Verkkourkintaa tai epäilyttävä sähköposti tai tekstiviesti Netflixiltä

Saitko sähköposti- tai tekstiviestin, jossa kysytään Netflix-tiliisi liitettyä sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa, salasanaa tai maksutapaa? Jos sait, se ei luultavasti tullut meiltä. Tässä on joitakin vinkkejä epäilyttävien sähköposti- ja tekstiviestien tunnistamiseksi, jatkotoimenpiteiksi ja tilisi turvaamiseksi.

Miten voin tietää, onko sähköposti- tai tekstiviesti todella Netflixiltä?

• Me emme koskaan pyydä sinua lähettämään henkilötietojasi teksti- tai sähköpostiviestillä. Näitä ovat mm.:

• Luotto- ja pankkikorttien numerot

• Pankkitilin tiedot

• Netflixin salasanat

• Emme koskaan pyydä maksua kolmannen osapuolen myyjän tai verkkosivun kautta.

• Jos tekstiviestissä tai sähköpostissa on tunnistamaton linkki, älä napauta tai klikkaa sitä. Jos napautit tai klikkasit linkkiä, älä anna mitään tietoja siitä avautuvalle verkkosivustolle.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos saan epäilyttävän sähköposti- tai tekstiviestin?

Huijarit eivät voi saada sinulta tietoja, jos et anna niitä itse. Älä klikkaa viesteissä olevia linkkejä äläkä vastaa niihin.

Epäilyttävät sähköpostiviestit

1. Älä klikkaa linkkejä tai avaa liitteitä.

2. Lähetä viesti eteenpäin osoitteeseen phishing@netflix.com.

Huomautus:
    Jos viestisi hylätään, kun lähetät sen meille, se tarkoittaa, että olemme jo vastaanottaneet kyseisen huijausviestin. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin poistaa kyseinen viesti.
  3. Poista sitten kyseinen viesti.

Epäilyttävät tekstiviestit

iPhone, iPad, iPod Touch

1. Napauta viestiä, jonka haluat lähettää eteenpäin, ja pidä se valittuna.

2. Napauta Lisää... ja sen jälkeen Lähetä eteenpäin -nuolta Lähetä eteenpäin -nuoli .

3. Kirjoita vastaanottajaksi phishing@netflix.com.

4. Napauta Lähetä Lähetä-nuoli.

5. Poista sitten kyseinen viesti.

Android

1. Napauta viestiä, jonka haluat lähettää eteenpäin, ja pidä se valittuna.

2. Napauta Lisää Valikko ja sen jälkeen Lähetä eteenpäin.

3. Kirjoita vastaanottajaksi phishing@netflix.com.

4. Napauta Lähetä Lähetä-nuoli.

5. Poista sitten kyseinen viesti.

Huomautus:
Jos viestisi hylätään, kun lähetät sen meille, se tarkoittaa, että olemme jo vastaanottaneet kyseisen huijausviestin. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin poistaa kyseinen viesti.
Huomautus:
Palveluntarjoajasi saattaa laskuttaa viestistä maksun.

Miten minun tulee toimia, jos olen klikannut linkkiä tai luovuttanut henkilötietojani?

• Vaihda Netflix-salasanasi uuteen ja vahvaan salasanaan, jota käytät vain Netflixissä.

• Vaihda salasanasi muillakin sivustoilla, joilla olet käyttänyt samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

• Ota yhteyttä pankkiisi, mikäli olet luovuttanut maksutietojasi, sillä ne ovat saattaneet joutua vääriin käsiin.

• Lähetä viesti eteenpäin osoitteeseen phishing@netflix.com noudatettuasi edellä olevia ohjeita.

Miten voin parhaiten pitää tietoni turvassa?

Ole varovainen aina kun saat sähköposti- tai tekstiviestin, jossa pyydetään henkilötietojasi.

• Älä klikkaa linkkiä, jos yhtään epäröit. Mene sen sijaan suoraan kyseisen yrityksen kotisivuille.

• Älä ikinä anna henkilö- tai taloustietojasi sähköpostitse.

• Tarkista, vaikuttaako lähettäjän osoite oikealta.

• Jos olet tietokoneen selaimella, pidä hiiren osoitinta linkkien päällä ennen klikkaamista, niin näet niiden URL-osoitteen. Varmista, että linkit ohjaavat sinne minne pitääkin.

• Asenna virustorjuntaohjelma suojaamaan laitteitasi ja henkilötietojasi.

Ota meihin yhteyttä, jos epäilet, että joku on vaihtanut sähköpostisi ilman lupaasi. Me autamme sinua vaihtamaan sen takaisin. Lisää suojausvinkkejä on artikkelissa Näin suojaat tilisi.