Tekstityksen tai ohjelmatekstityksen käyttö ja puhekielen valinta

Voit vaihtaa tekstityksen, ohjelmatekstityksen ja vaihtoehtoisen puhekielen monissa sarjoissa ja elokuvissa. Netflix näyttää televisioissa ja televisioihin liitetyillä laitteilla 5–7 olennaisinta kieltä sijaintisi ja kieliasetustesi perusteella. iPhonessa, iPadissa, Android-puhelimissa sekä -tableteissa ja nettiselaimissa ovat näkyvissä kaikki nimikkeen saatavilla olevat kielet. Latauksille Netflix näyttää kaksi olennaisinta kieltä.

Huomautus:
Vaikka tekstitysasetukset eivät olisi päällä, tekstityksiä saattaa näkyä sarjoissa tai elokuvissa, joissa on dialogia jollakin toisella kielellä kuin nimikkeen alkuperäiskielellä.

Näin käytät tekstitystä tai ohjelmatekstitystä tai valitset puhekielen:

1. Avaa Netflix ja aloita jonkin elokuvan tai sarjan toistaminen.

2. Suorita laitteellesi merkitty toiminto:

Laite

Toiminto

Mobiililaitteet, tabletit ja tietokoneet

Napauta tai klikkaa näyttöä

Älytelevisiot, Blu-ray-soittimet, digiboksit, pelijärjestelmät ja striimauslaitteet

Paina kaukosäätimen ylös tai alas osoittavaa nuolta.

Apple TV 2 tai Apple TV 3

Pidä Apple TV:n keskipainiketta painettuna.

Apple TV 4 ja Apple TV 4K

Pyyhkäise Apple TV:n kaukosäätimen kosketuslevyä ylös tai paina ylöspäin osoittavaa nuolta.

4. Valitse joko ruudun ylä- tai alaosasta Ääni ja tekstitys tekstityspainike . Televisioissa kieliasetukset saattavat näkyä alareunassa ilman kuvaketta. Valitse joko näkyvillä olevista kielivaihtoehdoista tai valitse Muu nähdäksesi kaikki kielivaihtoehdot.

5. Tee haluamasi muutokset ääni- tai tekstitysvalintoihisi.

Huomautus:
Tekstitys- ja puhekieliasetuksia ei tallenneta useimpien lasten nimikkeiden kohdalla, kun katseluun käytetään aikuisen profiilia. Asetukset tallennetaan, kun katseluun käytetään lasten profiilia. Jos joudut asettamaan äänivalintasi uudelleen aina kun yrität katsoa jotakin, katso haluamallasi puhekielellä 2–3 minuuttia jotakin nimikettä, jonka ikäraja on vähintään Teinit. Näin asetuksesi tallentuvat tulevaankin katseluun.

Saatavilla olevat nimikkeet, joissa on ohjelmatekstitys, on merkitty ohjelmatekstityksen merkinnällä  nimikkeen tietosivulla.

Huomautus:
Joissakin sarjoissa ohjelmatekstitys ei välttämättä ole saatavilla kaikille tuotantokausille tai jaksoille.

Jos ohjelmatekstitystä ei ole saatavilla, nimikkeessä saattaa oletuksena näkyä tekstitys, johon sisältyy vain vuorosanat ilman muun sisällön, kuten äänien ja musiikin, kuvausta.