Too Hot to Handle: Love Is a Game - Vragen over gameplay

Zit je ergens vast in de game? Vraag je je af hoe iets werkt? Heb je vragen over instellingen in de game? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de gameplay.

Mogelijke spoilers hieronder.

In de game zelf kun je ook veel voorkomende vragen over de gameplay vinden. Tik in de game op Settings > Tutorials voor een lijst met beschikbare onderwerpen over het spelen van de game.

Het uiterlijk of de naam van je avatar wijzigen
Selecteer je lichaamstype, huidskleur, naam en voornaamwoorden in het scherm Avatar Creation aan het begin van de game. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kun je je avatar en naam niet meer wijzigen tijdens dezelfde gamesessie. Als je ze wilt wijzigen, start je de game opnieuw door het tabblad Seasons te selecteren en op de knop Restart Season te tikken.

Als je op de knop Restart Season tikt, wordt al je huidige voortgang gewist.

Haar, outfit of accessoires wijzigen
Je kunt je haar, outfit en accessoires vaak wijzigen tijdens de game. Ga naar je persoonlijke lookbook als je ze op een bepaald moment wilt wijzigen. Klik op je profiel in het gedeelte SEASON 1 CAST van het tabblad Home en selecteer rechtsboven het aanpassingspictogram. Nadat je je look hebt bevestigd en opgeslagen, is deze meteen zichtbaar in de game.

Persoonlijkheidsstatistieken wijzigen
In tegenstelling tot je uiterlijk hoef je je type persoonlijkheid niet te kiezen aan het begin van de game. Je bepaalt helemaal zelf of je Sweet , Naughty , Agreeable of een combinatie van alle drie wilt zijn. Verhoog een persoonlijkheidsstatistiek door de betreffende statistiek aan te passen.

Emoji's met de name van een castmate
De emoji's naast de namen van je castmates en hun dominante persoonlijkheidstype: Sweet , Agreeable of Naughty

Filteren op potentiële liefdesinteresses
Alle liefdesinteresses zijn beschikbaar voor romantiek, ongeacht gender. Selecteer romantische keuzes in de game met een of meer castmates die je beter wilt leren kennen.

De relatiemeter
De relatiemeter toont hoe close je met je andere castmates bent. De meter kan je romantische status met je liefdesinteresse weergeven, of je vriendschapsstatus met castmates die niet kunnen worden versierd.

De relatie met andere castmates verbeteren
Je kunt closer met andere castmates worden door bepaalde keuzes te maken in de game. Met sommige keuzes verhoog je je relatiemeter, met andere niet. Je kunt geen punten verliezen die je al hebt verdiend.

Lana
Lana is een AI-apparaat met spraakbesturing dat je castmates in de gaten houdt, je tijdens je verblijf aanwijzingen geeft en erop toeziet dat je eerlijk blijft. Zo kun je diepere relaties opbouwen zonder alleen op het uiterlijk af te gaan.

Een regel overtreden
Lana houdt altijd een oogje in het zeil. Als je een regel overtreedt, wordt geld afgetrokken van de gezamenlijke prijzenpot. Er wordt een uitroepteken weergegeven naast keuzes in de game waarmee je een regel hebt overtreden. Als je besluit om de grenzen op te zoeken, wees dan wel bereid om de prijs te betalen!

Geld verdienen
Zelfs als je een paar regels overtreedt, kun je vroeg of laat de kans krijgen om het goed te maken. En als je slaagt voor de moeilijkste eindtest van Lana, beloont ze je misschien door een deel van het verloren geld weer terug te storten in de prijzenpot! Houd deze kansen dus in de gaten.

Outfit of haar wijzigen voor een date
Je kunt je haar en outfit volledig aanpassen voordat je een date hebt. Je kunt zelfs je date stylen. De aangebrachte wijzigingen zijn tijdelijk en duren tot het einde van je date, dus veel plezier ermee!

Bekijken of een date goed verloopt
Zodra de date begint, wordt de datemeter gevuld met hartjes als je de juiste keuzes maakt. Liefdespunten in de datemeter worden na de date toegevoegd aan je relatiemeter, dus grijp deze kans om nog closer te worden met een van je castmates!

Je horloge wordt groen
Als Lana besluit dat je een serieuze relatie bent aangegaan met een van je castmates, kan ze de verlichting van je horloge groen maken. Als dat gebeurt, zijn alle regels van tafel en is het seksverbod niet langer van toepassing. Maak daar dus zo goed mogelijk gebruik van!

Voltooide prestaties worden opnieuw weergegeven
Sommige prestaties voltooi je pas nadat je bepaalde acties meerdere keren hebt uitgevoerd. Op het tabblad Achievements wordt meer dan één trofeepictogram weergegeven onder prestaties met meerdere stappen. Hoe hoger het aantal prestaties, hoe groter de beloning. Blijf die trofeeën dus verzamelen!

Gamevaluta verdienen
Je verdient gamevaluta (Charisma) door de game te spelen en prestaties te verzamelen. Telkens wanneer je een prestatie voltooit, of het nu één stap of de hele prestatie is, verdien je Charisma-punten. Kijk regelmatig op het tabblad Achievements om je Charisma-punten te verzamelen. Het aantal verdiende Charisma-punten wordt rechtsboven op het tabblad Achievements weergegeven. Gebruik Charisma om bonuscontent te ontgrendelen.

Bonuscontent
Bonuscontent is toegankelijk via de castprofielkaarten in het gedeelte SEASON 1 CAST van het tabblad Home. Tik op een van de profielkaarten en tik onderaan de kaart op de knop Bonus Scenes. Deze worden ontgrendeld naarmate je verder komt in de game, en kunnen worden aangeschaft met Charisma-punten. Verdien Charisma-punten door prestaties te verzamelen en bekijk je favoriete castmates achter de schermen!

Een hoofdstuk opnieuw starten
Als je een hoofdstuk opnieuw wilt starten, tik dan op het tabblad Seasons en tik op de knop Restart Season.

Als je op de knop Restart Season tikt, wordt je huidige voortgang in het verhaal volledig verwijderd, zoals je aangepaste uiterlijk en de status van je relatie met castmates.

Eerder gelezen content overslaan
Nadat je een seizoen volledig hebt voltooid, kun je de skipfunctie gebruiken om snel toegang te krijgen tot ongelezen content, enkele andere eindes in de game te voltooien of je favoriete momenten opnieuw te beleven. Houd je vinger ergens op het scherm gedrukt om door te spoelen. De skipfunctie stopt automatisch bij alle keuzes, dates en zelfs feesten, dus je hebt genoeg informatie om de juiste beslissingen te nemen.

% in het keuzeoverzicht in het scherm CHAPTER RECAP
Het percentageteken naast elke keuze geeft het percentage spelers aan dat een bepaald antwoord hebben gekozen. Het groen gemarkeerde antwoord is jouw keuze. Bekijk de andere percentages om na te gaan hoe jouw keuzes zich verhouden tot die van andere spelers.

Wil je meer weten over Too Hot to Handle: Love Is a Game? Ga naar de pagina Ondersteuning voor game.