Det står ”Vi ber om ursäkt. Ett problem uppstod. Försök igen senare.”

Om du ser ett felmeddelande där det står:

Vi ber om ursäkt. Ett problem uppstod. Försök igen senare. (Sorry. There was a problem. Please try again later.)
Om du vill avsluta programmet väljer du knappen Avsluta (Exit) på fjärrkontrollen. Besök www.netflix.com/help på din dator om problemet kvarstår.

Det tyder vanligtvis på att det inte finns några titlar i Min lista (My List). Prova nedanstående steg för att lösa problemet.

Lägg till en titel till Min lista (My List)

1. Besök Netflix.com på en dator.

2. Håll markören över en serie eller en film och välj alternativet +, eller så väljer du en serie eller film och väljer + Min lista (+ My List).

3. Upprepa detta steg så många gånger du vill (upp till 500) och prova sedan Netflix igen.