Verkkoyhteysongelmien vianetsintä

Heikko tai epävakaa verkkoyhteys on yksi yleisimmistä syistä, jonka vuoksi Netflixin katsomisessa saattaa esiintyä ongelmia. Usein toistuva puskuroiminen tai lataaminen, ongelmat Netflix-sovelluksen käynnistämisessä, virheilmoitus ”Internet-yhteyttä ei voi muodostaa” (Cannot Connect to the Internet) tai ongelmat elokuvan tai tv-ohjelman toistamisessa viittaavat siihen, että laitteesi internet-yhteys on hidas tai katkeilee. Näihin striimausongelmiin liittyy toisinaan myös virhekoodeja, joiden osoittamiin ongelmiin on omat ratkaisuohjeensa. Virhekoodin ilmetessä hae lisätietoa ohjekeskuksesta.

Huomautus:
Jos olet toiminut alla olevien ohjeiden mukaan, mutta yhteydenotto Netflix-palveluun ei vieläkään onnistu, suosittelemme vahvasti, että otat yhteyttä omaan internet-palveluntarjoajaasi. He luultavasti pystyvät tarkistamaan, onko reitittimesi oikein määritelty, niin että viestintä muiden kotiverkon laitteiden kanssa onnistuu.

Mitä laitetta käytät suoratoistoon Netflixistä?

Pelikonsoli
Tietokone
Äly-TV
Blu-ray-soitin
Digiboksi
Suoratoistomediasoitin
Tabletti tai mobiililaite

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Käynnistä kotiverkko uudelleen

Tässä vaiheessa varmista, että videopelikonsoli ja kaikki kotiverkon laitteet ovat yhtä aikaa irti sähköverkosta 30 sekunnin ajan, ennen kuin kytket ne takaisin sähköverkkoon yksi kerrallaan.

1. Sammuta virta videopelikonsolista tai irrota sen pistoke.

2. Irrota modeemi (sekä langaton reititin, mikäli se on erillinen laite) verkkovirrasta vähintään 30 sekunnin ajaksi.

3. Kytke modeemi verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku. Mikäli reititin on modeemista erillinen laite, kytke sekin verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Kytke pelikonsoli takaisin päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Yhdistä pelikonsoli suoraan modeemiin

Jos käytät yhteyttä modeemiin liitetyn langattoman reitittimen kautta ja olet käynnistänyt verkon uudelleen, etkä vieläkään saa yhteyttä, kokeile reitittimen ohittamista. Tämä auttaa vianmäärityksessä sulkemalla pois mahdolliset reitittimeen tai langattomaan yhteyteen liittyvät ongelmat. Huomaa, että Wiissä ja Wii U:ssa on oltava verkkosovitin (Wii LAN Adapter), jotta voit suorittaa tämän toimenpiteen.

1. Sammuta virta pelikonsolista.

2. Kytke pelikonsoli suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.
    Kytke pelikonsoli suoraan modeemiin.

3. Irrota modeemi virtalähteestä ja pidä johtoa irti vähintään 30 sekuntia. Kytke virta sitten uudestaan ja odota kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.
    Irrota modeemin virtajohto.

4. Käynnistä pelikonsoli ja kokeile Netflixiä uudelleen.
    Käynnistä konsoli ja kokeile uudelleen.

Jos tämän jälkeen suoratoisto taas onnistuu:

• Jos reitittimen ohittamisen jälkeen pystyt kytkeytymään Netflixiin suoraan modeemilla, on todennäköistä, että reititin on ongelman aiheuttaja.

• Reitittimen ohitus mahdollistaa nyt suoratoiston. Jos tämä järjestely ei kuitenkaan ole mielestäsi paras mahdollinen, ota yhteyttä kotiverkkosi asentaneeseen henkilöön. Hän voi varmaankin auttaa sinua reitittimen asetusten palauttamisessa tai uudelleenmäärittelyssä.

Jollei suoratoisto vieläkään onnistu:

• Jos kone on suoraan yhteydessä modeemiin, eikä suoratoisto Netflixistä silti onnistu, voit tarkistaa laitetoimittajaltasi, että modeemi ja internetyhteys toimivat kuten pitää.

Mikäli tämän vaiheen suorittaminen ei onnistunut:

• Suosittelemme vahvasti, että yrität liittää pelikonsolin suoraan modeemiin, mikäli voit. Sillä tavoin pystyt sulkemaan varmasti pois sen mahdollisuuden, että verkkoyhteysongelmat johtuisivat langattomasta reitittimestäsi. Mikäli et kuitenkaan mitenkään voi kytkeä laitetta suoraan modeemiin, jatka vianmääritystä seuraavien ohjeiden avulla.

Palauta internet-palveluntarjoajasi oletusasetukset

Jos olet muokannut striimauslaitteesi yhteysasetuksia, suosittelemme, että palautat internet-palveluntarjoajan oletusasetukset. Mikäli otat yhteyttä VPN-verkon kautta, ota se pois käytöstä ja ota yhteys suoraan kotiverkostasi. Jos olet muuttanut striimauslaitteesi DNS-asetuksia, nollaa laite, niin DNS-asetukset päivittyvät automaattisesti. Jos et ole varma siitä, miten nämä toimenpiteet suoritetaan, ota yhteys striimauslaitteen valmistajaan ja pyydä sieltä apua.

Paranna langattoman signaalin voimakkuutta

Jos olet yhteydessä langattoman verkon välityksellä eivätkä yllä olevat keinot auttaneet, kokeile alla olevia ehdotuksia langattoman verkkosignaalin parantamiseksi:

• Paranna signaalin voimakkuutta siirtämällä reititin uuteen paikkaan. Yleensä yhteys paranee, jos reititin on keskeisellä paikalla kotona.

• Siirrä muut langattomat laitteet, kuten langattomat puhelimet ja mikroaaltouunit kauas reitittimestä. Näiden laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia langattomassa yhteydessä.

• Nosta reititin ylös lattialta. Kirjahyllyssä tai pöydällä olevasta reitittimestä saadaan parempi signaali kuin huonekalujen takana tai alla olevasta reitittimestä.

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Käynnistä kotiverkko uudelleen

Tässä vaiheessa varmista, että tietokone ja kaikki kotiverkon laitteet ovat yhtä aikaa irti sähköverkosta 30 sekunnin ajan, ennen kuin kytket ne takaisin sähköverkkoon yksi kerrallaan.

1. Sammuta virta tietokoneesta.

2. Irrota modeemi (sekä langaton reititin, mikäli se on erillinen laite) verkkovirrasta vähintään 30 sekunnin ajaksi.

3. Kytke modeemi verkkovirtaan ja odota, kunnes ilmaisinvalot ovat palanneet normaalitilaansa. Mikäli reititin on modeemista erillinen laite, kytke se verkkovirtaan ja odota, kunnes ilmaisinvalot ovat palanneet normaalitilaansa.

4. Kytke tietokone takaisin päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Yhdistä tietokone suoraan modeemiin

Jos käytät yhteyttä modeemiin liitetyn langattoman reitittimen kautta ja olet käynnistänyt verkon uudelleen, etkä vieläkään saa yhteyttä, kokeile reitittimen ohittamista. Tämä auttaa vianmäärityksessä sulkemalla pois mahdolliset reitittimeen tai langattomaan yhteyteen liittyvät ongelmat.

1. Sammuta virta tietokoneesta.

2. Kytke tietokone suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.

3. Irrota modeemi virtalähteestä ja pidä johtoa irti vähintään 30 sekuntia. Kytke virta sitten uudestaan ja odota kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Käynnistä tietokone ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos tämän jälkeen suoratoisto taas onnistuu:

• Jos reitittimen ohittamisen jälkeen pystyt kytkeytymään Netflixiin suoraan modeemilla, on todennäköistä, että reititin on ongelman aiheuttaja. Ota yhteyttä kotiverkkosi asentaneeseen henkilöön. Hän voi varmaankin auttaa sinua reitittimen asetusten palauttamisessa tai uudelleenmäärittelyssä.

Jollei suoratoisto vieläkään onnistu:

• Jos kone on suoraan yhteydessä modeemiin, eikä suoratoisto Netflixistä silti onnistu, voit tarkistaa laitetoimittajaltasi, että modeemi ja internetyhteys toimivat kuten pitää.

Mikäli tämän vaiheen suorittaminen ei onnistunut:

• Suosittelemme vahvasti, että yrität liittää tietokoneen suoraan modeemiin, mikäli voit. Sillä tavoin pystyt sulkemaan varmasti pois sen mahdollisuuden, että verkkoyhteysongelmat johtuisivat langattomasta reitittimestäsi. Mikäli et kuitenkaan mitenkään voi kytkeä laitetta suoraan modeemiin, jatka vianmääritystä seuraavien ohjeiden avulla.

Palauta internet-palveluntarjoajasi oletusasetukset

Jos olet muokannut striimauslaitteesi yhteysasetuksia, suosittelemme, että palautat internet-palveluntarjoajan oletusasetukset. Mikäli otat yhteyttä VPN-verkon kautta, ota se pois käytöstä ja ota yhteys suoraan kotiverkostasi. Jos olet muuttanut striimauslaitteesi DNS-asetuksia, nollaa laite, niin DNS-asetukset päivittyvät automaattisesti. Jos et ole varma siitä, miten nämä toimenpiteet suoritetaan, ota yhteys striimauslaitteen valmistajaan ja pyydä sieltä apua.

Paranna langattoman signaalin voimakkuutta

Jos olet yhteydessä langattoman verkon välityksellä eivätkä yllä olevat keinot auttaneet, kokeile alla olevia ehdotuksia langattoman verkkosignaalin parantamiseksi:

• Paranna signaalin voimakkuutta siirtämällä reititin uuteen paikkaan. Yleensä yhteys paranee, jos reititin on keskeisellä paikalla kotona.

• Siirrä muut langattomat laitteet, kuten langattomat puhelimet ja mikroaaltouunit kauas reitittimestä. Näiden laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia langattomassa yhteydessä.

• Nosta reititin ylös lattialta. Kirjahyllyssä tai pöydällä olevasta reitittimestä saadaan parempi signaali kuin huonekalujen takana tai alla olevasta reitittimestä.

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Käynnistä kotiverkko uudelleen

Tässä vaiheessa varmista, että älytelevisio ja kaikki kotiverkon laitteet ovat yhtä aikaa irti sähköverkosta 30 sekunnin ajan, ennen kuin kytket ne takaisin sähköverkkoon yksi kerrallaan.

1. Sammuta äly-TV tai irrota sen pistoke.

2. Irrota modeemi (sekä langaton reititin, mikäli se on erillinen laite) verkkovirrasta vähintään 30 sekunnin ajaksi.

3. Kytke modeemi verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku. Mikäli reititin on modeemista erillinen laite, kytke sekin verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Kytke älytelevisio takaisin päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Yhdistä äly-TV suoraan modeemiin

Jos käytät yhteyttä modeemiin liitetyn langattoman reitittimen kautta ja olet käynnistänyt verkon uudelleen, etkä vieläkään saa yhteyttä, kokeile reitittimen ohittamista. Tämä auttaa vianmäärityksessä sulkemalla pois mahdolliset reitittimeen tai langattomaan yhteyteen liittyvät ongelmat.

1. Sammuta äly-TV tai irrota sen pistoke.

2. Kytke äly-TV suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.

3. Irrota modeemi virtalähteestä ja pidä johtoa irti vähintään 30 sekuntia. Kytke virta sitten uudestaan ja odota kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Käynnistä älytelevisio ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos tämän jälkeen suoratoisto taas onnistuu:

• Jos reitittimen ohittamisen jälkeen pystyt kytkeytymään Netflixiin suoraan modeemilla, on todennäköistä, että reititin on ongelman aiheuttaja.

• Reitittimen ohitus mahdollistaa nyt suoratoiston. Jos tämä järjestely ei kuitenkaan ole mielestäsi paras mahdollinen, ota yhteyttä kotiverkkosi asentaneeseen henkilöön. Hän voi varmaankin auttaa sinua reitittimen asetusten palauttamisessa tai uudelleenmäärittelyssä.

Jollei suoratoisto vieläkään onnistu:

• Jos kone on suoraan yhteydessä modeemiin, eikä suoratoisto Netflixistä silti onnistu, voit tarkistaa laitetoimittajaltasi, että modeemi ja internetyhteys toimivat kuten pitää.

Mikäli tämän vaiheen suorittaminen ei onnistunut:

• Suosittelemme vahvasti, että yrität liittää äly-TV:n suoraan modeemiin, mikäli voit. Sillä tavoin pystyt sulkemaan varmasti pois sen mahdollisuuden, että verkkoyhteysongelmat johtuisivat langattomasta reitittimestäsi. Mikäli et kuitenkaan mitenkään voi kytkeä laitetta suoraan modeemiin, jatka vianmääritystä seuraavien ohjeiden avulla.

Palauta internet-palveluntarjoajasi oletusasetukset

Jos olet muokannut striimauslaitteesi yhteysasetuksia, suosittelemme, että palautat internet-palveluntarjoajan oletusasetukset. Mikäli otat yhteyttä VPN-verkon kautta, ota se pois käytöstä ja ota yhteys suoraan kotiverkostasi. Jos olet muuttanut striimauslaitteesi DNS-asetuksia, nollaa laite, niin DNS-asetukset päivittyvät automaattisesti. Jos et ole varma siitä, miten nämä toimenpiteet suoritetaan, ota yhteys striimauslaitteen valmistajaan ja pyydä sieltä apua.

Paranna langattoman signaalin voimakkuutta

Jos olet yhteydessä langattoman verkon välityksellä eivätkä yllä olevat keinot auttaneet, kokeile alla olevia ehdotuksia langattoman verkkosignaalin parantamiseksi:

• Paranna signaalin voimakkuutta siirtämällä reititin uuteen paikkaan. Yleensä yhteys paranee, jos reititin on keskeisellä paikalla kotona.

• Siirrä muut langattomat laitteet, kuten langattomat puhelimet ja mikroaaltouunit kauas reitittimestä. Näiden laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia langattomassa yhteydessä.

• Nosta reititin ylös lattialta. Kirjahyllyssä tai pöydällä olevasta reitittimestä saadaan parempi signaali kuin huonekalujen takana tai alla olevasta reitittimestä.

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Käynnistä kotiverkko uudelleen

Tässä vaiheessa varmista, että Blu-ray-soitin ja kaikki kotiverkon laitteet ovat yhtä aikaa irti sähköverkosta 30 sekunnin ajan, ennen kuin kytket ne takaisin sähköverkkoon yksi kerrallaan.

1. Sammuta Blu-ray-soitin tai irrota sen pistoke.

2. Irrota modeemi (sekä langaton reititin, mikäli se on erillinen laite) verkkovirrasta vähintään 30 sekunnin ajaksi.

3. Kytke modeemi verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku. Mikäli reititin on modeemista erillinen laite, kytke sekin verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Kytke Blu-ray-soitin takaisin päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Yhdistä Blu-ray-soitin suoraan modeemiin

Jos käytät yhteyttä modeemiin liitetyn langattoman reitittimen kautta ja olet käynnistänyt verkon uudelleen, etkä vieläkään saa yhteyttä, kokeile reitittimen ohittamista. Tämä auttaa vianmäärityksessä sulkemalla pois mahdolliset reitittimeen tai langattomaan yhteyteen liittyvät ongelmat.

1. Sammuta virta Blu-ray-soittimesta.

2. Kytke Blu-ray-soitin suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.

3. Irrota modeemi virtalähteestä ja pidä johtoa irti vähintään 30 sekuntia. Kytke virta sitten uudestaan ja odota kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Käynnistä Blu-ray-soitin ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos tämän jälkeen suoratoisto taas onnistuu:

• Jos reitittimen ohittamisen jälkeen pystyt kytkeytymään Netflixiin suoraan modeemilla, on todennäköistä, että reititin on ongelman aiheuttaja.

• Reitittimen ohitus mahdollistaa nyt suoratoiston. Jos tämä järjestely ei kuitenkaan ole mielestäsi paras mahdollinen, ota yhteyttä kotiverkkosi asentaneeseen henkilöön. Hän voi varmaankin auttaa sinua reitittimen asetusten palauttamisessa tai uudelleenmäärittelyssä.

Jollei suoratoisto vieläkään onnistu:

• Jos kone on suoraan yhteydessä modeemiin, eikä suoratoisto Netflixistä silti onnistu, voit tarkistaa laitetoimittajaltasi, että modeemi ja internetyhteys toimivat kuten pitää.

Mikäli tämän vaiheen suorittaminen ei onnistunut:

• Suosittelemme vahvasti, että yrität liittää Blu-ray-soittimen suoraan modeemiin, mikäli voit. Sillä tavoin pystyt sulkemaan varmasti pois sen mahdollisuuden, että verkkoyhteysongelmat johtuisivat langattomasta reitittimestäsi. Mikäli et kuitenkaan mitenkään voi kytkeä laitetta suoraan modeemiin, jatka vianmääritystä seuraavien ohjeiden avulla.

Palauta internet-palveluntarjoajasi oletusasetukset

Jos olet muokannut striimauslaitteesi yhteysasetuksia, suosittelemme, että palautat internet-palveluntarjoajan oletusasetukset. Mikäli otat yhteyttä VPN-verkon kautta, ota se pois käytöstä ja ota yhteys suoraan kotiverkostasi. Jos olet muuttanut striimauslaitteesi DNS-asetuksia, nollaa laite, niin DNS-asetukset päivittyvät automaattisesti. Jos et ole varma siitä, miten nämä toimenpiteet suoritetaan, ota yhteys striimauslaitteen valmistajaan ja pyydä sieltä apua.

Paranna langattoman signaalin voimakkuutta

Jos olet yhteydessä langattoman verkon välityksellä eivätkä yllä olevat keinot auttaneet, kokeile alla olevia ehdotuksia langattoman verkkosignaalin parantamiseksi:

• Paranna signaalin voimakkuutta siirtämällä reititin uuteen paikkaan. Yleensä yhteys paranee, jos reititin on keskeisellä paikalla kotona.

• Siirrä muut langattomat laitteet, kuten langattomat puhelimet ja mikroaaltouunit kauas reitittimestä. Näiden laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia langattomassa yhteydessä.

• Nosta reititin ylös lattialta. Kirjahyllyssä tai pöydällä olevasta reitittimestä saadaan parempi signaali kuin huonekalujen takana tai alla olevasta reitittimestä.

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Katkaise laitteesta virta ja kytke se päälle uudestaan

1. Irrota digiboksin virtajohto vähintään 2 minuutiksi.

2. Kytke digiboksin virtajohto takaisin virtapistokkeeseen.

3. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Käynnistä kotiverkko uudelleen

Tässä vaiheessa varmista, että striimauslaite (suoratoistomediasoitin) ja kaikki kotiverkon laitteet ovat yhtä aikaa irti sähköverkosta 30 sekunnin ajan, ennen kuin kytket ne takaisin sähköverkkoon yksi kerrallaan.

1. Sammuta virta striimauslaitteesta tai irrota pistoke.
    Sammuta suoratoistosoitin, odota 10 sekuntia ja käynnistä virta uudelleen.

2. Irrota modeemi (sekä langaton reititin, mikäli se on erillinen laite) verkkovirrasta vähintään 30 sekunnin ajaksi.

3. Kytke modeemi verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku. Mikäli reititin on modeemista erillinen laite, kytke sekin verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Kytke striimauslaite takaisin päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Yhdistä striimauslaite suoraan modeemiin

Jos käytät yhteyttä modeemiin liitetyn langattoman reitittimen kautta ja olet käynnistänyt verkon uudelleen, etkä vieläkään saa yhteyttä, kokeile reitittimen ohittamista. Tämä auttaa vianmäärityksessä sulkemalla pois mahdolliset reitittimeen tai langattomaan yhteyteen liittyvät ongelmat.

1. Sammuta virta striimauslaitteesta.
    Sammuta suoratoistosoitin, odota 10 sekuntia ja käynnistä virta uudelleen.

2. Kytke striimauslaite suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.

3. Irrota modeemi virtalähteestä ja pidä johtoa irti vähintään 30 sekuntia. Kytke virta sitten uudestaan ja odota kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Käynnistä striimauslaite ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Jos tämän jälkeen suoratoisto taas onnistuu:

• Jos reitittimen ohittamisen jälkeen pystyt kytkeytymään Netflixiin suoraan modeemilla, on todennäköistä, että reititin on ongelman aiheuttaja.

• Reitittimen ohitus mahdollistaa nyt suoratoiston. Jos tämä järjestely ei kuitenkaan ole mielestäsi paras mahdollinen, ota yhteyttä kotiverkkosi asentaneeseen henkilöön. Hän voi varmaankin auttaa sinua reitittimen asetusten palauttamisessa tai uudelleenmäärittelyssä.

Jollei suoratoisto vieläkään onnistu:

• Jos kone on suoraan yhteydessä modeemiin, eikä suoratoisto Netflixistä silti onnistu, voit tarkistaa laitetoimittajaltasi, että modeemi ja internetyhteys toimivat kuten pitää.

Mikäli tämän vaiheen suorittaminen ei onnistunut:

• Suosittelemme vahvasti, että yrität liittää striimauslaitteen suoraan modeemiin, mikäli voit. Sillä tavoin pystyt sulkemaan varmasti pois sen mahdollisuuden, että verkkoyhteysongelmat johtuisivat langattomasta reitittimestäsi. Mikäli et kuitenkaan mitenkään voi kytkeä laitetta suoraan modeemiin, jatka vianmääritystä seuraavien ohjeiden avulla.

Palauta internet-palveluntarjoajasi oletusasetukset

Jos olet muokannut striimauslaitteesi yhteysasetuksia, suosittelemme, että palautat internet-palveluntarjoajan oletusasetukset. Mikäli otat yhteyttä VPN-verkon kautta, ota se pois käytöstä ja ota yhteys suoraan kotiverkostasi. Jos olet muuttanut striimauslaitteesi DNS-asetuksia, nollaa laite, niin DNS-asetukset päivittyvät automaattisesti. Jos et ole varma siitä, miten nämä toimenpiteet suoritetaan, ota yhteys striimauslaitteen valmistajaan ja pyydä sieltä apua.

Paranna langattoman signaalin voimakkuutta

Jos olet yhteydessä langattoman verkon välityksellä eivätkä yllä olevat keinot auttaneet, kokeile alla olevia ehdotuksia langattoman verkkosignaalin parantamiseksi:

• Paranna signaalin voimakkuutta siirtämällä reititin uuteen paikkaan. Yleensä yhteys paranee, jos reititin on keskeisellä paikalla kotona.

• Siirrä muut langattomat laitteet, kuten langattomat puhelimet ja mikroaaltouunit kauas reitittimestä. Näiden laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia langattomassa yhteydessä.

• Nosta reititin ylös lattialta. Kirjahyllyssä tai pöydällä olevasta reitittimestä saadaan parempi signaali kuin huonekalujen takana tai alla olevasta reitittimestä.

Jos verkkosi vastaa suoratoiston vähimmäisvaatimuksia, voidaan alla olevilla ohjeilla ratkaista suurin osa yhteysongelmista.

Käynnistä kotiverkko uudelleen

Tässä vaiheessa varmista, että laitteestasi on virta kytketty pois ja kaikki kotiverkon laitteet ovat yhtä aikaa irti sähköverkosta 30 sekunnin ajan, ennen kuin kytket ne takaisin sähköverkkoon yksi kerrallaan.

1. Sammuta virta mobiililaitteesta.

2. Irrota modeemi (sekä langaton reititin, mikäli se on erillinen laite) verkkovirrasta vähintään 30 sekunnin ajaksi.

3. Kytke modeemi verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku. Mikäli reititin on modeemista erillinen laite, kytke sekin verkkovirtaan ja odota, kunnes uusia ilmaisinvaloja ei vilku.

4. Kytke laite takaisin päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Kokeile toista internet-yhteyttä

Mikäli mahdollista, yhdistä mobiililaitteesi toiseen internet-liityntäpisteeseen. Näin voit sulkea pois mahdolliset kotiverkon määrittelyongelmat. Joitakin esimerkkejä:

• Kokeile yhdistää laite toiseen langattomaan verkkoon, jonka piirissä laitteesi on.

• Siirry laitteen kanssa naapurin tai ystävän asuntoon, ja kokeile suoratoistoa siellä.

• Mikäli laitteessasi on mahdollisuus käyttää matkapuhelinverkon mobiilidataa, kokeile ottaa yhteys Netflixiin sen avulla. Vaikka emme yleisesti ottaen suosittele suoratoistoa matkapuhelinverkon kautta, se on kuitenkin hyvä tapa kokeilla, onko kotiverkon määritykset se syy, joka estää luotettavan suoratoiston.

Mikäli suoratoisto onnistuu toisen internet-yhteyden avulla, suosittelemme, että pyydät kotiverkkosi asentanutta henkilöä tarkistamaan, onko verkon määrityksissä jonkinlaisia ongelmia.

Palauta internet-palveluntarjoajasi oletusasetukset

Jos olet muokannut striimauslaitteesi yhteysasetuksia, suosittelemme, että palautat internet-palveluntarjoajan oletusasetukset. Mikäli otat yhteyttä VPN-verkon kautta, ota se pois käytöstä ja ota yhteys suoraan kotiverkostasi. Jos olet muuttanut striimauslaitteesi DNS-asetuksia, nollaa laite, niin DNS-asetukset päivittyvät automaattisesti. Jos et ole varma siitä, miten nämä toimenpiteet suoritetaan, ota yhteys striimauslaitteen valmistajaan ja pyydä sieltä apua.

Paranna langattoman signaalin voimakkuutta

Jos olet yhteydessä langattoman verkon välityksellä eivätkä yllä olevat keinot auttaneet, kokeile alla olevia ehdotuksia langattoman verkkosignaalin parantamiseksi:

• Paranna signaalin voimakkuutta siirtämällä reititin uuteen paikkaan. Yleensä yhteys paranee, jos reititin on keskeisellä paikalla kotona.

• Siirrä muut langattomat laitteet, kuten langattomat puhelimet ja mikroaaltouunit kauas reitittimestä. Näiden laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa suuria ongelmia langattomassa yhteydessä.

• Nosta reititin ylös lattialta. Kirjahyllyssä tai pöydällä olevasta reitittimestä saadaan parempi signaali kuin huonekalujen takana tai alla olevasta reitittimestä.

Mikäli sinulla on yhteysongelmia, kun yrität suoratoistaa Netflixistä, paras tapa aloittaa ratkaisun hakeminen on noudattaa edellä annettuja ohjeita. Jos olet jo kokeillut kaikkia ehdotuksiamme, ja yhteysongelmat silti jatkuvat, saatat tarvita lisäapua kotiverkkosi vianmääritykseen.

Mitä minun tulisi tehdä seuraavaksi?

Jos yhteyden saaminen Netflixiin ei vieläkään onnistu, kannattaa ehkä ottaa yhteyttä siihen henkilöön, joka on asentanut kotiverkkosi. Hän luultavasti pystyy auttamaan verkkoyhteysongelmien selvittämisessä tarkistamalla, onko reitittimesi oikein määritelty, niin että viestintä muiden kotiverkon laitteiden kanssa onnistuu.