Finner ikke Netflix-appen

Netflix-appen kan lastes ned og installeres fra en appbutikk på de fleste enheter, og er ofte forhåndsinstallert på nye TV-er og strømmeenheter.

Hvis du ikke finner Netflix-appen på enheten, eller appen mangler i enhetens appliste eller appbutikk, følger du disse trinnene for å løse problemet.

Telefon eller nettbrett med Android

Slå av eller endre innstillingene for foreldrekontroll

Det kan hende at Netflix-appen skjules av innstillingene for foreldrekontroll i Play Butikk.

Slik endrer du dette:

1. Trykk på Play Butikk-appen.

2. Trykk på profilikonet ditt øverst til høyre.

3. Trykk på Innstillinger > Familie > Foreldrekontroll.

• Hvis foreldrekontroll er slått på, kan du trykke på bryteren og oppgi PIN-koden for å slå den av.

Merk:
      Du kan slå på disse innstillingene igjen etter at du har installert Netflix. Hvis du vil vite mer eller tilbakestille PIN-koden, kan du gå til Googles brukerstøtteside for foreldrekontroll på Google Play.
    • Hvis foreldrekontroll er slått av, fortsetter du til de neste trinnene.

4. Prøv å finne Netflix-appen på nytt.

Tøm Play Butikk-bufferen

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Apper og varslinger.

3. Trykk på Se alle apper, rull ned og trykk på Play Butikk.

4. Trykk på Lagring og buffer.

5. Trykk på Tøm buffer og Tøm lagring.

6. Prøv å finne Netflix-appen på nytt.

Sjekk Android-enhetens Play Protect-status

Det kan hende at Netflix-appen ikke vises i Play Butikk hvis telefonen eller nettbrettet ditt ikke er Play Protect-sertifisert.

Slik sjekker du enhetens Play Protect-status:

1. Trykk på Play Butikk-appen.

2. Trykk på Profil-ikonet øverst til høyre.

3. Trykk på Innstillinger > Om.

4. Du finner enhetens sertifiseringsstatus under Play Protect-sertifisering.

Hvis enheten din er sertifisert, kontakter du oss.

Hvis enheten din ikke er sertifisert:

• Android versjon 8.0 eller nyere: Prøv Googles støttetrinn eller ta kontakt med enhetsprodusenten for å be om en Play Protect-sertifisert enhet.

• Android versjon 4.4.2 til 7.1.2: Fortsett til trinnene nedenfor.

Merk:
    Hvis du trenger hjelp til å sjekke enhetens Android-versjon, kan du bruke Hjelp til Android for å finne enhetsprodusentens nettsted for brukerstøtte.

Installer appen direkte fra Netflix

Enheter som bruker eldre versjoner av Android eller ikke er Play Protect-sertifisert, kan ikke få Netflix-appen fra Play Butikk. Du kan eventuelt få en forenklet versjon av Netflix-appen på denne siden hvis du ikke kan få dn fra Play Butikk.

Følg Googles støttetrinn for å løse problemer med sertifiseringsstatusen din for Play Protect for enheter med en modifisert versjon av Android.

Hvis du vil installere appen direkte fra Netflix, må enheten din bruke en Android-versjon fra 4.4.2 til 7.1.2. Gå til Googles nettsted for brukerstøtte.

Gjør dette på enheten du vil installere Netflix på:

1. Trykk på Innstillinger (Settings).

2. Trykk på Sikkerhet (Security).

3. Trykk på ruten ved siden av Ukjente kilder: Tillat installasjon av apper fra andre kilder enn Play Butikk (Unknown Sources: Allow installation of apps from sources other than the Play Store).

4. Trykk på OK for å bekrefte denne endringen.

5. Last ned Netflix-appen.

6. Sveip ned fra toppen av skjermen for å finne nedlastingen.

7. Trykk på filen og så på Installer.

8. Når du har installert Netflix-appen, kan du endre tilbake innstillingen ved å følge trinn 1 til 3 på nytt.

9. Gå tilbake til startskjermen og åpne Netflix.

TV eller TV-tilkoblet enhet

Hvis du ikke finner Netflix-appen på TV-en eller en enhet som kobles til TV-en, kan det hende at enheten trenger en programvareoppdatering. På de fleste enheter kan du se etter oppdateringer og installere dem fra menyen for innstillinger eller system. Se bruksanvisningen som fulgte med enheten eller få hjelp fra produsenten for å finne trinnene for å oppdatere enheten din.

Hvis det ikke er tilgjengelige oppdateringer, eller enheten allerede har siste versjon, kan du ta kontakt med produsenten av enheten for å få hjelp med følgende:

• Kontrollere om Netflix-appen er tilgjengelig for enheten din

• Finne eller installere Netflix-appen

Hvis produsenten sier at Netflix-appen ikke er tilgjengelig for enheten din, må du bruke en annen støttet enhet.

iPhone eller iPad

Kontroller hvilken iOS-versjon du har

iPhone, iPad eller iPod touch må kjøre iOS 15.0 eller nyere for at du skal kunne laste ned Netflix-appen.

Slik kontrollerer du versjonen:

1. Gå til Innstillinger (Settings).

2. Rull ned og velg Generelt.

3. Velg Om (About).

4. Versjonsnummeret står oppført ved siden av Versjon.

Hvis du har en iOS-versjon som er eldre enn 15.0 og har lastet ned Netflix-appen tidligere, finner du instruksjoner for hvordan du laster ned Netflix-appen på nytt på støttesiden til Apple.

Hvis du har en iOS som er eldre enn 15.0 og du ikke har lastet ned Netflix-appen før, må du bruke en annen enhet til å se på Netflix.

Hvis iOS-versjonen er 15.0 eller nyere, går du til neste trinn.

Sjekk innstillingene for foreldrekontroll

Hvis du bruker Skjermtid til å begrense apper med spesifikke aldersgrenser, kan det føre til at Netflix-appen ikke vises selv om den er installert. Slik kontrollerer du innstillingene:

Merk:
Hvis det er konfigurert innstillinger for skjermtid på barnets enhet, må du angi passordet for Skjermtid i løpet av disse trinnene.
  1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.

2. Trykk på Innhold og personvern, og så på Innholdsrestriksjoner,

3. Trykk på Apper. Hvis Ikke tillat, 4+ eller 9+ er valgt, vil ikke Netflix-appen vises.

Gå til konfigurere personverninnstillinger med Innhold- og personvern på Apples nettsted for brukerstøtte for å finne ut mer.

Windows-datamaskin

Hvis du ikke finner Netflix-appen i Microsoft Store, følger du Microsofts trinn for å løse problemer med å finne eller installere apper fra Microsoft Store.

Eller du kan se Netflix uten appen ved å bruke en støttet nettleser og gå til www.netflix.com.

Mac-datamaskin

Netflix-appen er bare tilgjengelig i App Store for iPhone, iPad og Apple TV.

Du kan se på Netflix på en Mac-maskin ved å gå til www.netflix.com med en støttet nettleser.

Chromebook

Netflix-appen er bare tilgjengelig på Chromebook med støtte for Android-apper. Hvis du trenger hjelp, kan du følge Googles trinn for å få Play Butikk på Chromebook.

Hvis Chromebook støtter Android-apper og du ikke finner Netflix-appen i Play Butikk, må du kanskje oppdatere innstillingene for foreldrekontroll.

1. Trykk på Play Butikk-appen.

2. Klikk på profilikonet ditt øverst til høyre.

3. Klikk på Innstillinger > Familie > Foreldrekontroll.

• Hvis foreldrekontroll er slått på, kan du klikke på bryteren og oppgi PIN-koden for å slå den av.

Merk:
      Du kan slå på disse innstillingene igjen etter at du har installert Netflix. Hvis du vil vite mer eller tilbakestille PIN-koden, kan du gå til Googles brukerstøtteside for foreldrekontroll på Google Play.
    • Hvis foreldrekontroll er slått av, fortsetter du til de neste trinnene.

4. Prøv å finne Netflix-appen på nytt.

Apple TV

Hvis Netflix er installert og du ikke kan finne den, kan appen være skjult eller gjemt i en app-mappe. Du kan løse problemet ved å følge fremgangsmåten fra Apple for å endre hvordan apper vises på Hjem-skjermen på Apple TV.