Dostałem e-mail informujący o nowym logowaniu na moje konto

W ramach dbania o bezpieczeństwo kont wysyłamy każdemu użytkownikowi powiadomienie, gdy wykryjemy logowanie na jego konto Netflix z nowego urządzenia. Miejsce logowania może nie odpowiadać dokładnie Twojej obecnej lokalizacji, ponieważ ustalamy je na podstawie adresu IP Twojego urządzenia. Podany czas logowania to lokalny czas miejsca, w którym ono nastąpiło.

Jeśli nie rozpoznajesz tego logowania, zalecamy natychmiastową zmianę hasła. Aby zmienić hasło, możesz wysłać do siebie wiadomość e-mail albo wiadomość tekstową (SMS) służącą do resetowania hasła.

Przeczytaj artykuł Jak mogę zabezpieczyć konto w serwisie Netflix?, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak zadbać o bezpieczeństwo swoich danych.