Jak anulować członkostwo w serwisie Netflix

W dowolnym momencie możesz anulować konto w serwisie Netflix.

Uwaga:
To jedyny sposób pozwalający zrezygnować z członkostwa i anulować konto. Wylogowanie się z konta czy usunięcie aplikacji Netflix nie spowoduje anulowania konta.

Kiedy przestają być pobierane opłaty za członkostwo?

O ile nie odnowisz konta, nie pobierzemy już żadnej opłaty. Jeśli zrezygnujesz z członkostwa przed końcem okresu rozliczeniowego, możesz nadal korzystać z Netflix aż do automatycznego zamknięcia konta na koniec tego okresu.

Jeśli nie widzisz opcji pozwalającej anulować członkostwo

Jeśli nie widzisz właściwej opcji na swoim koncie, konieczne będzie jego anulowanie za pośrednictwem firmy rozliczeniowej. Na stronie Konto zobaczysz albo łącze, które umożliwi Ci anulowanie członkostwa za pośrednictwem firmy rozliczeniowej, albo instrukcję, jak skontaktować się z tą firmą w celu anulowania członkostwa.

Anulowanie członkostwa przed końcem okresu rozliczeniowego

Jeśli zrezygnujesz z członkostwa przed końcem okresu rozliczeniowego, możesz nadal korzystać z Netflix aż do końca tego okresu. Aby dowiedzieć się, kiedy nastąpi zamknięcie Twojego konta, wybierz opcję szczegóły rozliczenia.

Anulowanie członkostwa przy zawieszonym koncie

Jeśli konto jest zawieszone, anulowanie członkostwa wywoła jego natychmiastowe zamknięcie.

Anulowanie członkostwa, gdy użytkownik ma kartę podarunkową lub środki promocyjne na koncie

Twoje konto zostanie anulowane po całkowitym wykorzystaniu środków promocyjnych lub karty podarunkowej Netflix. Po przekazaniu nam rezygnacji z członkostwa możesz korzystać z Netflix tak długo, na ile wystarczy saldo karty podarunkowej lub saldo promocyjne. Gdy saldo się wyczerpie, stracisz dostęp do serwisu Netflix.

Odnowienie członkostwa w serwisie Netflix

W dowolnym momencie możesz odnowić konto w serwisie Netflix.

Twoją historię oglądania będziemy przechowywać przez 10 miesięcy po zamknięciu konta, więc jeśli zdecydujesz się do nas wrócić w tym okresie, możesz po prostu kontynuować korzystanie z serwisu, jakby nic się nie zmieniło. Na 10 miesięcy zachowamy:

  • Propozycje dla Ciebie

  • Oceny

  • Szczegóły konta

  • Historię grania

  • Zapisane stany gry (jeśli gra i jej dane nie zostały usunięte z Twojego urządzenia)

Zapobieganie odnowieniu konta przez inne osoby

Jeśli chcesz mieć pewność, że żaden z Twoich domowników nie odnowi konta w serwisie Netflix bez Twojej zgody, zmień hasło po anulowaniu członkostwa. Pamiętaj też, aby zaznaczyć pole wyboru przy opcji Wymuś ponowne zalogowanie z nowym hasłem na wszystkich urządzeniach. W ten sposób zmienisz obecne hasło i wylogujesz się na wszystkich urządzeniach, na których możesz być jeszcze zalogowany(-a) na swoje konto.