Netflix gebruiken op je settopbox van BT of Plusnet YouView

Welkom bij Netflix op je settopbox van BT of Plusnet YouView. Gebruik dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies

Netflix is beschikbaar op bepaalde settopboxen van BT en Plusnet YouView. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst (My List). Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original-serie om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op het apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en bijschriften in hun standaardopmaak weergegeven. Andere apparaten zijn niet geconfigureerd voor de weergave van ondertiteling.

Ouderlijk toezicht
Op Netflix kun je ouderlijk toezicht instellen op individuele profielen.

Silent Sign-In (SSI):
sommige BT-settopboxen ondersteunen Silent Sign-In, een technologie die het mogelijk maakt om automatisch in te loggen. Netflix-klanten die hun factuur via BT ontvangen, worden automatisch bij hun Netflix-account op een nieuwe, extra of vervangende BT-settopbox aangemeld als die settopbox geschikt is voor SSI.

Toestelserie Ondersteunde regio's Resolutie Ondertiteling en audio
DTR-T1000* Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio
DTR-T2100* Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio
DTR-T2110* Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio
DB-T2200* Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio
DB-T2210* Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio
DTRT-4000* Verenigd Koninkrijk 4K Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound
Plusnet T2120 Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio
Plusnet T2220 Verenigd Koninkrijk 1080p Ondertiteling, alternatieve audio

*Geschikt voor SSI

Netflix instellen

Wil je je settopbox van BT of Plusnet YouView koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

Koppelen via kanaal 333 op BT-settopboxen

1. Gebruik je afstandsbediening om naar kanaal 333 te navigeren.
  2. Selecteer OK om de Netflix-app te openen.
  3. Selecteer Aanmelden (Sign In) nadat de Netflix-app is gestart.

Koppelen via de knop YouView

1. Druk op de knop YouView van je afstandsbediening.
  2. Selecteer Spelers en apps (Players & Apps).
  3. Selecteer Spelers (Players).
  4. Selecteer Netflix.
  5. Selecteer Aanmelden (Sign In) nadat de Netflix-app is gestart.

Als je de Netflix-app niet kunt vinden

De YouView-settopbox moet mogelijk worden bijgewerkt. Volg de onderstaande stappen om je YouView bij te werken.

1. Druk op de knop YouView van je afstandsbediening.
  2. Ga naar Instellingen (Settings) en druk op OK.
  3. Ga naar Apparaatbeheer (Device Management) en klik op OK.
  4. Ga naar Software-update (Software Update) en klik op OK.
  5. Druk nogmaals op OK om de settopbox naar beschikbare updates te laten zoeken.
    • Als er een update beschikbaar is, verschijnt een voortgangsbalk om de voortgang van de update weer te geven.
    • Als de settopbox al over de meest recente software beschikt, wordt Software is up-to-date (Software is up to date) weergegeven.
  6. Herhaal de bovenstaande stappen zodra de update is voltooid om te koppelen via de YouView-knop.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Afmelden bij Netflix

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix afsluiten en je afmelden

1. Begin op de startpagina van Netflix.
  2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.
  3. Selecteer rechts het tandwielpictogram .
  4. Selecteer Afmelden (Sign Out).
  5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.
  6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Netflix afsluiten zonder je af te melden

1. Begin op de startpagina van Netflix.
  2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.
  3. Selecteer rechts het tandwielpictogram .
  4. Selecteer Afsluiten (Exit).
  5. Kies Oké (OK).

Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Toshiba-tv's. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je settopbox via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).
  • Een abonnement waarmee je kunt streamen in Ultra HD. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.
  • Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabits per seconde of hoger.
  • Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen (Playback Settings).

De onderstaande lijst bevat TiVo-modellen waarop Netflix momenteel in Ultra HD wordt ondersteund.

• DTRT-4000