Mijn serie of film laadt langzaam of blijft bufferen.

Als je serie of film langzaam laadt of steeds (opnieuw) buffert, heb je mogelijk een zwakke of instabiele internetverbinding. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-rayspeler

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Je kunt van veel apparaten de verbindingssnelheid controleren in de Netflix-app. Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren.

Opmerking:
Als je gebruikmaakt van een mobiel apparaat of een computer, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga dan omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram. Als je het tandwielpictogram nog steeds niet ziet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met het internet en contact kunt maken met de Netflix-servers. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Herstart de blu-rayspeler.

1. Schakel je blu-rayspeler volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de blu-rayspeler weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je je blu-rayspeler vaak opnieuw moet opstarten, probeer dan problemen met je thuisnetwerk te analyseren voor een langdurige oplossing.

Uitloggen bij Netflix

1. Gebruik een van de onderstaande opties om naar het uitlogscherm te gaan.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het tandwielpictogram .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm de optie Resetten.

• Zie je Resetten niet? Selecteer dan Uitloggen of Deactiveren.

3. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je blu-rayspeler en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de blu-rayspeler uit of haal de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Sluit je blu-rayspeler rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel de blu-rayspeler uit.

2. Sluit de blu-rayspeler rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen;

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de blu-rayspeler rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander internettoegangspunt en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van een buur of vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Als je vanaf je apparaat verbinding kunt maken met een mobiele hotspot, kun je dat proberen om verbinding te maken met Netflix. In het algemeen adviseren we niet als oplossing om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld, om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Zo niet, dan kun je geen series en films van Netflix kijken.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Computer

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Als je Netflix kijkt op je computer, mobiele telefoon of tablet, kun je de snelheid van je internetverbinding controleren op fast.com.

1. Ga naar fast.com vanaf je computer of vanuit je mobiele browser.

2. Wacht totdat je internetsnelheid is berekend op de website.

3. Controleer of je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid nadat de test is uitgevoerd.

Je computer opnieuw opstarten.

1. Sluit je computer volledig af en start deze opnieuw op.

2. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Schakel voor deze stap je computer uit en trek de stekker van alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je computer uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat de indicatielampjes weer de normale status hebben. Doe hetzelfde met je router als je een aparte router hebt.

4. Zet je computer weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je computer rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je computer uit.

2. Sluit je computer rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de computer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk de computer rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander internettoegangspunt en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van een buur of vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Als je vanaf je apparaat verbinding kunt maken met een mobiele hotspot, kun je dat proberen om verbinding te maken met Netflix. In het algemeen adviseren we niet als oplossing om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld, om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Zo niet, dan kun je geen series en films van Netflix kijken.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Gameconsole

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Je kunt van veel apparaten de verbindingssnelheid controleren in de Netflix-app. Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren.

Opmerking:
Als je gebruikmaakt van een mobiel apparaat of een computer, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga dan omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram. Als je het tandwielpictogram nog steeds niet ziet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met het internet en contact kunt maken met de Netflix-servers. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je gameconsole opnieuw opstarten

1. Schakel je gameconsole volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel je gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door de console opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak. Op de Nintendo Wii en Wii U heb je een Wii LAN-adapter nodig als je deze stap wilt uitvoeren.

1. Schakel je gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.
    Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.
    Trek de stekker van je modem uit het stopcontact.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.
    Schakel de console in en probeer het opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander internettoegangspunt en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van een buur of vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Als je vanaf je apparaat verbinding kunt maken met een mobiele hotspot, kun je dat proberen om verbinding te maken met Netflix. In het algemeen adviseren we niet als oplossing om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld, om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Zo niet, dan kun je geen series en films van Netflix kijken.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Mobiele telefoon of tablet

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Als je Netflix kijkt op je computer, mobiele telefoon of tablet, kun je de snelheid van je internetverbinding controleren op fast.com.

1. Ga naar fast.com vanaf je computer of vanuit je mobiele browser.

2. Wacht totdat je internetsnelheid is berekend op de website.

3. Controleer of je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid nadat de test is uitgevoerd.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel je mobiele apparaat opnieuw in.

2. Schakel je mobiele apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door het apparaat opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Verbind zo mogelijk je mobiele apparaat met een ander internettoegangspunt om potentiële configuratieproblemen van je thuisnetwerk uit te sluiten. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van de buren of een vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Heb je op je apparaat toegang tot een mobiel datanetwerk? Probeer het apparaat dan via dit netwerk te verbinden met Netflix. In het algemeen adviseren we niet om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Settopbox

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Je kunt van veel apparaten de verbindingssnelheid controleren in de Netflix-app. Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren.

Opmerking:
Als je gebruikmaakt van een mobiel apparaat of een computer, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga dan omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram. Als je het tandwielpictogram nog steeds niet ziet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met het internet en contact kunt maken met de Netflix-servers. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je settopbox opnieuw opstarten

1. Schakel je settopbox volledig uit.

• Heeft je settopbox geen aan-uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de settopbox weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk onmiddellijk oplossen door je settopbox opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je settopbox en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je settopbox uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de settopbox weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je settopbox rechtstreeks op je modem aan

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je settopbox uit.

2. Sluit je settopbox rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de settopbox in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk je settopbox rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander internettoegangspunt en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van een buur of vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Als je vanaf je apparaat verbinding kunt maken met een mobiele hotspot, kun je dat proberen om verbinding te maken met Netflix. In het algemeen adviseren we niet als oplossing om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld, om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Zo niet, dan kun je geen series en films van Netflix kijken.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Smart-tv

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Je kunt van veel apparaten de verbindingssnelheid controleren in de Netflix-app. Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren.

Opmerking:
Als je gebruikmaakt van een mobiel apparaat of een computer, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga dan omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram. Als je het tandwielpictogram nog steeds niet ziet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met het internet en contact kunt maken met de Netflix-servers. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je smart-tv opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Houd de aan-uitknop 5 seconden ingedrukt terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om de tv te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop of als je tv er geen heeft, laat de stekker van de tv dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van de tv weer in het stopcontact.

4. Schakel de tv in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Gebruik een van de onderstaande opties om naar het uitlogscherm te gaan.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het tandwielpictogram .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm de optie Resetten.

• Zie je Resetten niet? Selecteer dan Uitloggen of Deactiveren.

3. Log weer in nadat je bent uitgelogd en probeer Netflix opnieuw.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

Trek voor deze stap de stekker van je smart-tv en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je smart-tv rechtstreeks aansluiten op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit de smart-tv rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de smart-tv in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt kijken:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de smart-tv rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander internettoegangspunt en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van een buur of vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Als je vanaf je apparaat verbinding kunt maken met een mobiele hotspot, kun je dat proberen om verbinding te maken met Netflix. In het algemeen adviseren we niet als oplossing om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld, om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Zo niet, dan kun je geen series en films van Netflix kijken.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Streaming mediaplayer

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

In sommige typen netwerken is de snelheid beperkt. Daardoor zijn ze soms ongebruikelijk traag, vooral op tijdstippen waarop veel mensen internet gebruiken.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

• Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt op het werk, op school, in een hotel of op een andere openbare locatie, controleer dan of Netflix is toegestaan. Deze netwerken blokkeren streaming video soms bewust.

Je verbindingssnelheid controleren

Je kunt van veel apparaten de verbindingssnelheid controleren in de Netflix-app. Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren.

Opmerking:
Als je gebruikmaakt van een mobiel apparaat of een computer, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga dan omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram. Als je het tandwielpictogram nog steeds niet ziet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met het internet en contact kunt maken met de Netflix-servers. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Start je streaming mediaplayer opnieuw op

1. Schakel je streaming mediaplayer volledig uit en wacht minimaal tien seconden.

• Heeft je streaming mediaplayer geen aan-uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Schakel de streaming mediaplayer weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door de streaming mediaplayer opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je streaming mediaplayer en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de streaming mediaplayer uit of trek de stekker uit het stopcontact.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Een andere internetverbinding proberen

Verbind zo mogelijk je mobiele apparaat met een ander internettoegangspunt om potentiële configuratieproblemen van je thuisnetwerk uit te sluiten. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van de buren of een vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Heb je op je apparaat toegang tot een mobiel datanetwerk? Probeer het apparaat dan via dit netwerk te verbinden met Netflix. In het algemeen adviseren we niet om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.