Slik bruker du Netflix på Mac-datamaskiner

Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene på en Mac-datamaskin og hvordan du kan sette opp og logge ut av kontoen din.

Netflix-funksjoner
Konfigurere Netflix
Logge ut av Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix er tilgjengelig på Mac-datamaskiner som bruker nettleserne Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera eller Safari. Strømmefunksjoner for Netflix på Mac-datamaskiner inkluderer:

Navigering
Bla gjennom rader med filmplakater: Startsiden på Netflix.com viser rader med serier og filmer som du kan bla gjennom. Du kan også bla gjennom sjangrer i Bla gjennom-menyen.

Søk: Søk etter bestemte serie- eller filmtitler, skuespillere, regissører eller sjangrer i søkefeltet øverst til høyre på menyraden på Netflix.com.

Merk:
Finn serier og filmer ved å søke direkte på Netflix.com når du bruker en Mac-datamaskin.

Film- eller seriesider: Hold pekeren over en bestemt plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Hvis du klikker på tittelen i denne delen, kommer du til den fullstendige informasjonen.

Avspilling: Klikk på en plakat for å begynne avspillingen av en serie eller film. Mens tittelen spilles av kan du bruke rullefeltet nederst i avspillingsskjermbildet til å spole fremover, bakover eller for å vise flere alternativer. Hvis du vil avslutte avspilling, velger du Tilbake-knappen øverst til venstre på skjermbildet. Hvis rullefeltet eller Tilbake-knappen ikke er synlige på skjermen, beveger du markøren til de vises.

Støttede regioner
Netflix støtter strømming på Mac-datamaskiner som bruker støttede nettlesere, i alle regioner hvor Netflix er tilgjengelig.

Oppløsning
Mac-datamaskiner støtter strømming i følgende nettleseroppløsninger:

• Google Chrome opptil 720p

• Mozilla Firefox opptil 720p

• Opera opptil 720p

• Safari opptil 1080p på macOS 10.11 til 10.15

• Safari opptil 4K på macOS 11.0 eller nyere

Undertekster og alternativ lyd
Velg ikonet Lyd og undertekster for å velge et lydspor på et annet språk eller slå på tilgjengelige undertekster.

Du kan se Netflix på en Mac-datamaskin ved å gå til Netflix.com. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera og Safari har støtte for å se på Netflix.com direkte i nettleseren. Fullstendige systemkrav er tilgjengelige her. Følg trinnene nedenfor for å logge deg på med Netflix-kontoen i nettleseren.

1. Gå til netflix.com i nettleseren din.

2. Velg Logg inn.

3. Oppgi e-postadresse og passordet for Netflix.

Nå er du logget på Netflix-kontoen din.

Merk:
Det kan hende at Mac-maskiner med Apple-prosessorer får beskjed om å installere ytterligere programvare ved bruk av Chrome. Gå til Googles brukerstøtte for å få hjelp.

Følg trinnene nedenfor for å logge ut av Netflix-kontoen på en Mac-datamaskin.

1. Gå til Netflix.com i den foretrukne nettleseren din.

2. På startsiden holder du markøren over profilnavnet ditt øverst til høyre på siden.

3. Velg Logg ut av Netflix.

Nå er du logget ut av Netflix-kontoen din.

Merk:
Disse trinnene vil bare logge deg ut av Netflix i den aktuelle nettleseren. Hvis du er logget på Netflix-kontoen i flere nettlesere, må du gjenta trinnene i alle nettleserne du bruker for å få tilgang til Netflix.

For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En Mac-datamaskin med en Apple-prosessor eller Apple T2-sikkerhetsbrikke.

• macOS Big Sur 11.0 eller nyere installert.

• Den nyeste versjonen av Safari-nettleseren.

• En skjerm som kan vise 60 Hz 4K (med HDCP 2.2-tilkobling hvis skjermen er ekstern).

Merk:
    Hver skjerm som er koblet til datamaskinen din må oppfylle disse kravene for å kunne strømme i Ultra HD.
  • Et Netflix-abonnement som støtter strømming i Ultra HD.

• En stabil Internett-tilkoblingshastighet på 25 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Automatisk eller Høy.

Netflix er tilgjengelig i HDR på Mac-datamaskiner med Safari-nettleser.

For å strømme innhold i HDR på en Mac-datamaskin, må systemet oppfylle eller overskride følgende systemkrav:

• En kompatibel Mac med HDR-skjerm

• macOS Catalina 10.15.4 eller nyere

• Hvis du bruker en kabel eller adapter, må den støtte HDR

• Avmerkingsboksen for High Dynamic Range er valgt i Systeminnstillinger > Skjerm

Hvis du ikke vet om datamaskinen din oppfyller disse kravene, kan du kontakte produsenten.