Kuinka pidän Netflix-tilini turvallisena?

Tiedämme, että Netflix-tilisi turvallisuus on sinulle tärkeää. Niin meillekin. Jos olet saanut meiltä sähköpostin, jossa olemme kehottaneet sinua vaihtamaan salasanasi, tai olet huomannut tililläsi epätavallista toimintaa, meillä on sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää tilisi ja henkilötietosi turvassa.

Käytä Netflixissä salasanaa, jota et käytä muualla, ja vaihda se säännöllisesti

Netflix-tilille saatetaan murtautua, jos samaa salasanaa käytetään muualla. Tämä on mahdollista, jos Netflixin käyttäjä käyttää samaa sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmää useissa palveluissa. Jos joku tällaisista palveluista joutuu tietoturvamurron kohteeksi, tekijä saattaa kokeilla käyttäjän sähköpostiosoitetta ja salasanaa Netflixiin ja vallata tilin. Sinun kannattaa valita vahva salasana, jota käytät vain Netflixissä. Voit käyttää salasanan hallintaohjelmaa (joko selaimen yhteydessä tai kolmannen osapuolen tuotteena), yksilöllisten salasanojen tallentamiseen.

Sen lisäksi, että suosittelemme käyttämään yksilöllistä Netflix-salasanaa, suosittelemme myös, että salasana:

• Sisältää vähintään 8 merkkiä.

• Sisältää isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita ja symboleja.

• Ei ole sanakirjassa esiintyvä sana, nimi tai muu henkilöön liittyvä tieto, kuten syntymäpäivä, osoite tai vuosipäivä.

Suosittelemme, että vaihdat salasanasi säännöllisesti. Voit päivittää salasanasi omalla Tili-sivullasi, kun kirjaudut ensin sisään Netflixin sivustolle. Voit myös yksinkertaisesti tilata itsellesi salasanan palautusohjeet sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelulla.

Varo mahdollisia tietojen kalasteluyrityksiä

Verkkourkinta tai tietojen kalastelu tarkoittaa, että joku pyrkii saamaan henkilötietojasi esiintymällä sellaisena sivustona tai yhtiönä, johon luotat verkossa asioidessasi.

Tietojen kalastelijat ovat valmiita suuriinkin ponnistuksiin saadakseen tilisi käyttöönsä tai varastaakseen henkilötietosi. He voivat luoda Netflixiltä näyttäviä valesivustoja tai lähettää virallisen näköisiä mutta väärennettyjä sähköpostiviestejä, joissa pyydetään henkilötietojasi.

Netflix ei koskaan pyydä sinulta mitään henkilötietojasi sähköpostilla. Näitä ovat mm.:

• Maksutiedot (luottokortin numero, maksukortin numero, suoraveloitustili, PIN-koodi jne.).

• Sosiaaliturvatunnus Yhdysvaltain kansalaisille (missä tahansa muodossa), henkilötunnus tai verotunnistenumero.

• Tilin salasana.

Netflix saattaa lähettää sinulle sähköpostin, jossa kehotetaan päivittämään kyseiset tiedot ja jossa on linkki verkkosivustollemme, mutta varo kuitenkin huijausviestejä, joissa saattaa olla linkki tietojenkalastelusivustolle. Jos linkki vaikuttaa epäilyttävältä, voit aina liikuttaa hiirtä sen päällä, jolloin näet, mihin se johtaa (oikea linkitetty verkko-osoite tulee useimmissa selaimissa näkyviin alalaitaan).

Jos uskot saaneesi huijausviestin, tarkista Ohjekeskuksesta, kuinka voit ilmoittaa asiasta meille.

Pidä tietokoneesi suojattuna

Jotta Netflix-kokemuksesi olisi mahdollisimman hyvä, on tärkeää, että pidät tietokoneesi puhtaana viruksista ja haittaohjelmista. Mahdollisesta tartunnasta voivat kertoa seuraavat seikat:

• Tietokoneen epätavallinen hidas tai takkuinen toiminta.

• Ponnahdusikkunat tai mainokset suoratoiston aikana.

• Odottamattomat uudelleenkäynnistymiset, kaatumiset tai jumiutumiset.

Jos epäilet tietokoneessasi tartuntaa, voit käyttää tietokonevalmistajan tai luotettavan IT-asiantuntijan suosittelemaa, haittaohjelmistot tai mainosohjelmat poistavaa ohjelmistoa tai virustorjuntaohjelmistoa.

Netflix ei yrityksenä mainosta tai suosittele tiettyjä toimittajia, mutta tukiasiantuntijamme ovat onnistuneet poistamaan tämäntyyppisiä tartuntoja seuraavalla ohjelmistolla:

Muista, että haittaohjelmistot voivat kehittyä ja muutkin vahingolliset ohjelmat voivat aiheuttaa samankaltaisia ongelmia. Mitä tahansa ohjelmaa käytätkin, muista pitää valitsemasi ohjelma päivitettynä viimeisimpään ohjelmistoversioon.

Ilmoita petoksesta tai epäilyttävästä toiminnasta

Netflix suhtautuu petoksiin erittäin vakavasti. Jos huomaat epäilyttäviä tai tunnistamattomia veloituksia tai tilin luvatonta käyttöä, ota meihin yhteyttä välittömästi, jotta voimme auttaa asian selvittämisessä.

Kirjaudu ulos käyttämättömistä laitteista

Jos aiot antaa pois tai myydä aikaisemmin käyttämäsi laitteen, sinun on kirjauduttava ulos kaikilta laitteella käyttämiltä tileiltäsi ja palveluista, Netflix mukaan lukien. Jos et ole vielä tehnyt tätä eikä laite ole enää hallussasi, voit kirjautua ulos kaikista laitteista Tili‑sivulta. Huomaa, että kirjautuminen ulos kaikista laitteista voi kestää jopa 8 tuntia.

Ilmoita meille tietoturvapuutteista

Jos uskot, että olet löytänyt tietoturva-aukon Netflixin omaisuudessa tai sovelluksessa, toivomme sinun ottavan meihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti. Älä kerro tietoturva-aukosta julkisesti ennen kuin se on korjattu. Me arvostamme apuasi ja tarkistamme kaikki ilmoitukset ja teemme parhaamme ongelman selvittämiseksi mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoa asiasta on vastuullisen ilmoittamisen käytännössämme.

Kysymyksiä?

Auta meitä vastaamaan mahdollisimman ripeästi lähettämällä kysymyksesi tai kommenttisi asianmukaiselle tiimille:

Mikäli kyseessä on yleinen asiakaspalvelulle suunnattu asia, ota yhteyttä ohjekeskuksen kautta.

Mikäli olet tietoturvatutkija, tutustu vastuullisen ilmoittamisen ohjelmaamme.

Jos sinulla on tietojesi tietosuojaa koskevia kysymyksiä, katso tietosuojalausuntomme.