Netflix geeft de melding 'Je hebt downloads op te veel apparaten.'

Je ziet misschien de foutcode 10016-23000 of NQL.23000 met de melding:

Je hebt downloads op te veel apparaten.
Verwijder downloads van een ander apparaat of ga naar netflix.com/changeplan voor abonnementsopties.

Deze foutmelding op je Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad betekent dat je het maximale aantal downloadapparaten hebt bereikt dat je Netflix-abonnement toelaat. Ga naar de pagina Downloadapparaten beheren om je huidige limiet te bekijken.

Om het probleem op te lossen, volg je een van de volgende stappen en probeer je daarna opnieuw te downloaden:

Alle downloads verwijderen van een ander apparaat in je account

Gebruik het apparaat waarop je de foutmelding ziet om alle downloads te verwijderen van een ander apparaat in je account.

Android-telefoon, Android-tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix knop mijn netflix.

3. Tik rechtsboven op Menu menuknop.

4. Tik op Account knop account.

5. Tik onder Instellingen op Downloadapparaten beheren.

6. Tik op Apparaat verwijderen om alle downloads te verwijderen van een ander apparaat.

Netflix-app voor Windows

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsboven op Menu menuknop.

3. Klik op InstellingenAccountgegevensDownloadapparaten beheren.

4. Klik op Apparaat verwijderen om alle downloads te verwijderen van een ander apparaat.

Webbrowser

1. Ga in een browser naar de pagina Downloadapparaten beheren. Mogelijk moet je eerst inloggen.

2. Klik op Apparaat verwijderen om alle downloads te verwijderen van een ander apparaat.

Alle downloads op een apparaat rechtstreeks verwijderen

Je kunt alle downloads op een apparaat rechtstreeks verwijderen met de Netflix-app.

Android-telefoon, Android-tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix knop mijn netflix.

3. Tik rechtsboven op Menu menuknop.

4. Tik op App-instellingen knop app-instellingen.

5. Selecteer onder Downloads de optie Alle downloads verwijderen knop prullenbak.

6. Tik in het bevestigingsscherm op Verwijderen.

Netflix-app voor Windows

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsboven op Menu knop Meer.

3. Klik op Instellingen.

4. Klik onder Downloads op de optie Alle downloads verwijderen knop prullenbak.

5. Klik op OK ter bevestiging.

Als je deze stappen steeds weer moet uitvoeren om het probleem op te lossen, kun je misschien het beste een downloadapparaat uitloggen bij je account of overstappen op een ander Netflix-abonnement waarbij meer downloadapparaten zijn toegestaan.