyseiselle sarjalle tai elokuvalle.

Jos nimikkeen esittelysivulla on tällainen merkki, ala katsoa kyseistä sarjaa tai elokuvaa ja varmista, että olet valinnut 5.1-vaihtoehdon Ääni ja tekstitys ääni- ja tekstityspainike -valikosta.

5.1-tilaääni ei välttämättä ole saatavilla jokaisella kielellä, jolla sarja tai elokuva on katsottavissa.

Suorita laitteen liitäntöjen vianmääritys

• Varmista, että kaikki äänentoistolaitteet ja kaiuttimet ovat yhdistetty oikein.

• Varmista, että laitteen ja äänentoistolaitteiston välinen HDMI-kaapeli tai optinen kaapeli on kytketty oikein.

Huomautus:
    Jos tarvitset apua näiden ohjeiden kanssa, saatat joutua ottamaan yhteyttä laitteen tai äänentoistolaitteiston valmistajaan.

Jos laitteesi on yhdistetty oikein, kokeile vaihtaa johdon päät toisin päin tai kokeile toista johtoa ongelman korjaamiseksi.