Kuinka voin ottaa tekstityksen, kuulovammaistekstityksen ja vaihtoehtoisen puhekielen käyttöön tai poistaa sen käytöstä?

Netflixissä voit ottaa käyttöön tekstityksen, kuulovammaistekstityksen ja vaihtoehtoisen puhekielen monissa TV-sarjoissa ja elokuvissa. Voit myös tarkistaa, mihin elokuviin ja TV-ohjelmiin on saatavilla dubbaus ja tekstitys haluamallasi kielellä osoitteessa netflix.com/subtitles.

Valitse käyttämäsi laite alla olevasta luettelosta ja lue ohjeet siitä, kuinka nämä ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.

Huomautus:
Saatavilla on hyvin monia kieliä, joten Netflix näyttää niistä vain 5–7 oleellisinta striimauksen aikana. Laitteelle ladattuihin nimikkeisiin sisältyy vain kaksi sinulle oleellisinta kieltä. Jos oletuskielesi puuttuu, katso ohjeita kohdasta Netflixin kieli on väärä.

Amazon Fire TV/Stick

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Amazon Fire TV/Stickissä:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina kaukosäätimen alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Korosta valintaikkunakuvake ja vahvista valinta.

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Android-laitteet

Netflixiä tukevat Android-laitteet tukevat myös tekstitystä. Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Android-laitteessa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Napauta mitä tahansa näytön kohtaa TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse valintaikkunakuvake .

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

6. Jatka toistoa napauttamalla Ok.

Huomautus:
Kun katselet ladattuja nimikkeitä, voit valita vain alueesi oletustekstityksen ja -ääniraidan. Jos valitset tilillesi jonkin toisen kielen, voit ladata myös senkielisen tekstityksen ja ääniraidan, mikäli ne ovat saatavilla kyseiselle nimikkeelle.

Apple TV 2 ja Apple TV 3

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Apple TV:ssä:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Pidä Apple TV:n kaukosäätimen keskipainiketta painettuna TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Apple TV 4 ja Apple TV 4K

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Apple TV:ssä:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Pyyhkäise alas Apple TV 4:n kaukosäätimen kosketuslevyä TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Tietokone

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Netflix.comissa:

1. Kirjaudu sivulle Netflix.com.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Liikuta hiirtä näytöllä TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Klikkaa valintaikkunakuvaketta .

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Google Chromecast

Huomautus:
Tekstitys on vaihdettava siinä laitteessa, jonka kanssa käytät Chromecastia.

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Android- tai Apple iOS ‑laitteessa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Napauta mitä tahansa näytön kohtaa TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse valintaikkunakuvake .

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

6. Jatka toistoa napauttamalla X-merkkiä tai kohtaa OK.

Google TV

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Google TV:ssä:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Valitse Ääni ja tekstitys.

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

5. Valitse Toista.

iPhone, iPad, iPod touch

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen iPhone-, iPad-, tai iPod touch-laitteilla:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Napauta mitä tahansa näytön kohtaa TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse oikeassa yläkulmassa oleva valintaikkunakuvake .

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

6. Napauta X-merkkiä, niin pääset jatkamaan katselua.

Huomautus:
Kun katselet ladattuja nimikkeitä, voit valita vain alueesi oletustekstityksen ja -ääniraidan. Jos valitset tilillesi jonkin toisen kielen, voit ladata myös senkielisen tekstityksen ja ääniraidan, mikäli ne ovat saatavilla kyseiselle nimikkeelle.

Useimmat Blu-ray-soittimet, älytelevisiot ja digiboksit

Useimmissa Blu-ray-soittimissa, älytelevisioissa ja digibokseissa tekstitys ja vaihtoehtoinen puhekieli valitaan seuraavasti:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Valitse Ääni ja tekstitys asetuksien paneelista.

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

5. Palaa asetuspaneeliin painamalla Takaisin-painiketta.

6. Valitse Toista.

Uudemmissa Blu-ray-soittimissa, älytelevisioissa ja digibokseissa pääsee ääni- ja tekstitysvalintaan myös TV-sarjan tai elokuvan toistamisen aikana:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse valintaikkunakuvake .

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Huomautus:
Mikäli et voi suorittaa yllä olevia vaiheita, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta.

Nook

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Nookissa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Napauta mitä tahansa näytön kohtaa TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse valintaikkunakuvake .

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

6. Palaa toistoon napauttamalla Valmis (Done).

PlayStation 3

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen PlayStation 3:ssa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina ohjaimen alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Korosta valintaikkunakuvake ja vahvista valinta.

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

PlayStation 4

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen PlayStation 4:ssa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina ohjaimen alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Korosta valintaikkunakuvake ja vahvista valinta.

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Roku

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Rokussa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Valitse Ääni ja tekstitys (Audio & Subtitles) kuvaussivulta.

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

5. Palaa kuvaussivulle painamalla Takaisin-painiketta (Back).

6. Valitse Toista.

Huomautus:
Mikäli et voi suorittaa yllä olevia vaiheita, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta.

Uudemmissa Roku-laitteissa ääni- ja tekstitysvalintaan pääsee myös TV-sarjan tai elokuvan toistamisen aikana:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina kaukosäätimen alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Valitse Ääni ja tekstitys.

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Wii

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Nintendo Wiissä:

1. Käynnistä Netflix-kanava.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva A-painikkeella.

3. Klikkaa kuvaussivulla näytön oikealla puolella olevaa valintaikkunakuvaketta .

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

5. Valitse Toista.

Huomautus:
Lasten profiileissa ei toistaiseksi ole tekstitysten tai vaihtoehtoisen äänen asetusmahdollisuutta

Wii U

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Nintendo Wii U:ssa:

1. Käynnistä Netflix-kanava.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Valitse TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana GamePadillä valintaikkunakuvake näytön oikeasta laidasta.

4. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

5. Paina X-näppäintä.

Huomautus:
Lasten profiileissa ei toistaiseksi ole tekstitysten tai vaihtoehtoisen äänen asetusmahdollisuutta.

Xbox 360

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Xbox 360:ssä:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina ohjaimen alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Korosta valintaikkunakuvake ja paina A.

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

Xbox One

Tekstityksen tai vaihtoehtoisen puhekielen valitseminen Xbox Onessa:

1. Käynnistä Netflix-sovellus.

2. Valitse TV-sarja tai elokuva.

3. Paina ohjaimen alas osoittavaa nuolta TV-sarjan tai elokuvan toiston aikana.

4. Korosta valintaikkunakuvake ja paina A.

5. Valitse haluamasi tekstitys- tai puhekielivaihtoehto.

globe