Netflix meldt 'Er is een probleem met afspelen van de video. (5.2)'

Als de volgende foutmelding wordt weergegeven op je Android-telefoon of -tablet:

Er is een probleem met het afspelen van de video. Probeer het opnieuw. (5.2)

Dit wijst er meestal op dat je apparaat moet worden vernieuwd. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

De app sluiten en opnieuw openen

1. Ga op het apparaat naar het startscherm of de lijst met apps.

2. Houd je vinger op de app gedrukt en tik op App-info.

3. Tik op Gedwongen stoppen > OK.

4. Open de app nogmaals en probeer het opnieuw.

Opmerking:
Mogelijk moet je op je apparaat andere stappen uitvoeren om een app te sluiten en weer te openen. Raadpleeg de handleiding bij het apparaat of neem contact op met de fabrikant voor hulp.

Schakel je apparaat uit en dan weer in

1. Schakel je telefoon of tablet uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app opnieuw installeren

Met deze stappen verwijder je alle gedownloade series en films op je apparaat en word je uitgelogd bij je Netflix-account.

Als je een Android-telefoon of -tablet gebruikt, open dan de Netflix-pagina in de Play Store, tik op Verwijderen en vervolgens op Installeren.

Via deze stappen kan de app ook opnieuw worden geïnstalleerd:

1. Open de Play Store-app en zoek naar 'Netflix'.

2. Tik in de lijst op de Netflix-app.

3. Tik op Verwijderen.

4. Tik op Installeren en wacht totdat dit klaar is.

5. Tik op Openen en probeer Netflix opnieuw.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.