Netflix ilmoittaa: Sinulla näyttää olevan käytössä VPN tai proxy.

Jos saat virhekoodin E106 tai seuraavan ilmoituksen:

Sinulla näyttää olevan käytössä VPN tai proxy. Lopeta kaikkien tällaisten palvelujen käyttö ja yritä uudelleen.

Se tarkoittaa, että laitteesi tai verkkosi muodostaa yhteyden Netflixiin VPN-palvelun tai välityspalvelimen kautta. VPN-yhteys voi muuttaa tai piilottaa verkon sijainnin, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia. Jatka katselua sulkemalla aktiiviset VPN-yhteydet.

VPN-yhteyttä ei voi käyttää, kun katsot live-tapahtumaa Netflixissä tai jos sinulla on mainoksellinen sopimus. Lue lisää Netflixin katselusta VPN-yhteydellä.

Jos ongelma jatkuu yhä, seuraa näitä ohjeita:

Tarkista, onko VPN-yhteys päällä

Jos käytät VPN-yhteyttä, kokeile sulkea se.

Jos et ole varma, onko VPN päällä, noudata alla olevia ohjeita.

Huomautus:
Osa viruksentorjuntaohjelmista sisältää VPN:n, joka voi olla päällä. Saat lisätietoja tai apua ottamalla yhteyttä virustorjuntaohjelmiston valmistajaan.
  1. Avaa verkkoselain tietokoneella tai mobiililaitteella ollessasi samassa verkossa kuin laite, jolla ongelma ilmenee.

2. Siirry osoitteeseen fast.com. Netflix aloittaa yhteystestin.

3. Kun testi on valmis, klikkaa Näytä lisää tietoja (Show More Info).

4. Katso kohdan Ohjelma (Client) vierestä maa.

5. Jos maa ei täsmää sijaintisi kanssa, se tarkoittaa, että laitteesi tai verkkosi käyttää VPN-yhteyttä. Laita se pois päältä ja kokeile Netflixiä uudestaan. Jos tarvitset apua VPN-yhteyden sulkemisessa, ota yhteyttä VPN-palveluntarjoajaasi.

Netflixin asiakaspalvelu ei voi auttaa VPN-yhteyden sulkemisessa, sillä jokaisen VPN-sovelluksen ja -palvelun toimintaohjeet ovat erilaiset.

Jos VPN-yhteyden sulkeminen ei toiminut tai jos fast.com-sivun ilmoittama sijainti täsmää sijaintiisi, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Tarkista Netflix-sopimuksesi

Et voi käyttää VPN-yhteyttä Netflixin katseluun, jos sinulla on mainoksellinen sopimus.

Siirry Tili-sivullesi tarkistaaksesi tämänhetkisen sopimuksesi.

Jos sinulla on mainoksellinen sopimus:

• Sinun on vaihdettava mainoksettomaan sopimukseen, jotta voit käyttää VPN-yhteyttä Netflixin katseluun.

• Jos haluat pitää nykyisen sopimuksesi, sinun on suljettava VPN-yhteys, kun katsot Netflixiä.

Jos sinulla ei ole mainoksellista sopimusta tai jos haluat tarkistaa, onko VPN-yhteys päällä, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Palauta verkkoasetukset

Modeemin, reitittimen tai laitteen verkkoasetuksissa voi olla jokin ongelma.

Kokeile näitä ohjeita. Kokeile Netflixiä uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen.

Huomautus:
Jos tarvitset apua näiden ohjeiden kanssa, ota yhteyttä laitteesi valmistajaan, internet-palveluntarjoajaasi tai VPN-palveluusi.
  1. Jos käytät VPN-yhteyttä, kokeile sulkea se.

2. Palauta ongelmalaitteen verkkoasetukset.

3. Palauta modeemin tai reitittimen oletusasetukset.

Ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi

Jos ongelma ei korjaantunut näiden ohjeiden avulla, ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi ja pyydä apua ongelman ratkaisemiseen.

Ennen kuin otat yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi

Kun otat yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi, he tarvitsevat joitakin tietoja verkostasi:

1. Avaa verkkoselain tietokoneella tai mobiililaitteella ollessasi samassa verkossa kuin laite, jolla ongelma ilmenee.

2. Siirry osoitteeseen fast.com. Netflix aloittaa yhteystestin.

3. Kun testi on valmis, klikkaa Näytä lisää tietoja (Show More Info).

4. Katso kohdan Ohjelma (Client) vierestä maa ja IP-osoitteesi.

Huomautus:
    IP-osoite on sarja numeroita ja/tai kirjaimia, jotka erotetaan pisteillä (.) tai kaksoispisteillä (:).

Kun otat yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi

1. Kerro heille ongelmastasi ja vianmääritysvaiheista, joita olet kokeillut.

2. Ilmoita maa ja IP-osoite, jotka sait aiemmin tehdystä yhteystestistä, ja pyydä varmistamaan, että ne täsmäävät kotisi sijainnin ja IP-osoitteen kanssa.

• Jos tiedot eivät täsmää, internet-palveluntarjoajan on ratkaistava ongelma yhdessä Netflixin kanssa. Pyydä heitä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

• Jos tiedot eivät täsmää, pyydä internet-palveluntarjoajaasi varmistamaan, että käytät heidän DNS-palvelintaan.

• Jos käytät internet-palveluntarjoajasi DNS-palvelinta, heidän on ratkaistava ongelma yhdessä Netflixin kanssa. Pyydä heitä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

• Jos et käytä internet-palveluntarjoajasi DNS-palvelinta, pyydä heitä auttamaan sinua siirtymään heidän DNS-palvelimelleen. Käynnistä sen jälkeen Netflix-sovellus uudelleen ja kokeile uudestaan.