Vineyard Valley - Vragen over gameplay

Zit je ergens vast in de game? Vraag je je af hoe iets werkt? Heb je vragen over instellingen in de game? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de gameplay.

Mogelijke spoilers hieronder.

Systeem en instellingen

Zoeken naar je spelers-ID
Tik rechtsboven op Settings . Je spelers-ID wordt onder in het menu weergegeven. De ID wordt ook linksonder weergegeven wanneer je de game start.

De app gedwongen afsluiten

Android-telefoon of -tablet:

1. Tik op het vierkantje naast de knop Home.

2. Veeg omhoog over de preview van de app Vineyard Valley om deze te sluiten.

iPhone, iPad of iPod touch:

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm als je wilt bekijken welke apps je momenteel hebt geopend.

• Druk bij apparaten met de knop Home snel twee keer hierop.

2. Veeg omhoog of omlaag totdat je de app Vineyard Valley ziet.

3. Veeg omhoog over de preview van de app Vineyard Valley om deze te sluiten.

Gamemeldingen in- of uitschakelen

1. Tik rechtsboven op Settings .

2. Tik op Notifications om meldingen in of uit te schakelen.

Als je nog altijd meldingen ontvangt nadat je ze hebt uitgeschakeld in de game, volg dan de stappen in Gamemeldingen in- of uitschakelen vanuit de apparaatinstellingen.

Wat betekenen de berichten 'Assets Downloading' of 'Data Downloading'?
Als je een van deze berichten ziet, controleer dan of je een stevige, stabiele internetverbinding hebt om de bestanden te downloaden die je nodig hebt om verder te spelen met de volgende taak. We adviseren je om de game actief te houden totdat het bericht verdwijnt, zodat de bestanden volledig worden gedownload naar je apparaat. Zorg dat je geen andere bestanden downloadt op de achtergrond (zoals andere app-updates), want daardoor kan je verbinding trager worden.

Zwart scherm tijdens bekijken van kaart
Dit gebeurt meestal wanneer bestanden volledig zijn gedownload en de game meer tijd nodig heeft om de kaart te laden. Het kan ook gebeuren als je onlangs je cache hebt gewist, de app opnieuw hebt geïnstalleerd of vanaf de offline modus bent overgestapt. Als dit probleem zich blijft voordoen, houd de game dan minstens 10 minuten actief zodat de bestanden volledig worden gedownload naar je apparaat.

De game spelen

Aan de slag

• Voordat je aan een level begint, worden de doelen links op het scherm weergegeven. Voltooi alle doelen om het level te halen.

• Je kunt boosters selecteren voordat je op Play tikt. Deze worden aan het begin van het niveau weergegeven in een willekeurig blok.

• Combineer twee of meer blokken van dezelfde kleur om ze te wissen nadat je een level hebt gestart.

• Als je blokken naast obstakels wist, heeft dit een verschillend effect, afhankelijk van het obstakel.

• Voor elk level heb je een beperkt aantal moves. Zorg dat je niet zonder moves komt te zitten!

• Combineer meerdere blokken van dezelfde kleur om power-ups te maken. Combineer een of meer boosts om een superkrachtig effect te maken.

• Bij elk level dat je haalt, verdien je sterren om Tangled Vines te renoveren en voltooi je hoofdstukken om verder in het verhaal te komen.

Sterren
Met sterren kun je taken voltooien naarmate je de hoofdstukken van het verhaal doorloopt en overal in Tangled Vines decoraties renoveert. Je verdient sterren door genummerde levels te voltooien.

Opmerking:
Als je het eindlevel in de game hebt bereikt, zie je bonuslevels. Bonuslevels leveren munten in plaats van sterren op omdat er momenteel geen content meer beschikbaar is.

Power-ups
Als je op grote groepen blokken tikt, kun je nuttige power-ups maken die je kunt gebruiken op het gamebord. Dit zijn een aantal voorbeelden:

• Flesrakketten: Tik op vijf of meer items in een groep om een flesraket te maken. Afhankelijk van de richting waarin de raket wijst, kun je hiermee een hele rij of kolom met blokken wissen.

Opmerking:
    De richting van de flesraket is totaal willekeurig.
  • Explosievaten: Tik op zeven of meer items in een groep om een explosievat te maken. Als je op een explosievat tikt, ontploft deze samen met de omringende blokken.

• Rainbow Tokens: Tik op negen of meer aangrenzende items in een groep om een Rainbow Token te maken. Wanneer je deze power gebruikt, worden alle blokken van dezelfde kleur vernietigd! Als je twee Rainbow Tokens combineert, wordt het hele bord gewist.

• Flesraketten wisselen: Zoals normale flesraketten, met één uitzondering: bij elke move, ongeacht welke move dat is, verandert de richting van de flesraketten.

Aangrenzende power-ups kunnen worden gecombineerd voor ongelooflijke resultaten. Tik op verschillende combinaties van power-ups om te zien wat je kunt maken!

Boosters

• Boosters in de game
    Gebruik deze voordelen tijdens een level:

• Met een lepel breek je één item op het bord. Probeer het maar!

• Met een spatel kun je een hele kolom van het bord snijden.

• Met een pizzasnijder kun je een hele rij van het bord snijden.

• Met een garde kun je de items op het bord door elkaar husselen.

• Boosters vóór de game
    Gebruik deze voordat je een level begint om het bord te vullen met power-ups:

• Flesraketten

• Explosievaten

• Rainbow Token

• Boosters met timer
    Let op beloningen die je kunt verdienen door hoofdstukken en andere taken te voltooien. Hiermee ontvang je tijdelijk onbeperkte boosters.

Verzamel extra boosters om verschillende manieren:

• Beloning voor voltooiing van hoofdstukken en andere taken

• Speciale aanbiedingen in de store

• Koop tijdens een level extra boosters met munten door erop te tikken.

Munten
Munten zijn de belangrijkste valuta in Vineyard Valley. Gebruik ze om nieuwe decoraties en boosters te kopen of meer moves toe te voegen als je een level niet kunt voltooien. Verdien munten door levels te voltooien en als beloning tijdens events.

Prestige
Prestige is een systeem waarmee je voortgang tijdens de renovatie van Tangled Vines wordt gemeten. Zo heb je de kans om meer unieke beloningen te verdienen. Verdien prestigepunten door bijvoorbeeld decoraties te kopen en challenges te voltooien. Vul je prestigemeter met prestigepunten om je level te verhogen en een beloning te verdienen. Als je een hoger level bereikt, verhoog je ook je prestigeniveau (Brons, Zilver, Goud, etc.). Hoe hoger het niveau, hoe beter de beloning, zoals power-ups.

Nieuwe gebieden vrijspelen voor decoraties in Tangled Vines
Je moet elk hoofdstuk doorlopen en taken voltooien met behulp van sterren om nieuwe gebieden vrij te spelen voor decoraties in Tangled Vines. Nadat je een hoofdstuk hebt voltooid, speel je een nieuw gebied vrij. In de toekomst zullen we regelmatig nieuwe gebieden voor decoratie en nieuwe hoofdstukken uitbrengen.

Decoraties bewerken

1. Ga naar de decoratie die je wilt bewerken.

2. Tik op de decoratie en blijf hierop drukken totdat de groene cirkel is voltooid.

3. Selecteer een van de drie of vier beschikbare designs.

4. Tik vervolgens op het groene vinkje rechtsboven om de wijziging op te slaan.

Catalogus met decoraties
Voorzie Tangled Vines van nieuwe items die beschikbaar zijn vanuit de catalogus met decoraties.

Ga als volgt naar de catalogus met decoraties:

1. Tik linksonder op de bank.

2. Selecteer items die je wilt aanschaffen in de volgende categorieën:

• Slaapkamer/balkon

• Hal/badkamer

• Logeerkamer

• Buiten

• Woonkamer

Elk item kost een bepaald aantal blauwe of paarse tokens. Je verdient tokens door levels bij de eerste poging te voltooien. Nadat je alle beschikbare decoraties hebt vrijgespeeld, kun je doorgaan om tokens te verdienen. In de toekomst brengen we meer decoraties uit!

Je naam wijzigen

1. Tik rechtsboven op Settings .

2. Tik op Change Name.

3. Wijzig je naam en tik op het groene vinkje om op te slaan.

Wat betekent het bericht 'Coming Soon'?
Zie je het bericht 'Coming Soon' nadat je een taak in een hoofdstuk hebt voltooid? Gefeliciteerd! Je hebt het laatste hoofdstuk voltooid dat momenteel in de game beschikbaar is.

In de toekomst brengen we regelmatig meer hoofdstukken uit. In de tussentijd kun je verder bonuslevels spelen, munten verdienen en meedoen aan events.

Beschikbaarheid van nieuwe hoofdstukken en levels
We werken constant aan nieuwe content voor je games! In de toekomst brengen we regelmatig nieuwe hoofdstukken en levels uit.

Hoofdstukken of levels opnieuw spelen
Je kunt momenteel een level of hoofdstuk niet opnieuw spelen.

De game opnieuw starten
Je hebt momenteel geen optie om je gamegegevens te resetten of vanaf het begin te starten. Als je opnieuw wilt beginnen op level 1, kun je een ander profiel in je Netflix-account selecteren om de game te spelen.

Obstakels

Tijdens je voortgang door de game kom je allerlei verschillende obstakels tegen. Items worden geblokkeerd of je moet voorwerpen verzamelen om elk level te voltooien.

Kopjes
Tik op items naast een kopje of gebruik boosters om ze te wissen vanaf het bord. Bij sommige kopjes moet je op bepaalde kleuren tikken om ze te wissen.

IJssculpturen
Maak een pad onder ijssculpturen vrij door items te verwijderen of boosters te gebruiken. Zodra je de onderkant van het bord hebt bereikt, worden ze verzameld en meegerekend voor het doel van het level.

Bubbel
Tik op items in bubbels om ze te wissen! Als je boosters verwijdert, worden ook bubbelitems gewist.

Dozen
Tik op items naast dozen om ze te verwijderen van het bord. Sommige dozen zijn stevig ingetapet, dus je moet meerdere keren erop tikken om ze te wissen. Let op dozen waarbij je op bepaalde kleuren moet tikken om ze te wissen.

Druivenmanden
Tik op items naast druivenmanden om druiven te verzamelen en je doel te bereiken. Je kunt ook boosters rechtstreeks op druivenmanden gebruiken om druiven te verzamelen.

Aardbeien met chocolade
Tik op items naast aardbeien om deze in chocolade te dippen. Tik nogmaals op items om ze te wissen van het bord.

Jam
Tik op items naast jam om boosters te gebruiken en ze te wissen van het bord. Wees wel snel, want jam begint zich te verspreiden als je niets doet!

Stenen
Gebruik power-ups zoals explosievaten en flesraketten om de stenen te breken.

Kooien
Tik op items naast een kooi of gebruik boosters om deze open te breken en de voorwerpen in de kooi vrij te spelen.

Cupcakeplateaus
Tik op items naast een cupcakeplateau om een cupcake te verwijderen. Nadat alle cupcakes zijn verdwenen, wordt het plateau gewist.

Bakstenen
Raak de bakstenen drie keer met een flesraket of explosievat om ze te verwijderen van het bord. Met boosters kun je ook een baksteen breken.

Gekleurde cupcakeplateaus
Combineer items van dezelfde kleur als de gekleurde cupcake op het plateau om ze te verwijderen. Combineer bijvoorbeeld rode items om de rode cupcake te verwijderen en blauwe items om de blauwe cupcake te verwijderen. Met een explosievat, flesraket, spatel, pizzasnijder en lepel verwijder je ook één gekleurde cupcake van het plateau.

Cadeau
Combineer meerdere items naast een cadeau om dit uit te pakken en te zien welke power-up erin zit als verrassing!

Versterkte items
Vernietig versterkte items door ze te combineren met normale items of andere versterkte items van dezelfde kleur. Met een spatel, pizzasnijder en lepel kun je ook versterkte items vernietigen. Versterkte items zijn sterk en kunnen niet worden vernietigd door een flesraket, explosievaten of regenbooktoken.

Portals
Wanneer items en obstakels door een portal vallen, verschijnen ze in een nieuwe kolom. Wis ze dus snel!

Sloten en sleutels
Laat een sleutel onderaan het bord verdwijnen om een slot met hetzelfde symbool te verwijderen.

Gekleurde kaarsen
Steek gekleurde kaarsen aan door ze te combineren met aangrenzende items van dezelfde kleur. Je kunt ook boosters gebruiken om de gekleurde kaarsen aan te steken. Wis alle gekleurde kaarsen om ze volledig te verwijderen van het bord.

Jokerblokken
De glanzende blokken veranderen elke ronde van kleur.

Wingerds
Wingerds blokkeren items totdat je de pot in het midden breekt met een power-up, zoals een flesraket of explosievat.

Zeepflessen
Tik op items naast een zeepfles om bubbels te maken. Je kunt ook boosters rechtstreeks op zeepflessen gebruiken om druiven te verzamelen.

Mixers
Met een mixer wis je een hele rij. Laad deze op door items van dezelfde kleur te verzamelen.

Kasten
Tik op items naast een kast om willekeurig een kopje toe te voegen aan de kast.

IJs
Tik op items naast blokken in ijs om dit weg te hakken. Gebruik een flesraket, explosievat of regenboogtoken om alles tegelijkertijd te wissen!

Koekoeksklokken
Tik op items naast een koekoeksklok om ze te bouwen. Zodra een blauw dak wordt weergegeven boven een koekoeksklok, is deze voltooid. Tik op items naast een voltooide koekoeksklok om deze te activeren, waarna omringende items worden gewist.

Klimop
Tik op items naast een klimop om ze te wissen van het bord. Je kunt pas tikken op items die zijn overwoekerd door klimop, nadat je de klimop hebt verwijderd. Bloeiende klimop moet je meerdere keren wissen.

Zaden en bloempotten
Plant zaden in bloempotten om bloemen op het bord te laten groeien. Plant zaden door alle blokken tussen zaden en een bloempot te wissen. Zodra een doos met zaden en een bloempot naast elkaar staan, worden bloemen weergegeven op het bord.

Wijnranken met doornen
Wijnranken met doornen kun je niet wissen door normale items te combineren. Gebruik een power-up of booster om ze te verwijderen van het bord. Zodra je wijnranken met doornen hebt gewist, kun je op de verborgen items tikken.

Verfblikken
Tik op overeenkomende items naast een verfblik om het te activeren. Hiermee krijgen alle diagonale items dezelfde kleur. Als bijvoorbeeld een paars verfblik is geactiveerd, worden alle vier diagonale items naast dat blik paars.

Stenen muren
Gebruik een power-up, zoals een explosievat of flesraket, om een stenen muur neer te halen. Zodra een stenen muur een barst vertoont, tik dan daarnaast op overeenkomende items om de muur volledig te verwijderen van het bord.

Events

Golden Grapes-event
Verdien prijzen terwijl je tegen anderen speelt. Bij dit event moet je levels winnen om gouden druiven te verdienen. Hoe meer gouden druiven je wint door levels te voltooien, hoe meer prijzen je verdient! Wees voorzichtig, want je verliest gouden druiven als je een level verlaat of geen moves meer hebt. Als je het huidige eindlevel hebt bereikt, kun je gouden druiven blijven verdienen door bonuslevels te spelen.

Je kunt ook tegen anderen spelen in een klassement, waarbij je prijzen wint door de meeste gouden druiven te verzamelen.

Het Golden Grapes-klassement bekijken
Voor het klassement heb je een stabiele internetverbinding nodig zodat jij en andere spelers de huidige Golden Grapes-score van elkaar kunnen bekijken. Als je een stabiele internetverbinding hebt, wordt het klassement automatisch bijgewerkt met de meest recente aantallen gouden druiven en de positie van spelers.

Dish It Up-event
Vul de etensbak van de kat en win fantastische prijzen. Bij dit event moet je items met het kattensymbool verzamelen wanneer je levels voltooit. Hoe meer items je verzamelt om de kat te helpen, hoe meer prijzen je wint! Verzamelde items tellen alleen mee als je het level voltooit. Als je het eindlevel hebt bereikt, worden verzamelde items van bonuslevels ook meegeteld voor je voortgang tijdens het event.

Chop to the Top-event
Help Bruce om zich een weg naar de top te banen! Als je wilt deelnemen aan dit event, moet je een bepaald aantal levels voltooien om trofeeën te verdienen. Hoe meer levels en trofeeën je wint, hoe meer prijzen je verdient. Tik rechtsboven op het trofeepictogram om je voortgang tijdens het event te bekijken. Als je het eindlevel hebt bereikt, worden voltooide bonuslevels ook meegeteld voor je voortgang tijdens het Chop to the Top-event.

Snack Attack-event
Help Kai om zijn sandwich te maken! Tijdens dit event verdien je power-ups wanneer je een bepaald aantal levels na elkaar wint. Hoe meer levels je wint, hoe meer power-ups je verdient. Alle levels, waaronder bonuslevels, tellen mee voor je voortgang tijdens het event. Gewonnen power-ups worden toegepast aan het begin van het volgende level. Als je een level verliest of midden in een level ophoudt, wordt je hele voortgang in de huidige reeks opnieuw ingesteld op 0.

• Reeks van één (je hebt één level gewonnen): je ontvangt één flesraket aan het begin van het volgende niveau.

• Reeks van twee (je hebt twee levels na elkaar gewonnen): je ontvangt één flesraket en één explosievat.

• Reeks van drie (je hebt drie levels na elkaar gewonnen): je ontvangt één flesraket, één explosievat en één regenboogtoken.

Win on First Try-event
Draai het wiel en win de jackpot! Tijdens dit event moet je 'moeilijke' niveaus bij de eerste poging voltooien zonder dat je verliest of ophoudt. Nadat je hebt gewonnen, draai je het wiel om willekeurig leuke prijzen te winnen. Blijf draaien voor een kans op de jackpotprijzen.

Nieuwe levels en hoofdstukken
Volgens planning gaan we vanaf 23 mei 2023 doorlopend nieuwe hoofdstukken uitbrengen. Aanvullende hoofdstukken en levels zijn normaal gesproken elke twee weken beschikbaar.

Wil je meer weten over Vineyard Valley? Ga naar de pagina Ondersteuning voor game.