Ingezoomde of afgekapte video

Als de Netflix-app of de video die je wilt kijken, ingezoomd wordt weergegeven of langs de bovenkant of randen wordt afgekapt, wijst dit meestal op een onjuiste instelling voor video-uitvoer op je apparaat. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Amazon Fire TV/Stick

De instelling Schermvergroting uitschakelen

1. Selecteer Instellingen in het startmenu van Fire TV.

2. Scrol in het volgende scherm naar rechts en selecteer Toegankelijkheid.

3. Selecteer Schermvergroting en schakel deze optie UIT.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Apple TV 4 of Apple TV 4K

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Blu-rayspeler

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Computers

1. Ga naar de Netflix-pagina met het probleem.

2. Reset de zoom met je toetsenbord:

• Heb je een Mac? Druk dan op Command + 0.

• Heb je een Windows-computer of Chromebook? Druk dan op Ctrl + 0.

3. Probeer Netflix opnieuw.

PlayStation 3

Instellingen voor video-uitvoer configureren op de PlayStation 3

1. Begin in het startscherm van de PlayStation.

2. Ga naar Instellingen (Settings).

3. Selecteer Instellingen weergeven (Display Settings).

4. Selecteer Instellingen video-uitvoer (Video Output Settings).

5. Selecteer de verbinding tussen de tv en de PlayStation (Component, Composite, of HDMI).

6. Selecteer Automatisch (Automatic).

7. Selecteer Ja (Yes) om de instellingen te bevestigen.

8. Volg de prompt om de instellingen op te slaan.

9. Selecteer Voltooien om de beeldinstelling te voltooien.

10. Probeer Netflix opnieuw.

Problemen met je apparaatverbindingen oplossen

Als je vaak problemen hebt met het beeld van titels die probeert te kijken op Netflix, volg dan onderstaande stappen om het probleem op te lossen. Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door het apparaat waarmee je streamt, de tv of ontvangers waarnaar je streamt, of de kabels tussen alle onderdelen.

1. Streamingapparaat of tv:

• Als het beeld is uitgerekt of afgekapt, kun je het probleem mogelijk oplossen door de schermresolutie op de tv of het streamingapparaat te wijzigen.

• Als het beeld te groot of te klein is, probeer dan in of uit te zoomen als je tv deze optie biedt.

2. Andere apparaten:

• Omzeil ontvangers door het apparaat rechtstreeks op je tv aan te sluiten.

• Je kunt dit doen door de HDMI-kabel te traceren vanaf het streamingapparaat naar het apparaat waarop de kabel is aangesloten. Trek de HDMI-kabel uit de betreffende ontvanger en steek deze rechtstreeks in de tv.

3. Kabels

• Gebruik je een HDMI-kabel? Probeer dan de uiteinden om te wisselen of probeer een nieuwe HDMI-kabel.

• Probeer een andere HDMI-poort op de televisie als je verbinding maakt via een HDMI-kabel.

• Als je overschakelt van HDMI naar een component- of composietkabel voor audio/video, kan dit bepaalde weergaveproblemen verhelpen.

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

PlayStation 4

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

PlayStation 5

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Roku

Problemen met je hardwareverbinding oplossen

Mogelijk is er een probleem met de verbinding tussen je apparaat en de tv.

Los het probleem als volgt op:

1. Controleer of je een HDMI-kabel gebruikt.

2. Probeer de uiteinden van de HDMI-kabel om te keren.

3. Omzeil eventuele gebruikte ontvangers of geluidssystemen door je apparaat rechtstreeks via een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv.

4. Probeer de kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van je tv.

5. Probeer een nieuwe HDMI-kabel.

6. Probeer een HDMI-poort op een andere tv, indien beschikbaar.

• Als je kunt streamen op een andere tv, is er mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de oorspronkelijke tv. Neem contact op met de tv-fabrikant voor hulp.

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Settopbox

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Smart TV

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Xbox 360

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Xbox One

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.

Xbox Series X/S

Beeldinstellingen van je televisie aanpassen

Door de hoogte-breedteverhouding, de schermgrootte of andere instellingen van je tv kan het lijken alsof Netflix ingezoomd wordt weergegeven. Neem contact op met de fabrikant van je tv als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instellingen.