Netflix-fout N8151

De fout die je ziet, houdt verband met de Silverlight-invoegtoepassing, waarmee Netflix series en films afspeelt op je computer.

Deze fout heeft meestal een van de volgende drie oorzaken:

• Een computerinstelling waardoor benodigde bestanden voor het afspelen van je serie of film niet kunnen worden opgeslagen met Silverlight

• Een probleem met de Silverlight-invoegtoepassing zelf

• Een probleem met de content die je probeert af te spelen

Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Stappen voor Windows
Stappen voor Mac

De Netflix-speler wordt uitgevoerd op het Microsoft Silverlight-platform. Microsoft heeft een tool, Fix it, die je gratis kunt downloaden en waarmee je veel Silverlight-problemen op computers met Windows 7 of hoger kunt oplossen. Netflix adviseert je om deze fout op te lossen met de Microsoft-tool Fix it.

Fix it

Microsoft Fix It-logo

Wordt de fout niet opgelost met Fix it of werk je met Windows XP of Vista? Probeer dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Een andere browser gebruiken

We raden je aan je browser bij te werken naar een versie die HTML5 ondersteunt, zodat je zeker weet dat je computer is geoptimaliseerd voor onze webplayer. Download de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera en probeer Netflix opnieuw. Controleer voordat je begint met downloaden of je computer voldoet aan de volgende systeemvereisten:

• Voor Google Chrome is Windows 7 of hoger vereist.

• Voor Mozilla Firefox is Windows Vista of hoger vereist.

• Voor Opera is Windows Vista Service Pack 2 of hoger vereist.

Problemen met je browser oplossen

1. Wis cookies in de browser
    De browser verwijst mogelijk naar een verouderde of beschadigde instelling in het cookiebestand.

1. Ga naar netflix.com/clearcookies om het Netflix-cookie te wissen. Je wordt nu bij de Netflix-website uitgelogd en naar het Netflix-startscherm geleid.

2. Selecteer Inloggen om weer in te loggen en de serie of film opnieuw af te spelen.

2. Start de browser opnieuw
    Soms kun je dit probleem verhelpen door de browser opnieuw op te starten.

• Sluit de browser af, start deze opnieuw en speel je serie of film opnieuw af.

3. Probeer een andere browser
    We raden je aan je browser bij te werken naar een versie die HTML5 ondersteunt, zodat je zeker weet dat je computer is geoptimaliseerd voor onze webplayer. Download de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera en probeer Netflix opnieuw. Onze webplayer werkt het beste met:

• Google Chrome in Windows 7 of hoger.

• Mozilla Firefox op Windows Vista of hoger.

• Opera op Windows Vista Service Pack 2 of hoger.

Het bestand mspr.hds verwijderen

1. Begin op het Windows-bureaublad.

2. Druk op de Windows-toets + E om de Bestandsverkenner (File Explorer) te openen.

3. Dubbelklik op het Standaardstation (Default Drive) (gewoonlijk C:).

4. Typ mspr.hds in het zoekvak rechtsboven in het scherm en druk op Enter.

5. Zodra het zoeken is voltooid, selecteer je alle mspr.hds-bestanden en kun je ze wissen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Controleren of de Netflix-website toegankelijk is vanuit je Windows-gebruikersaccount

Voor de Microsoft Silverlight-speler waarop Netflix.com wordt uitgevoerd, moet je Windows-gebruikersaccount over beheerdersrechten beschikken.

Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing om te bevestigen dat je account beheerdersrechten heeft:

Browser als beheerder uitvoeren

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Het is aanbevolen om de volgende stappen af te drukken.

2. Klik op het menu Start in de linkeronderhoek van je scherm.

3. Selecteer Alle programma's (All Programs).

4. Klik in de lijst met de rechtermuisknop op het gewenste browserpictogram, of houd hem ingedrukt bij apparaten met een touchscreen (Netflix ondersteunt Internet Explorer, Firefox en Google Chrome).

5. Selecteer Als beheerder uitvoeren (Run as Administrator).

6. Klik op Toestaan (Allow) als hierom wordt gevraagd.

7. Gebruik dit nieuw geopende venster en probeer Netflix opnieuw.

• Als je opnieuw probeert te streamen vanuit het oorspronkelijke browservenster, treedt waarschijnlijk dezelfde fout op.

• Als je met deze stappen opnieuw kunt streamen, heeft je account geen beheerdersrechten. Vraag bij je computerfabrikant/beheerder na hoe je beheerdersrechten kunt toevoegen aan je account.

Meld je aan als andere Windows-gebruiker

• Als je een serie of film kunt afspelen terwijl je aangemeld bent als andere Windows-gebruiker, beschikt het nieuwe gebruikersaccount over de benodigde machtigingen om de Silverlight-speler te gebruiken.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Je voert mogelijk een verouderde versie van de Silverlight-invoegtoepassing uit of de invoegtoepassing is beschadigd.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken:

Windows 8

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen (Settings). (Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan en klik je op Instellingen (Settings).)

3. Selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

4. Selecteer onder Programma's (Programs) de optie Een programma verwijderen (Uninstall a program).

5. Selecteer Microsoft Silverlight.

6. Selecteer Verwijderen (Uninstall).

Windows 7/Vista

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Klik op de knop Start.

3. Selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

4. Stel rechtsboven Weergeven op (View by) in op Categorie (Category).

5. Selecteer onder Programma's (Programs) de optie Een programma verwijderen (Uninstall a program).

6. Selecteer Microsoft Silverlight.

7. Selecteer Verwijderen (Uninstall).

Windows XP

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Klik op de knop Start.

3. Selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

4. Selecteer Software (Add or Remove Programs).

5. Selecteer Microsoft Silverlight.

6. Klik op Verwijderen (Remove).

De nieuwste versie van de Silverlight-invoegtoepassing installeren:

1. Ga naar de Netflix-website en speel een titel af.

2. Volg de instructies om Silverlight te downloaden en installeren op een Windows-pc.

Een andere browser gebruiken

We raden je aan je browser bij te werken naar een versie die HTML5 ondersteunt, zodat je zeker weet dat je computer is geoptimaliseerd voor onze webplayer. Download de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera en probeer Netflix opnieuw. Controleer voordat je begint met downloaden of je computer voldoet aan de volgende systeemvereisten:

• Google Chrome vereist OS X 10.9 (Mavericks) of hoger.

• Mozilla Firefox vereist OS X 10.7 (Lion) of hoger.

• Opera vereist OS X 10.9 (Mavericks) of hoger.

Problemen met je browser oplossen

Browsercookies wissen

1. Ga naar netflix.com/clearcookies om het Netflix-cookie te wissen. Hiermee word je afgemeld bij de Netflix-website.

2. Selecteer Inloggen om weer in te loggen en de serie of film weer af te spelen.

Start de browser opnieuw
Sluit alle browservensters of -tabbladen, start de browser opnieuw en speel je serie of film opnieuw af.

Probeer een andere browser
Download de meest recente versie van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, of Safari en probeer Netflix opnieuw. Netflix werkt het beste met Mac OS X 10.11 of hoger.

De map PlayReady verwijderen

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Het is aanbevolen om de volgende stappen af te drukken.

2. Klik onder in het scherm in de Dock op het pictogram Finder.

3. Klik op de menubalk boven in het scherm op Go (Ga) en op Computer.

4. Klik op het pictogram Macintosh HD.

5. Open de map Bibliotheek (Library).

6. Open de map Toepassingsondersteuning (Application Support).

7. Open de map Microsoft.

8. Sleep de map PlayReady naar de prullenbak.

• Als de map PlayReady ontbreekt, moet je controleren of je beheerdersbevoegdheden hebt op de Mac.

9. Leeg de prullenbak.

10. Open een webbrowser en probeer de titel opnieuw af te spelen.

Beheerdersrechten controleren in je OS X-profiel

De Netflix-speler maakt gebruik van de Microsoft Silverlight-invoegtoepassing, waarvoor je OS X-profiel over beheerdersrechten moet beschikken.

Bevestig als volgt je accountrechten:

1. Selecteer het Apple-symbool linksboven in het scherm en de optie Systeemvoorkeuren.

2. In het gedeelte Systeem:

• Selecteer in Lion (10.7) of hoger de optie Gebruikers en groepen.

• Selecteer in Snow Leopard (10.6) of eerder de optie Account.

3. Controleer of Beheerder wordt weergegeven onder de naam van de huidige gebruiker.

Wanneer je als beheerder bent ingelogd en nog altijd niet kunt kijken, is er mogelijk een probleem met de bevoegdheden voor je account. Je kunt het beste de vorige stappen opnieuw proberen terwijl je als een andere gebruiker met beheerdersrechten bent ingelogd. Je kunt ook een nieuwe beheerdersaccount maken en het opnieuw proberen.

Maak als volgt een nieuw beheerdersaccount:

1. Selecteer het Apple-symbool linksboven in het scherm en de optie Systeemvoorkeuren.

2. In het gedeelte Systeem:

• Selecteer in Lion (10.7) of hoger de optie Gebruikers en groepen.

• Selecteer in Snow Leopard (10.6) of eerder de optie Account.

3. Selecteer het hangslotpictogram.

4. Voer je wachtwoord in.

5. Klik onder de lijst met accounts op Toevoegen (+).

6. Selecteer Beheerder in het pop-upmenu Nieuwe account.

7. Voer een naam in die je wilt gebruiken voor het account.

8. Voer in het veld Wachtwoord en Controle het accountwachtwoord in en typ een aanwijzing waarmee je het wachtwoord kunt herstellen.

9. Klik op Gebruiker aanmaken.

10. Controleer of de optie Sta toe dat gebruiker deze computer beheert is ingeschakeld.

Mogelijk moet je nu inloggen met het nieuwe beheerdersaccount en Netflix opnieuw proberen.

Als je meer wilt weten over het oplossen van machtigingsproblemen in Mac OS X, kun je het beste contact opnemen met Apple.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Je voert mogelijk een verouderde versie van de Silverlight-invoegtoepassing uit of de invoegtoepassing is beschadigd.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken:

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Klik onder in het scherm in de Dock op het pictogram Finder.

3. Klik boven in het scherm op de menubalk op Ga (Go) en selecteer Computer.

4. Klik op het pictogram Macintosh HD.

5. Selecteer Bibliotheek.

6. Selecteer Internetplugins (Internet Plug-Ins).

7. Sleep Silverlight.plugin naar de prullenbak.

8. Klik op het prullenbakpictogram en selecteer Leegmaken (Empty).

9. Nadat je de prullenbak hebt geleegd, is de installatie van Microsoft Silverlight ongedaan gemaakt.

De nieuwste versie van de Silverlight-invoegtoepassing installeren:

1. Meld je aan op de Netflix-website en druk bij een willekeurige titel op Afspelen (Play).

2. Volg de instructies om Silverlight te downloaden en installeren op je Mac.

Sommige leden zien mogelijk het bericht Silverlight.dmg kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een niet-geïdentificeerde ontwikkelaar (Silverlight.dmg cannot be opened because it is from an unidentified developer) wanneer ze Silverlight proberen te installeren. Dit komt redelijk vaak voor bij toepassingen die niet zijn gedownload vanuit de Mac App Store. Als je dit bericht ziet, kun je via de volgende stappen de installatie van Silverlight voltooien.

1. Klik met de rechtermuisknop of houd Ctrl op het toetsenbord ingedrukt en klik op Silverlight.pkg.

2. Selecteer Openen (Open) in het pop-upmenu.

3. Klik op Openen (Open) bij het bericht 'Silverlight.pkg' komt niet uit de Mac App Store. Weet u zeker dat u dit wilt openen? Als u Silverlight.pkg opent, kan dit bestand altijd worden uitgevoerd op deze Mac ("Silverlight.pkg" is not from the Mac App Store. Are you sure you want to open it? Opening "Silverlight.pkg" will always allow it to run on this Mac.).

4. Volg de instructies om de installatie te voltooien.

5. Nadat de installatie is voltooid, probeer je Netflix opnieuw.