Netflix geeft de melding 'De Netflix-service kan niet worden bereikt. (-116)'

Als de volgende foutmelding wordt weergegeven op je Android-telefoon of -tablet:

We kunnen de Netflix-service niet bereiken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de website van Netflix (-116).

Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Meld je opnieuw aan

Als je in de foutmelding op OK tikt, word je mogelijk afgemeld bij je apparaat en wordt de aanmeldingspagina weergegeven. Meld je in dat geval opnieuw aan met hetzelfde account en probeer een andere serie of film te kijken. Ga verder met de onderstaande probleemoplossing als deze foutmelding weer verschijnt.

Start je Android-telefoon of -tablet opnieuw op

Schakel je apparaat uit en dan weer in
  1. Schakel je telefoon of tablet uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat
Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.