Kuva on vääristynyt, viallinen, katkonainen tai hyppivä

Jos kuva on vääristynyt, viallinen, katkonainen tai hyppivä, kun katsot Netflixiä, se tarkoittaa yleensä, että laitteessa tai kaapelissa, jolla suoratoistolaite on yhdistetty televisioon, on ongelma.

Huomautus:
Jos kuva näyttää huonolaatuiselta, sumealta tai pikselöityneeltä, kun katsot Netflixiä, noudata ohjeitamme saadaksesi parhaan kuvanlaadun laitteellesi.

Ratkaise ongelma seuraamalla laitettasi koskevia ohjeita.

Televisio tai televisioon yhdistetty laite

Noudata näitä ohjeita, jos katsot Netflixiä televisiolla tai televisioon yhdistetyllä laitteella, kuten striimaustikulla, mediasoittimella, digiboksilla, Apple TV:llä tai Xbox- tai PlayStation-konsolilla.

Tarkista, toimivatko muut sarjat tai elokuvat

Jos ongelma toistuu muilla sarjoilla ja elokuvilla, hyppää näiden vaiheiden yli.

Jos voit katsella muita sarjoja ja elokuvia normaalisti, ilmoita meille ongelmasta.

1. Siirry verkkoselaimella tilisi Katseluhistoria-osioon.

2. Etsi luettelosta sarja tai elokuva, jonka kanssa sinulla on ongelmia, ja klikkaa Ilmoita ongelmasta.

3. Noudata ohjeita ja klikkaa sitten Ilmoita ongelmasta.

Sisältötiimimme pyrkii sitten korjaamaan ongelman mahdollisimman nopeasti. Sillä välin voit katsella muita palvelun sarjoja ja elokuvia. Lisätietoja saat artikkelista Näin ilmoitat nimikettä koskevista ongelmista.

Käynnistä laite uudelleen

1. Irrota laitteen virtajohto.

2. Paina laitteen virtapainiketta kerran ja odota 1 minuutti tai irrota laitteen virtajohto virtalähteestä kolmeksi minuutiksi.

3. Kytke laitteen virtajohto takaisin.

4. Kytke laite päälle ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Kirjaudu ulos Netflixistä

1. Siirry Netflixin etusivulle ja avaa sitten valikko siirtymällä vasemmalle.

2. Valitse alareunasta Ohjeet > Kirjaudu ulos > Kyllä.

3. Kirjaudu takaisin sisään ja kokeile Netflixiä uudestaan.

Jos laitteesi on virhenäytössä:

1. Valitse Lisätietoja.

2. Valitse Kirjaudu ulos tai Nollaa.

3. Kirjaudu takaisin sisään ja kokeile Netflixiä uudestaan.

Jos et löydä kohtaa Ohjeet tai Kirjaudu ulos:

1. Tee kaukosäätimellä seuraavat painallukset tässä järjestyksessä: ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse esiin tulevasta valikosta Kirjaudu ulos, Nollaa tai Poista käytöstä.

Laitteiden välisen yhteyden vianmääritys

Laitteen ja television välisessä yhteydessä voi olla jokin ongelma.

Korjaa ongelma näin:

1. Varmista, että käytössäsi on HDMI-kaapeli.

2. Kokeile vaihtaa HDMI-kaapelin päät keskenään.

3. Ohita mahdolliset vastaanottimet tai äänentoistolaitteet liittämällä laite suoraan televisioon HDMI-kaapelilla.

4. Kokeile liittämistä toiseen HDMI-porttiin televisiossa.

5. Kokeile uutta HDMI-kaapelia.

6. Jos mahdollista, kokeile yhdistää kaapeli toisen television HDMI-liitäntään.

• If you can stream on another TV, there may be an issue with the HDMI port on the original TV. Pyydä ohjeita television valmistajalta.

Ota yhteyttä laitteen valmistajaan

Laitteeseen tallennetut sovellukset, tiedot ja asetukset saatetaan poistaa, kun seuraat näitä ohjeita. Ennen kuin jatkat, etsi valmiiksi Wi-Fi-verkkosi nimi ja salasana sekä Netflixin kirjautumistiedot.

Korjaa ongelma pyytämällä apua laitteen valmistajalta.

Pyydä heiltä apua vaiheiden suorittamisessa. Kokeile Netflixiä uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, onko ongelma ratkennut.

1. Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai ohjelmisto uusimpaan versioon.

2. Palauta laitteesi alkuperäiset tehdasasetukset.

Jos valmistaja ei voi korjata ongelmaa tai näistä ohjeista ei ole apua, sinun on katsottava Netflixiä jollakin muulla laitteella.

Android-puhelin tai -tabletti

Tarkista, toimivatko muut sarjat tai elokuvat

Jos ongelma toistuu muilla sarjoilla ja elokuvilla, hyppää näiden vaiheiden yli.

Jos voit katsella muita sarjoja ja elokuvia normaalisti, ilmoita meille ongelmasta.

1. Siirry verkkoselaimella tilisi Katseluhistoria-osioon.

2. Etsi luettelosta sarja tai elokuva, jonka kanssa sinulla on ongelmia, ja klikkaa Ilmoita ongelmasta.

3. Noudata ohjeita ja klikkaa sitten Ilmoita ongelmasta.

Sisältötiimimme pyrkii sitten korjaamaan ongelman mahdollisimman nopeasti. Sillä välin voit katsella muita palvelun sarjoja ja elokuvia. Lisätietoja saat artikkelista Näin ilmoitat nimikettä koskevista ongelmista.

Sammuta laite ja käynnistä virta uudelleen.

1. Sammuta virta puhelimesta tai tabletista. Varmista, että laite on sammunut eikä vain lukittu.

2. Kytke siihen virta.

3. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Päivitä Netflix-sovellus

Jos käytät Android-puhelinta tai -tablettia, Play Kaupan Netflix-sivu ja napauta sitten Päivitä (Update).

Voit päivittää Netflix-sovelluksen myös näillä ohjeilla:

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus. Jos laitteessasi ei ole sitä, sinun täytyy ehkä korjata Play Kauppaa koskeva ongelma.

2. Kirjoita hakupalkkiin Netflix.

3. Napauta luettelosta Netflix-sovellusta. Jos Netflix-sovellusta ei löydy, seuraa tämän artikkelin ohjeita.

4. Napauta Päivitä (Update). Jos tätä vaihtoehtoa ei ole näkyvissä, sovellus on ajan tasalla.

Android-käyttöjärjestelmän päivittäminen

1. Avaa Asetukset-sovellus (Settings).

2. Napauta Järjestelmä (System) > Järjestelmäpäivitys (System Update).

3. Tarkista ja asenna päivitykset.

4. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Ota yhteyttä laitteen valmistajaan

Laitteeseen tallennetut sovellukset, tiedot ja asetukset saatetaan poistaa, kun seuraat näitä ohjeita. Ennen kuin jatkat, etsi valmiiksi Wi-Fi-verkkosi nimi ja salasana sekä Netflixin kirjautumistiedot.

Korjaa ongelma pyytämällä apua laitteen valmistajalta.

Pyydä heiltä apua vaiheiden suorittamisessa. Kokeile Netflixiä uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, onko ongelma ratkennut.

1. Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai ohjelmisto uusimpaan versioon.

2. Palauta laitteesi alkuperäiset tehdasasetukset.

Jos valmistaja ei voi korjata ongelmaa tai näistä ohjeista ei ole apua, sinun on katsottava Netflixiä jollakin muulla laitteella.

iPhone tai iPad

Tarkista, toimivatko muut sarjat tai elokuvat

Jos ongelma toistuu muilla sarjoilla ja elokuvilla, hyppää näiden vaiheiden yli.

Jos voit katsella muita sarjoja ja elokuvia normaalisti, ilmoita meille ongelmasta.

1. Siirry verkkoselaimella tilisi Katseluhistoria-osioon.

2. Etsi luettelosta sarja tai elokuva, jonka kanssa sinulla on ongelmia, ja klikkaa Ilmoita ongelmasta.

3. Noudata ohjeita ja klikkaa sitten Ilmoita ongelmasta.

Sisältötiimimme pyrkii sitten korjaamaan ongelman mahdollisimman nopeasti. Sillä välin voit katsella muita palvelun sarjoja ja elokuvia. Lisätietoja saat artikkelista Näin ilmoitat nimikettä koskevista ongelmista.

Käynnistä iPhone tai iPad uudelleen

1. Pidä sivupainiketta ja yhtä äänenvoimakkuuden säätöpainikkeista alhaalla samaan aikaan, kunnes liukusäätimet ilmestyvät. Vedä ylemmästä liukusäätimestä, niin että laitteestasi katkeaa virta.

• Jos liukusäätimet eivät ilmaannu, pidä nukkumispainiketta alhaalla, kunnes punainen liukusäädin ilmestyy. Liu'uta sitten säädintä.

2. Odota 10 sekuntia ja käynnistä laite uudelleen painamalla nukkumispainiketta.

3. Kun laite on käynnistynyt, kokeile Netflixiä uudelleen.

Päivitä Netflix-sovellus

1. Siirry aloitusnäytölle ja napauta sitten App Store.

2. Napauta Haku (Search) ja kirjoita ”Netflix”.

3. Etsi luettelosta Netflix, valitse se ja napauta sitten Päivitä (Update). Saatat joutua antamaan Apple ID -tunnuksesi salasanan. Jos unohdit salasanan, noudata Applen ohjeita päivittääksesi salasanan.

4. Kun päivitys on valmis, kokeile Netflixiä uudelleen.

Päivitä iOS-versiosi

Päivitä laitteesi viimeisimpään versioon noudattamalla Applen ohjeita ja kokeile sitten Netflixiä uudelleen.

Jos yhdistät televisioon videokaapelilla ja sovittimella

Lightning-kaapeli ja videosovitin

Varmista, että videosovitin on tuettu

1. Poista kaikki sovittimeen liitetyt kaapelit ja yhdistä se iPhoneen tai iPadiin.

2. Mene kohtaan Asetukset > Yleistä > Tietoja > Applen HDMI-sovitin (Settings > General > About > Apple HDMI Adapter).

3. Tarkista mallinumero (Model Number).

Thunderbolt tai USB-C-videokaapeli tai -sovitin

Jos sinulla on ongelmia iPhone- tai iPad-laitteella, jossa on USB-C-portti, näistä vaihtoehdoista saattaa olla apua:

• Varmista, että olet valinnut oikean kuvan tulolähteen televisiolla tai näytöllä.

• Varmista, että videokaapeli tai -sovitin tukee HDCP 2.2:ta.

• Kokeile vaihtaa videokaapelin tai -sovittimen päät keskenään.

• Jos televisiossa tai näytössä on toinen videoportti, kokeile sitä.

Ota yhteyttä laitteen valmistajaan

Laitteeseen tallennetut sovellukset, tiedot ja asetukset saatetaan poistaa, kun seuraat näitä ohjeita. Ennen kuin jatkat, etsi valmiiksi Wi-Fi-verkkosi nimi ja salasana sekä Netflixin kirjautumistiedot.

Korjaa ongelma pyytämällä apua laitteen valmistajalta.

Pyydä heiltä apua vaiheiden suorittamisessa. Kokeile Netflixiä uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, onko ongelma ratkennut.

1. Päivitä laitteesi laiteohjelmisto tai ohjelmisto uusimpaan versioon.

2. Palauta laitteesi alkuperäiset tehdasasetukset.

Jos valmistaja ei voi korjata ongelmaa tai näistä ohjeista ei ole apua, sinun on katsottava Netflixiä jollakin muulla laitteella.

Tietokone

Tarkista, toimivatko muut sarjat tai elokuvat

Jos ongelma toistuu muilla sarjoilla ja elokuvilla, hyppää näiden vaiheiden yli.

Jos voit katsella muita sarjoja ja elokuvia normaalisti, ilmoita meille ongelmasta.

1. Siirry verkkoselaimella tilisi Katseluhistoria-osioon.

2. Etsi luettelosta sarja tai elokuva, jonka kanssa sinulla on ongelmia, ja klikkaa Ilmoita ongelmasta.

3. Noudata ohjeita ja klikkaa sitten Ilmoita ongelmasta.

Sisältötiimimme pyrkii sitten korjaamaan ongelman mahdollisimman nopeasti. Sillä välin voit katsella muita palvelun sarjoja ja elokuvia. Lisätietoja saat artikkelista Näin ilmoitat nimikettä koskevista ongelmista.

Sulje muut selaimen välilehdet, sovellukset tai ohjelmat

Netflix-suoratoiston suorituskyky voi parantua, jos suljet selaimen välilehdet, sovellukset ja ohjelmat, jotka saattavat viedä tietokoneen muistia ja käsittelyresursseja.

Sammuta tietokoneesi

1. Sammuta tietokoneesi valikon kautta:

• Mac: Klikkaa vasemmalta oikealta Apple-valikosta (Apple menu) > Sammuta (Shut Down).

• Windows: Klikkaa Käynnistä-valikosta (Start) Virta (Power) > Sammuta (Shut down).

• Chromebook: Klikkaa kellonaikaa oikeasta alakulmasta. > Kirjaudu ulos (Sign out) > Sammuta (Shut down).

2. Pidä virta katkaistuna vähintään 10 sekuntia.

3. Kytke se takaisin ja kokeile sitten Netflixiä uudelleen.

Käytä tuettua videokaapelia

Varmista, että käytät tuettua videokaapelia:

Huomautus:
Jos käytät videokaapelin adapteria, kummankin sovittimen pään on oltava sellaisia, joita tuetaan.
  • HDMI tai HDMI Mini

• USB-C (tyyppi C)

• Thunderbolt

• DisplayPort tai DisplayPort Mini

Jos ongelmat jatkuvat ja käytät tuettua videoyhteyttä tai et käytä ulkoista näyttöä, seuraa alla olevia ohjeita.

Jos edellä olevat ohjeet eivät toimineet, katso seuraavasta tietokonettasi koskevat ohjeet.

Windows-tietokone

Säädä ruudun tai näytön asetuksia

1. Klikkaa työpöytää hiiren kakkospainikkeella.

2. Valitse Näyttöasetukset (Display Settings).

3. Valitse Näytön lisäasetukset (Advanced Display Settings).

4. Valitse Näytä sovittimen ominaisuudet (Display Adapter Properties).

5. Valitse Näyttö-välilehti (Monitor).

6. Valitse Virkistystaajuus (Screen refresh rate).

7. Valitse näytön virkistystaajuudeksi 120 Hz tai matalampi.

8. Valitse Käytä (Apply).

9. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Päivitä Windows-versiosi

Hae alla olevista linkeistä ohjeet Windows-versiosi päivitysten tarkistamiseen ja kokeile Netflixiä sitten uudelleen.

Tietokoneet, joissa on Windows XP tai Vista, eivät voi päivittää Netflixin tukemaan versioon. Suosittelemme käyttämään tietokonetta, johon on asennettu Windows 10 tai uudempi versio.

Näytön määritysten vianmääritys

1. Ohita mahdolliset HDMI-muuntimet yhdistämällä näyttö suoraan tietokoneeseen.

2. Jos käytät HDMI-kaapelia, kokeile liittää se toisin päin tai kokeile toista HDMI-kaapelia.

3. Jos käytät useita eri näyttöjä, irrota ne tietokoneesta. Liitä ne sitten takaisin yksi kerrallaan ja kokeile Netflixiä aina kunkin näytön liittämisen jälkeen.

• Jos virhe esiintyy vain yhdellä näytöllä, kyseessä voi olla kopiointisuojaan liittyvä ongelma. Suosittelemme, että otat yhteyttä näytön valmistajaan ja pyydät apua. Voit toki myös jättää laitteen liittämättä, kun katselet Netflixiä.

Mac-tietokone

Päivitä Mac-tietokone

Seuraa Applen ohjeita macOS-käyttöjärjestelmän päivitysten asentamiseksi ja kokeile sitten Netflixiä uudelleen.

Chromebook

Päivitä tietokoneesi
  1. Muodosta tietokoneella internet-yhteys langattomasti (Wi-Fi) tai Ethernet-kaapelilla. Päivityksiä ei voi asentaa, jos yhteys on muodostettu matkapuhelinverkon kautta.

2. Klikkaa ilmaisinaluetta oikeassa alakulmassa, jossa tilisi kuvakekin näkyy.

3. Valitse Asetukset (Settings).

4. Valitse valikosta sivun vasemmalla puolella Tietoja Chrome OS:stä (About Chrome OS).

5. Valitse Tarkista ja asenna päivitykset (Check for and apply updates).

6. Tietokone asentaa kaikki tarpeelliset päivitykset. Kun päivitykset on asennettu, valitse Asenna päivitys käynnistämällä uudelleen (Restart to update).

7. Kun tietokone on taas käynnistynyt, kokeile Netflixiä uudestaan.

Jos sinulla on jokin muu kuvaongelma, saat apua artikkelista Kuvaongelmia Netflixissä.