De Netflix-app flikkert op mijn Xbox 360

Flikkert de Netflix-app of is het beeld onscherp terwijl je op je Xbox 360 kijkt? Gebruik dan dit artikel om het probleem op te lossen.

Controleer de AV-kabelaansluitingen

1. Controleer of de AV-kabel goed is aangesloten op de console of de tv.

2. Controleer of de kabels stevig zijn aangedrukt.

Opmerking:
Gebruik de VGA HD AV- of Component HD AV-kabel van je Xbox 360 als je HD-content goed wilt weergeven op een HDTV (High-Definition Televisie). Als je een composietkabel gebruikt, probeer dan geen HDTV-instellingen te configureren. Als je HDTV-instellingen probeert te configureren, zie je mogelijk geen beeld.

Controleer je tv-instellingen

Sommige weergaveproblemen kunnen worden veroorzaakt door de manier waarop de tv is ingesteld. Controleer of dit niet het geval is via je tv-instellingen. Raadpleeg de gebruikershandleiding als je wilt weten hoe je je tv-instellingen moet controleren.

In je tv-instellingen:

1. Zorg ervoor dat je tv is ingesteld op hetzelfde video-uitzendsysteem (PAL of NTSC) als je Xbox 360. Als je je Xbox 360 bijvoorbeeld hebt aangeschaft in de Verenigde Staten, moet NTSC worden ondersteund op je tv.

2. Als je Xbox 360 een PAL-console is, moet je je tv instellen op PAL 60.

3. Als voor je tv beeld-/beweringscompensatie is ingeschakeld, schakel deze dan uit. Voorbeelden van compensatietypen zijn:

• Dynamisch contrast

• Automatische compensatie

• Contrastdetectie

• Lichtdetectie

• Bewegingsdetectie

• Bewegingsinterpolatie

• Smoothing van bewegingen

Opmerking:
Deze functies kunnen een andere naam hebben, afhankelijk van het type en model van je tv. Neem contact op met de fabrikant als je wilt weten of je tv deze instellingen bevat.

Als je tv-instellingen juist zijn, kun je proberen om je Xbox 360 aan te sluiten op een andere tv en te bekijken of dezelfde weergaveproblemen optreden.

Je kunt ook proberen om de fabrieksinstellingen van je tv te herstellen. Raadpleeg de handleiding bij je tv als je wilt weten hoe je dit doet.

Reset de weergave-instellingen van de console

Als het weergaveprobleem nog altijd niet is opgelost, reset je de weergave-instellingen van je console.

1. Verwijder eventuele disks uit het schijfstation.

2. Schakel de console uit.

3. Schakel de console in.

• Als je een Xbox 360 Wireless Controller gebruikt, schakel je de console uit met de knop Guide op de controller. Gebruiker de controller van speler 1 wanneer je dit doet. Op de controller van speler 1 is de linkerbovenhoek verplicht.

4. Terwijl de console wordt opgestart, houd je op de controller de knop Y ingedrukt en terwijl je op de rechter trigger drukt. De standaardwaarden voor de weergave-instellingen worden hersteld en de console wordt automatisch opnieuw opgestart. Als het probleem nog niet is opgelost, moet je console mogelijk worden gerepareerd. Je kunt het reparatieproces starten op de Xbox-website om het probleem op te lossen.