Een Netflix-huishouden instellen of bijwerken

Een Netflix-huishouden is een verzameling van apparaten die zijn verbonden met het internet op de hoofdlocatie waar je Netflix kijkt. Een Netflix-huishouden kan worden ingesteld vanaf de meeste tv's. Apparaten die je Netflix-account gebruiken via dezelfde internetverbinding als deze tv, maken automatisch deel uit van je Netflix-huishouden.

Je Netflix-huishouden instellen of bijwerken

Je kunt je Netflix-huishouden instellen of bijwerken wanneer je inlogt op Netflix vanaf de meeste tv's die zijn verbonden met je internet.

1. Druk vanuit het Netflix-startscherm op je tv op de pijl-links van je afstandsbediening om het menu te openen.

2. Selecteer Ondersteuning > Netflix-huishouden beheren.

Opmerking:Als je Netflix-huishouden beheren niet ziet staan in het menu, moet je een andere tv gebruiken.

3. Selecteer Netflix-huishouden bijwerken.

4. Selecteer Stuur een e-mail of Stuur een sms. We sturen een verificatielink naar het e-mailadres of telefoonnummer van het account. Verificatielinks verlopen na 15 minuten.

Opmerking:Als je geen telefoonnummer of e-mailadres hebt toegevoegd aan je account, zie je maar één optie.

5. Klik op E-mail opnieuw verzenden of Sms opnieuw verzenden als je de verificatielink niet per e-mail of sms hebt ontvangen. Of je kunt een andere optie kiezen.

6. Selecteer Bevestigen in de e-mail of tik op de link in het sms-bericht en tik op Update bevestigen om door te gaan.

7. Je ontvangt een bevestigingsmail en je tv wordt vernieuwd zodat je kunt kijken.

Opmerking:'Internetverbinding' verwijst naar je bekabelde of draadloze internetverbinding. Als je meerdere wifinetwerken hebt, koppelen we er mogelijk maar één aan je Netflix-huishouden. Als je Netflix wilt kijken op een apparaat dat via een ander ISP-account is verbonden met je wifinetwerk of dat een ander IP-adres heeft, vragen we je mogelijk om een apparaat te bevestigen als onderdeel van je Netflix-huishouden. Zorg dat je je Netflix-huishouden instelt of bijwerkt vanaf een apparaat dat is verbonden met je meest gebruikte internetverbinding.

We gebruiken gegevens zoals IP-adressen, apparaat-ID's en accountactiviteit om te bepalen of een apparaat dat op je account is ingelogd, deel uitmaakt van je Netflix-huishouden.

We verzamelen geen gps-gegevens om de exacte locatie van je apparaten te bepalen.

Als er geen Netflix-huishouden is ingesteld, stellen we automatisch een huishouden voor je in op basis van je IP-adres, apparaat-ID's en accountactiviteit.

Je kunt altijd je Netflix-huishouden bijwerken vanaf een tv door verbinding te maken met je internet en de bovenstaande stappen te volgen.

Als je Netflix niet op een tv kijkt of geen tv hebt, hoef je geen Netflix-huishouden voor je account in te stellen.

Als onbekende apparaten je account gebruiken, kun je hierop uitloggen op de pagina Toegang en apparaten beheren.