Netflixin käyttäminen Apple TV:llä

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Apple TV:llä! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella

Netflix on käytettävissä Apple TV:n mallista 2 eteenpäin.

Tuetut alueet

Netflix on saatavana maailmanlaajuisesti, ja useimmat Netflix-laitteet toimivat maasta riippumatta. Tietyt vanhemmat laitteet saattavat kuitenkin toimia vain siinä maassa, josta ne on hankittu. Lisätietoja on tuettujen alueiden kartassa. Jos harkitset uuden laitteen ostoa, tarkista valmistajalta, tukeeko laite Netflixiä omalla alueellasi.

Vanhemmat laitteet saattavat kehottaa sinua käymään sivulla netflix.com/activate määrittelemässä laitteesi. Nämä laitteet tukevat Netflixiä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Navigointi

Useimmilla laitteilla Netflixin TV-sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa (komediat, draamat, TV-sarjat jne.) sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Jo haluat kelata eteen- tai taaksepäin Apple TV 4:llä, varmista ensin, että nimike on pysäytetty tai että olet valinnut kosketusalustan.

Kuvatarkkuus

Useimmilla laitteilla voi striimata Netflix-sisältöä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkkuudella (lisätietoja on verkkoyhteyden nopeussuosituksissa).

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni

Katso ohjeet, kuinka otetaan käyttöön monissa TV-sarjoissa ja elokuvissa saatavilla olevat tekstitykset, kuulovammaistekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni (mukaan lukien 5.1-tilaääni). Jos haluat tarkistaa, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan, ja katso, onko vaihtoehtona tarjolla 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Jotkut laitteet näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Lapsilukko

Netflixissä voit asettaa lapsilukon yksittäisille profiileille.

Apple TV 2 ja Apple TV 3

Kun haluat yhdistää Apple TV:n Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

1. Valitse Apple TV:n päävalikosta Netflix.

2. Valitse Oletko jo jäsen? Kirjaudu sisään.

3. Syötä Netflixissä käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Apple TV 4

Kun haluat yhdistää Apple TV:n Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

Asenna Netflix-sovellus

1. Etsi aloitusnäytöltä App Store ja valitse se.

2. Hae sovelluksemme App Storesta hakusanalla Netflix, ja aloita asennus valitsemalla sitten Hanki (Get).

3. Asennuksen jälkeen Netflix-sovellus tulee näkyviin aloitusnäytölle.

Kirjaudu sisään Netflixiin

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In), kun haluat käyttää olemassa olevaa tiliä tai Aloita ilmainen kuukausi (Start your free month), jos haluat luoda uuden tilin.

3. Kun olet klikannut Kirjaudu sisään (Sign In), kirjoita Netflixissä käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana.

• Jos sinua laskutetaan Netflix-tilistäsi iTunesin kautta, varmista että Apple TV on rekisteröity oikealle iTunes-tilille, ja valitse Palauta ostot (Restore Purchases), kun sinulta pyydetään sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Apple TV 2 ja Apple TV 3

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Jos tiliisi liittyy profiileja valitse Vaihda profiilia (Switch Profiles).

• Jos tiliisi ei liity profiileja, valitse Kirjaudu ulos (Sign Out).

3. Valitse Kirjaudu ulos (Sign Out).

Kun sovellus on poistettu käytöstä, voit muodostaa yhteyden toisena käyttäjänä.

Apple TV 4

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Paina Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen Menu-painiketta .

2. Valitse Asetukset (Settings).

3. Valitse Kirjaudu ulos.

Kun sovellus on poistettu käytöstä, voit muodostaa yhteyden toisena käyttäjänä.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella joillakin Apple TV ‑striimauslaitteilla. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Television, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑striimauksen kanssa ja liitetty Apple TV ‑laitteeseen HDCP 2.2 tai uudempaa standardia tukevan HDMI-portin kautta (yleensä käytetään HDMI 1 ‑porttia).

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella Ultra HD ‑tarkkuudella seuraavilla Apple TV ‑laitemalleilla:

• Apple TV 4K