Co dzieje się z grami po zrezygnowaniu z członkostwa w serwisie Netflix?

Podobnie jak w przypadku historii oglądania, jeśli usuniesz konto, historia grania oraz zapisy gier będą przechowywane przez 10 miesięcy. Jeśli odnowisz konto w ciągu tego czasu, możliwe będzie wznowienie rozgrywki w miejscu jej przerwania, o ile dana gra nie została odinstalowana lub jej dane nie zostały usunięte.

Podobnie jak w przypadku historii oglądania, jeśli usuniesz profil, utracisz historię grania. W artykule Jak działają profile Netflix w odniesieniu do gier? znajduje się więcej informacji na ten temat.

Uwaga:
aby grać w Gry Netflix, musisz mieć aktywny abonament Netflix.