Netflix gebruiken op je settopbox van KPN, Telfort of XS4ALL

Welkom bij Netflix op je settopbox van KPN, Telfort, en XS4ALL. Gebruik dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies

Netflix is beschikbaar op bepaalde KPN-, Telfort- en XS4ALL-settopboxen. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst (My List). Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original-serie om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op het apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en bijschriften in hun standaardopmaak weergegeven. Andere apparaten zijn niet geconfigureerd voor de weergave van ondertiteling.

Ouderlijk toezicht
Op Netflix kun je ouderlijk toezicht instellen op individuele profielen.

Silent Sign-In (SSI):
sommige KPN-settopboxen ondersteunen Silent Sign-In, een technologie die het mogelijk maakt om automatisch in te loggen. Netflix-klanten die hun factuur via KPN ontvangen, worden automatisch bij hun Netflix-account op een nieuwe, extra of vervangende KPN-settopbox aangemeld als die settopbox geschikt is voor SSI.

Toestelserie Ondersteunde regio's Resolutie Ondertiteling en audio
HMB2260* Nederland 1080p Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound
VIP2952* Nederland 1080p Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound
ZVX8001* Nederland 4K Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

*Geschikt voor SSI voor settopboxen van KNP

Netflix instellen

Wil je je settopbox van KPN, Telfort of XS4ALL koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en maak een keuze uit de onderstaande opties.

Koppelen vanuit het menu

1. Druk op de knop Menu van de afstandsbediening.
  2. Ga naar de categorie On Demand links op het scherm en klik op OK.
  3. Selecteer de Netflix-app en druk op OK.
  4. Als dit de eerste keer is dat je Netflix opent op deze box, wordt er een pop-upvenster weergegeven waarin je de voorwaarden moet accepteren.
  5. Selecteer Aanmelden (Sign In) als de Netflix-app is gestart.

Koppelen via kanaal 200

1. Gebruik je afstandsbediening om naar kanaal 200 te navigeren.
  2. Druk op je afstandsbediening op de rode knop om de Netflix-app te openen.
  3. Als dit de eerste keer is dat je Netflix opent op deze box, wordt er een pop-upvenster weergegeven waarin je de voorwaarden moet accepteren.
  4. Selecteer Aanmelden (Sign In) als de Netflix-app is gestart.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Afmelden bij Netflix

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix afsluiten en je afmelden

1. Begin op de startpagina van Netflix.
  2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.
  3. Selecteer rechts het tandwielpictogram .
  4. Selecteer Afmelden (Sign Out).
  5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.
  6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Netflix afsluiten zonder je af te melden

1. Begin op de startpagina van Netflix.
  2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.
  3. Selecteer rechts het tandwielpictogram .
  4. Selecteer Afsluiten (Exit).
  5. Selecteer OK.

Opgelet: je kunt de Netflix-app afsluiten door te drukken op de knop TV, Menu, gids of i-tv.

Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde KPN-, Telfort- en XS4ALL-settopboxen. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen. Zie hieronder voor meer informatie.
  • Een abonnement waarmee je kunt streamen in Ultra HD. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.
  • Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger. Zie hieronder voor meer informatie.
  • Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Lees het artikel over instellingen voor afspelen voor meer informatie over instellingen voor videokwaliteit.

De volgende KPN-, Telfort- en XS4ALL-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• ZXV8001