Smart Downloads beheren

Smart Downloads is een functie waarmee je je gedownloade series kunt beheren. Wanneer je een gedownloade aflevering hebt gekeken, verwijdert Smart Downloads deze. Vervolgens wordt de volgende aflevering van de serie automatisch gedownload. Als je gekeken afleveringen op je apparaat liever wilt bewaren, moet je Smart Downloads uitschakelen. Je kunt dan je gedownloade content handmatig beheren.

De functie Smart Downloads wordt alleen ingeschakeld als je verbinding hebt met wifi, zodat je mobiele data niet worden verbruikt. Ook wordt er geen opslagruimte op je apparaat in beslag genomen omdat de laatst gekeken aflevering altijd wordt verwijderd voordat de volgende aflevering wordt gedownload. Smart Downloads is beschikbaar op apparaten met downloads die zijn geïnstalleerd met de meest recente versie van de Netflix-app voor mobiele Android-apparaten, mobiele iOS-apparaten, Amazon Fire-tablets, en Windows 10-computers en -tablets.

Hoe werken Smart Downloads?

Als je een of meer afleveringen van een serie hebt gedownload, verwijdert Smart Downloads de aflevering die je net hebt gekeken. Daarna wordt de volgende aflevering in de serie gedownload.

Voorbeeld:

1. Je downloadt seizoen 1, aflevering 1-3.

2. Je kijkt seizoen 1, aflevering 1.

3. Smart Downloads verwijdert seizoen 1, aflevering 1. Seizoen 1, aflevering 4 wordt automatisch gedownload.

Opmerking:
Als je geen verdere afleveringen van de serie meer kunt downloaden, wordt de laatst gekeken aflevering niet verwijderd.

Hoe schakel ik Smart Downloads in of uit?

iPhone, iPad of iPod touch

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit het gedeelte Downloads

1. Tik op het downloadpictogram .

2. Selecteer boven in het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) de optie Smart downloads.

3. Zet de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit de app-instellingen

1. Tik op het menupictogram Pictogram voor mobiel menu.

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Zet in het gedeelte Downloads de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Android-telefoon of -tablet

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit het gedeelte Downloads

1. Tik op het downloadpictogram .

2. Selecteer boven in het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) de optie Smart downloads.

3. Zet de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit de app-instellingen

1. Tik op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Zet in het gedeelte Downloads de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Amazon Fire-tablet

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit het gedeelte Downloads

1. Tik op het downloadpictogram .

2. Selecteer boven in het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) de optie Smart downloads.

3. Zet de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit de app-instellingen

1. Tik op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Zet in het gedeelte Downloads de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Windows 10-tablet of -computer

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit het gedeelte Downloads

1. Klik of tik op het menupictogram Menupictogram van Windows 10.

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Selecteer boven in het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) de optie Smart downloads.

4. Zet de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Smart Downloads in- of uitschakelen vanuit het gedeelte Instellingen (Settings)

1. Klik of tik op ....

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Zet in het gedeelte Downloads de schakelaar voor Smart Downloads op aan of uit.

Waarom is mijn volgende aflevering niet gedownload?

De functie Smart Downloads werkt alleen op ingeschakelde apparaten die zijn verbonden met wifi. Volg de onderstaande stappen als je wilt weten waarom je aflevering mogelijk niet is gedownload.

1. Controleer of Smart Downloads is ingeschakeld. (Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, volg je de stappen onder 'Hoe schakel ik Smart Downloads in of uit' hierboven.)

2. Controleer of je apparaat is verbonden met wifi. Smart Downloads werkt alleen wanneer wifi actief is.

3. Controleer of de serie nog een aflevering heeft. Als je op Netflix geen verdere afleveringen van je serie ziet, kun je geen afleveringen meer downloaden.