Je Netflix-account delen

Een Netflix-account is voor mensen die samen één huishouden vormen.

Netflix delen met iemand die niet bij je woont

Mensen die niet tot jouw huishouden behoren, moeten hun eigen account gebruiken om Netflix te kijken.

Registratie voor Netflix is niet moeilijk en we bieden allerlei abonnementen. Zoals altijd kunnen leden op elk moment hun abonnement wijzigen of opzeggen.

Wanneer een apparaat buiten je huishouden inlogt op een account of herhaaldelijk wordt gebruikt, kunnen we je vragen om dat apparaat te bevestigen voordat het kan worden gebruikt om Netflix te kijken of om je Netflix-huishouden te veranderen. Wij doen dit om te bevestigen dat het apparaat dat het account gebruikt, daartoe gemachtigd is. Zie 'Een apparaat bevestigen' hieronder voor details.

Netflix brengt je niet automatisch kosten in rekening als je je account deelt met iemand die niet bij je woont.

Een apparaat bevestigen

Logt er iemand in op je account vanaf een apparaat dat is gekoppeld aan je Netflix-huishouden of opent iemand voortdurend je account vanaf een locatie buiten je huishouden? Dan kunnen we je vragen om dit apparaat te bevestigen voordat het kan worden gebruikt om Netflix te kijken. Wij doen dit om te bevestigen dat het apparaat dat het account gebruikt, daartoe gemachtigd is.

Volg deze stappen om een apparaat te bevestigen:

1. Netflix stuurt een link naar het e-mailadres of telefoonnummer dat is gekoppeld aan de hoofdeigenaar van het account.

2. Deze link opent een webpagina met een 4-cijferige verificatiecode

3. Binnen 15 minuten moet de code worden ingevoerd op het apparaat waarop de code is aangevraagd.

• Als de code is verlopen, moet je een nieuwe verificatiecode aanvragen vanaf het apparaat.

4. Als dat lukt, kan dat apparaat gebruikt worden om Netflix te kijken.

5. Verificatie van het apparaat is wellicht van tijd tot tijd vereist.

Als je ongeoorloofd gebruik van je account vermoedt, raden we je aan je wachtwoord onmiddellijk te resetten. Je kunt ook uitloggen op alle apparaten die zijn gekoppeld aan het account.

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Netflix tijdens reizen of vanaf een andere locatie gebruiken

Als je onderweg bent of in verschillende huizen woont, willen we dat je overal en altijd van Netflix kunt genieten. Als je de hoofdeigenaar van het account bent (of er mee samenwoont), hoef je je apparaat niet te verifiëren om Netflix te kijken.

Als je voor langere tijd weg bent uit het Netflix-huishouden, wordt je soms gevraagd om het gebruikte apparaat te bevestigen. We vragen je om te bevestigen dat het gebruikte apparaat toegang mag hebben tot het account. Het verifiëren van een apparaat is snel en eenvoudig. Zie 'Een apparaat bevestigen' hierboven voor details.

Apparaatverificatie uitschakelen

Zolang het apparaat waarop Netflix wordt gekeken, de internetverbinding binnen het huishouden van de hoofdeigenaar van het account gebruikt, vereisen we geen verificatie.

Als een Netflix-account wordt gebruikt op een apparaat dat niet is gekoppeld aan het huishouden van de hoofdeigenaar van het account, moet het apparaat worden bevestigd voordat het kan worden gebruikt om Netflix te kijken. Zo controleren we of het gebruikte apparaat toegang mag hebben tot het account.

Registratie voor Netflix is trouwens niet lastig en we bieden allerlei abonnementen. Zoals altijd kunnen leden op elk moment hun abonnement wijzigen of opzeggen.

Hoe Netflix apparaten binnen een huishouden detecteert

We gebruiken gegevens, zoals IP-adressen, apparaat-ID's en accountactiviteit van apparaten die zijn ingelogd op het Netflix-account.

Het aantal mensen dat tegelijkertijd kan kijken

Het type abonnement bepaalt op hoeveel apparaten tegelijkertijd Netflix kan worden gekeken, zolang deze apparaten bij mensen uit hetzelfde huishouden horen. Raadpleeg onze abonnementen en prijzen voor details.