Ik heb geen 5.1 surround sound.

Je kunt titels in 5.1 surround sound kijken als je een ontvanger hebt die Dolby Digital Plus en een verbindingssnelheid van minstens 3,0 megabit per seconde ondersteunt. Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing als je voldoet aan deze voorwaarden, maar geen 5.1 surround sound hoort:

Speel je een titel af waarin 5.1-audio beschikbaar is?

Voor titels waarin 5.1 surround sound beschikbaar is, wordt een Dolby Digital Plus- of 5.1-pictogram weergegeven op de pagina met de filmbeschrijving.

Pictogramvoorbeelden:

Controleer de audio-instellingen van je apparaat

Staat de audio-uitvoer van je apparaat ingesteld op stereo of Linear PCM? Selecteer dan een optie die compatibel is met 5.1. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat om deze instellingen te wijzigen.

Is 5.1 audio ingeschakeld wanneer je een titel kijkt?

Als 5.1 beschikbaar is in de serie of film die je kijkt, controleer dan of deze optie is geselecteerd in het menu Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles) tijdens het afspelen.

In sommige afleveringen of seizoenen van een serie die 5.1 ondersteunt, is 5.1 mogelijk niet beschikbaar. Je kunt testen of 5.1 in latere seizoenen van een serie beschikbaar is door de vervolgkeuzeoptie op de pagina met de titelbeschrijving te gebruiken. Daarnaast ondersteunt niet elke serie of film 5.1 in elke taal.

Gebruik je een apparaat waarop 5.1-audio wordt ondersteund?

5.1 surround sound wordt momenteel niet ondersteund wanneer je Netflix streamt op een computer met Microsoft Silverlight of HTML5. Het wordt echter wel ondersteund in de Netflix-app voor Windows 8 en Windows 10. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat of moet deze worden ingeschakeld. Raadpleeg Hoe pas ik ondertiteling, captions en alternatieve audio aan op mijn apparaat? voor hulp bij het inschakelen van deze functie.

Speel je een downloadbare titel af?

5.1-audio wordt momenteel niet ondersteund voor titels die je hebt gedownload via de Netflix-app. Als je de titel in 5.1 surround sound wilt kijken, kun je deze verwijderen en kijken terwijl je bent verbonden met internet.

Problemen met je apparaatverbindingen oplossen

• Controleer of je luidsprekers goed zijn aangesloten op je ontvanger.

• We adviseren je ook om te controleren of je optische/HDMI-verbindingen goed zijn aangesloten.

• Ten slotte kun je het probleem mogelijk oplossen door de kabeluiteinden om te keren of een andere kabel te proberen.