Ruis of sissend geluid

Als je ruis of een sissend geluid hoort als je Netflix probeert te kijken, kan het zijn dat je je apparaat moet bijwerken of een geluidsinstelling moet aanpassen.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Roku

Oudere Roku-modellen

Heb je 5.1 surround sound ingeschakeld?

Als je 5.1 surround sound hebt ingeschakeld en:

• je je Roku via een A/V-ontvanger hebt aangesloten op je tv, moet Dolby Digital Plus worden ondersteund om 5.1-geluid te decoderen en af te spelen. Als op je ontvanger alleen Dolby Digital en niet Dolby Surround wordt ondersteund, lukt het niet om 5.1-content af te spelen.

• je Roku niet via een A/V-ontvanger is aangesloten of als Dolby Digital Plus wordt ondersteund op je ontvanger, ga je verder met de probleemoplossing hieronder.

Ga verder met de probleemoplossing hieronder als je geen 5.1 surround sound hebt ingeschakeld.

Wijzig je audio-instellingen

1. Selecteer een serie of film.

2. Selecteer Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) op de beschrijvingspagina voor de titel.

3. Controleer of onder Audio de optie Stereo is geselecteerd.

4. Probeer de serie of film opnieuw af te spelen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Nieuwere Roku-modellen

Heb je 5.1 surround sound ingeschakeld?

Als je 5.1 surround sound hebt ingeschakeld en:

• je je Roku via een A/V-ontvanger hebt aangesloten op je tv, moet Dolby Digital Plus worden ondersteund om 5.1-geluid te decoderen en af te spelen. Als op je ontvanger alleen Dolby Digital en niet Dolby Surround wordt ondersteund, lukt het niet om 5.1-content af te spelen.

• je Roku niet via een A/V-ontvanger is aangesloten of als Dolby Digital Plus wordt ondersteund op je ontvanger, ga je verder met de probleemoplossing hieronder.

Ga verder met de probleemoplossing hieronder als je geen 5.1 surround sound hebt ingeschakeld.

Wijzig je audio-instellingen

1. Speel een serie of film af.

2. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl omlaag.

3. Selecteer Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles).

4. Controleer of onder Audio de optie niet 5.1 (non 5.1) is geselecteerd.

5. Probeer de serie of film opnieuw af te spelen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Windows-computer

Werk het audiostuurprogramma van je computer bij

Je kunt het probleem als volgt oplossen:

Als deze stappen niet werken of je hebt hetzelfde probleem in een webbrowser, moet je contact opnemen met de fabrikant van je computer voor hulp bij het oplossen van een probleem met het audiostuurprogramma.

Werk de IDT High Definition Audio-codec bij

Raadpleeg de website van de computerfabrikant voor een audiostuurprogramma dat compatibel is met Windows 10. Als je niet zeker weet welk stuurprogramma je moet downloaden of hoe je dit moet installeren, kan je computerfabrikant helpen.