Verkkourkintaa tai epäilyttävä sähköposti tai tekstiviesti Netflixiltä

Sähköposti- tai tekstiviesti, jossa kysytään Netflix-tiliisi liitettyä sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa, salasanaa tai maksutapaa, ei todennäköisesti ole Netflixiltä. Tässä on vinkkejä epäilyttävien sähköposti- ja tekstiviestien tunnistamiseksi, jatkotoimenpiteiksi ja tilisi turvaamiseksi.

Tästä tiedät, onko sähköposti- tai tekstiviesti todella Netflixiltä

• Me emme koskaan pyydä sinua lähettämään henkilötietojasi teksti- tai sähköpostiviestillä. Näitä ovat mm.:

• Luotto- ja pankkikorttien numerot

• Pankkitilin tiedot

• Netflixin salasanat

• Emme koskaan pyydä maksua kolmannen osapuolen myyjän tai verkkosivuston kautta.

• Jos tekstiviestissä tai sähköpostissa on tunnistamaton linkki, älä napauta tai klikkaa sitä. Jos napautit tai klikkasit linkkiä, älä anna mitään tietoja siitä avautuvalle verkkosivustolle.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos saan epäilyttävän sähköposti- tai tekstiviestin?

Huijarit eivät voi saada sinulta tietoja, jos et anna niitä itse. Älä klikkaa viesteissä olevia linkkejä äläkä vastaa niihin.

Epäilyttävät sähköpostiviestit

1. Älä klikkaa linkkejä tai avaa liitteitä.

2. Lähetä viesti eteenpäin osoitteeseen phishing@netflix.com.

Huomautus:
    Jos viestisi hylätään, kun lähetät sen meille, se tarkoittaa, että olemme jo vastaanottaneet kyseisen huijausviestin. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin poistaa kyseinen viesti.
  3. Poista sitten kyseinen viesti.

Epäilyttävät tekstiviestit

Android

1. Napauta viestiä, jonka haluat lähettää eteenpäin, ja pidä se valittuna.

2. Napauta Lähetä edelleen (Forward message).

3. Napauta Lähetä edelleen -nuolta (Forward) .

4. Kirjoita vastaanottajaksi phishing@netflix.com.

5. Valitse syöttämäsi osoite.

6. Napauta Lähetä (Send) Lähetä-nuoli.

7. Poista sitten kyseinen viesti.

Huomautus:
Nämä vaiheet saattavat olla erilaiset sinun laitteellasi. Katso laitteen mukana tulleesta ohjekirjasta oman laitteesi ohje tai pyydä laitteen valmistajalta apua.

iPhone, iPad, iPod Touch

1. Napauta viestiä, jonka haluat lähettää eteenpäin, ja pidä se valittuna.

2. Napauta Lisää... (More...) ja sen jälkeen Lähetä edelleen -nuolta (Forward) Lähetä eteenpäin -nuoli .

3. Kirjoita vastaanottajaksi phishing@netflix.com.

4. Napauta Lähetä (Send) Lähetä-nuoli.

5. Poista sitten kyseinen viesti.

Huomautus:
Palveluntarjoajasi saattaa laskuttaa viestistä maksun.

Entä jos ehdin klikata linkkiä tai luovuttaa henkilötietojani?

• Vaihda Netflix-salasanasi uuteen ja vahvaan salasanaan, jota käytät vain Netflixissä.

• Vaihda salasanasi muillakin sivuilla tai sovelluksissa, joilla olet käyttänyt samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

Huomautus:
    Tilien turvaamiseksi on parasta olla käyttämättä samaa sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmää millään muilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa.
  • Ota yhteyttä pankkiisi, mikäli olet luovuttanut maksutietojasi, sillä ne ovat saattaneet joutua vääriin käsiin.

• Lähetä viesti edelleen osoitteeseen phishing@netflix.com noudatettuasi edellä olevia ohjeita.

Mitä jos näen Netflixinä tai Netflixin asiakaspalveluna esiintyvän verkkosivuston tai sovelluksen?

1. Älä klikkaa mitään linkkejä äläkä anna mitään tietoja verkkosivustolla tai sovelluksessa.

2. Lähetä Netflixinä esiintyvän verkkosivuston tai sovelluksen linkki sähköpostitse osoitteeseen phishing@netflix.com.

Miten voin parhaiten pitää tietoni turvassa?

Ole varovainen aina kun saat sähköposti- tai tekstiviestin, jossa pyydetään henkilötietojasi.

• Älä klikkaa linkkiä, jos et ole varma siitä. Mene sen sijaan suoraan kyseisen yrityksen kotisivuille.

• Älä ikinä anna henkilö- tai maksutietoja sähköpostitse.

• Tarkista, vaikuttaako lähettäjän osoite oikealta.

• Jos olet tietokoneen selaimella, pidä hiiren osoitinta linkkien päällä ennen klikkaamista, niin näet niiden URL-osoitteen. Varmista, että linkit ohjaavat sinne minne pitääkin.

• Asenna virustorjuntaohjelma suojaamaan laitteitasi ja henkilötietojasi.

Ota meihin yhteyttä, jos epäilet, että joku on vaihtanut sähköpostisi ilman lupaasi. Me autamme sinua vaihtamaan sen takaisin. Lisää suojausvinkkejä on artikkelissa Näin suojaat tilisi.