Netflix denkt dat ik me in een ander land bevind

Als series en films niet beschikbaar zijn in je taal of als titels ontbreken die andere mensen in jouw regio wel kunnen zien, denkt Netflix mogelijk dat je in een ander land bent terwijl dat niet het geval is. Schakel een VPN of proxy uit als je dit gebruikt.

Opmerking:
Als je je voor Netflix hebt aangemeld in een Europese lidstaat (EU), maar in een andere Europese lidstaat kijkt, lees dan Netflix buitenshuis gebruiken.

Volg deze stappen als je nog steeds problemen hebt:

Controleer of er een VPN is ingeschakeld

Schakel een VPN uit als je dit gebruikt.

Volg de onderstaande stappen als je niet zeker weet of een VPN is ingeschakeld.

Opmerking:
Bepaalde antivirussoftware wordt geleverd met een VPN die mogelijk is ingeschakeld. Neem voor meer informatie of hulp contact op met de leverancier van antivirussoftware.
  1. Open een webbrowser op een computer of mobiel apparaat in hetzelfde netwerk als het apparaat met het probleem.

2. Ga naar fast.com. Netflix start een verbindingstest.

3. Klik op Meer informatie weergeven wanneer de test stopt.

4. Noteer het land naast Client.

5. Als de plaats en het land niet overeenkomen met je locatie, betekent dit dat er een VPN is ingeschakeld op het apparaat of in het netwerk. Schakel de software uit en probeer Netflix opnieuw. Neem contact op met je VPN-provider als je hulp nodig hebt bij het uitschakelen van een VPN.

De klantenservice van Netflix kan niet helpen met het uitschakelen van een VPN, omdat de stappen verschillen voor elke VPN-app of -service.

Ga naar de volgende stappen als het probleem niet is opgelost door je VPN uit te schakelen of als de locatie van fast.com overeenkomt met jouw locatie.

De netwerkinstellingen resetten

Mogelijk is er een probleem met de netwerkinstellingen van je apparaat of je modem of router.

Probeer deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw.

Opmerking:
Voor hulp bij deze stappen moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant of je internetprovider of VPN-provider.
  1. Schakel een VPN uit als je dit gebruikt.

2. Reset de netwerkinstellingen op het apparaat met het probleem.

3. Herstel de standaardinstellingen van je modem of router.

Neem contact op met je internetprovider

Als je de vorige stappen hebt gevolgd en nog steeds problemen hebt, moet je contact opnemen met je internetprovider voor de oplossing van het probleem.

Voordat je contact opneemt met je internetprovider

Je internetprovider heeft enkele netwerkgegevens nodig wanneer je contact opneemt:

1. Open een webbrowser op een computer of mobiel apparaat in hetzelfde netwerk als het apparaat met het probleem.

2. Ga naar fast.com. Netflix start een verbindingstest.

3. Klik op Meer informatie weergeven wanneer de test stopt.

4. Noteer de plaats en je IP-adres naast Client.

Opmerking:
    Je IP-adres is de reeks cijfers en/of letters, gescheiden door een punt (.) of dubbelepunt (:).

Wanneer je contact opneemt met je internetprovider

1. Vertel welk probleem er optreedt en welke stappen je tot nu hebt geprobeerd om het op te lossen.

2. Geef het land en het IP-adres door (deze gegevens heb je eerder genoteerd) en bevestig dat ze overeenkomen met de locatie en het IP-adres voor je woonadres.

• Als de gegevens wel overeenkomen, moet de internetprovider rechtstreeks met Netflix samenwerken om het probleem op te lossen. Vraag je provider om contact op te nemen met onze klantenservice.

• Als de gegevens niet overeenkomen, vraag je internetprovider dan om te bevestigen dat je verbinding de DNS-server van de provider gebruikt.

• Als je verbinding de DNS-server wel gebruikt, moet je internetprovider rechtstreeks met Netflix samenwerken om het probleem op te lossen. Vraag je provider om contact op te nemen met onze klantenservice.

• Als je verbinding de DNS-server niet gebruikt, vraag je provider dan om te helpen bij de overstap naar de DNS-server. Start daarna de Netflix-app weer en probeer het opnieuw.