Netflix-fout 40102

Afspelen op geselecteerd apparaat mislukt. Probeer het later opnieuw. (40102)

Deze fout treedt op wanneer het apparaat geen verbinding met Netflix kan maken door een netwerkprobleem.

Los het probleem als volgt op:

Het wifinetwerk van je Chromecast controleren

1. Open de app Google Home op je iPhone of iPad. Als je de app niet hebt, kun je deze downloaden vanuit de App Store.

2. Tik linksonder op het pictogram Home en scrol omlaag naar je Chromecast.

• Als je je Chromecast niet kunt vinden of als deze wordt weergegeven als  Offline, moet je het apparaat mogelijk aansluiten en verbinden met dezelfde wifi als je iPhone of iPad. Volg de stappen van Google om je Chromecast te verbinden met een correcte netwerk als je hulp nodig hebt.

• Als je Chromecast wordt weergegeven als Aan, bevindt deze zich in het juiste netwerk.

3. Open Netflix en probeer het opnieuw.

Opnieuw verbinding maken met je netwerk

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het iOS-startmenu.

2. Selecteer Wifi (Wi-Fi).

3. Selecteer je huidige netwerk.

4. Selecteer Vergeet dit netwerk (Forget This Network).

5. Selecteer Vergeten (Forget).

6. Zodra het netwerk niet meer verbonden is, kun je verbinding maken met je voorkeursnetwerk.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Controleer of er een VPN is ingeschakeld

Schakel een VPN uit als je dit gebruikt.

Volg de onderstaande stappen als je niet zeker weet of een VPN is ingeschakeld.

Opmerking:
Bepaalde antivirussoftware wordt geleverd met een VPN die mogelijk is ingeschakeld. Neem voor meer informatie of hulp contact op met de leverancier van antivirussoftware.
  1. Open een webbrowser op een computer of mobiel apparaat in hetzelfde netwerk als het apparaat met het probleem.

2. Ga naar fast.com. Netflix start een verbindingstest.

3. Klik op Meer informatie weergeven wanneer de test stopt.

4. Noteer het land naast Client.

5. Als de plaats en het land niet overeenkomen met je locatie, betekent dit dat er een VPN is ingeschakeld op het apparaat of in het netwerk. Schakel de software uit en probeer Netflix opnieuw. Neem contact op met je VPN-provider als je hulp nodig hebt bij het uitschakelen van een VPN.

De klantenservice van Netflix kan niet helpen met het uitschakelen van een VPN, omdat de stappen verschillen voor elke VPN-app of -service.

Ga naar de volgende stappen als het probleem niet is opgelost door je VPN uit te schakelen of als de locatie van fast.com overeenkomt met jouw locatie.

Neem contact op met je internetprovider

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.