Nerladdning av serier och filmer på Netflix

Du kan ladda ner vissa serier och filmer via Netflix-appen och sedan titta på dem när du inte är ansluten till internet. Den här funktionen finns tillgänglig i Netflix-appen på mobila enheter med Apple iOS eller Android, samt på datorer och surfplattor med Windows 10. Nerladdningar stöds för närvarande inte på andra enheter, eller i webbläsare på datorer. Om du ser ett felmeddelande när du försöker ladda ner eller titta på en titel kan du söka i vårt Hjälpcenter efter meddelandet.

Vad behövs för att jag ska kunna ladda ner serier och filmer på Netflix?

• En internetanslutning, och

• Ett aktivt Netflix-konto, och

• En iPhone, iPad eller iPod som kör iOS 9.0 eller senare, eller

• En mobil eller surfplatta som kör Android 4.4.2 eller senare, eller

• En Amazon Fire-surfplatta som kör Fire OS 4.0 eller senare, eller

• En surfplatta eller dator som kör Windows 10 version 1607 (Anniversary Update) eller senare, och

• Den senaste versionen av Netflix-appen för Apple iOS, Android, Amazon Fire eller Windows 10.

Obs!
På vissa modeller av Chromebook och Chromebox kan du eventuellt ladda ner den senaste Netflix-appen för Android från Google Play Store och använda nerladdningsfunktionen.

Hur laddar jag ner en titel?

Om du är ute efter en viss titel kan du söka efter den och sedan leta efter nerladdningsikonen . När du har hittat en titel följer du stegen nedan.

1. Välj den titel du vill ladda ner.

2. På beskrivningssidan trycker du på nerladdningsikonen .

• För serier visas ikonen bredvid varje tillgängligt avsnitt.

3. När titeln har laddats ner kan du öppna den i avsnittet Mina nerladdningar (My Downloads) i appen.

Jag kan inte se något nerladdningsalternativ.

Alla titlar går inte att ladda ner. Om du inte kan se de här alternativen på din enhet kan det hända att du försöker ladda ner till en enhet som inte uppfyller kraven för nerladdningar som anges ovan.

Obs!
Android-telefoner och Android-surfplattor tillåter även Smarta nerladdningar (Smart Downloads), en funktion som automatiskt laddar ner nästa avsnitt av en serie när du tittat klart på ett avsnitt.

Hur tittar jag på en nerladdad titel?

Välj enheten som du laddade ner titeln på.

Obs!
Även om du inte måste vara ansluten till internet för att titta på dina nerladdade titlar måste du vara inloggad på ditt Netflix-konto för att komma åt dem. För att du alltid ska kunna komma åt dina nerladdningar rekommenderar vi att du alltid är inloggad i Netflix-appen på din mobila enhet.

iPhone, iPad, eller iPod

1. Välj nerladdningsikonen i Netflix-appen.

2. Tryck på ikonen Spela upp för den titel du vill titta på.

• För serier måste du först välja serien och sedan trycka på ikonen Spela upp för det avsnitt du vill titta på.

Android-mobil eller Android-surfplatta

1. Välj nerladdningsikonen i Netflix-appen.

2. Tryck på ikonen Spela upp för den titel du vill titta på.

• För serier måste du först välja serien och sedan trycka på ikonen Spela upp för det avsnitt du vill titta på.

Amazon Fire-surfplatta

1. Välj nerladdningsikonen i Netflix-appen.

2. Tryck på ikonen Spela upp för den titel du vill titta på.

• För serier måste du först välja serien och sedan trycka på ikonen Spela upp för det avsnitt du vill titta på.

Surfplatta eller dator med Windows 10

1. Öppna Netflix-appen och tryck på menyikonen Meny.

2. Välj Mina nerladdningar (My Downloads).

3. Tryck på ikonen Spela upp för den titel du vill titta på.

• För serier måste du först välja serien och sedan trycka på ikonen Spela upp för det avsnitt du vill titta på.

Hur tar jag bort en nerladdad titel?

När du har tittat färdigt på en nerladdad titel och inte vill ha kvar den på enheten kan du ta bort titeln.

iPhone, iPad, eller iPod

Ta bort en specifik nerladdad titel från din iOS-enhet:

1. Tryck på Nerladdningar (Downloads).

2. Tryck på Redigera (Edit) längst upp till höger på skärmen.

3. Tryck på den röda kryssikonen för att ta bort titeln från enheten.

Ta bort alla nerladdade titlar från din iOS-enhet:

1. Tryck på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Välj Ta bort alla nerladdningar (Delete All Downloads).

4. Välj Ta bort (Delete) på bekräftelseskärmen.

5. Alla nerladdade titlar kommer att raderas.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Ta bort en specifik nerladdad titel från din Android-enhet

1. Tryck på Nerladdningar (Downloads).

2. Tryck på redigeringsikonen Redigera längst upp till höger på skärmen.

3. Välj de titlar du vill ta bort genom att markera rutan bredvid dem.

4. Tryck på borttagningsikonen Ta bort för att ta bort titeln från din enhet.

Ta bort alla nerladdade titlar från din Android-enhet:

1. Tryck på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Välj Ta bort alla nerladdningar (Delete All Downloads).

4. Välj Ta bort (Delete) på bekräftelseskärmen.

5. Alla nerladdade titlar kommer att raderas.

Amazon Fire-surfplatta

Ta bort en specifik nerladdad titel från din enhet:

1. Tryck på Nerladdningar (Downloads).

2. Tryck på redigeringsikonen Redigera längst upp till höger på skärmen.

3. Välj de titlar du vill ta bort genom att markera rutan bredvid dem.

4. Tryck på borttagningsikonen Ta bort för att ta bort titeln från din enhet.

Ta bort alla nerladdade titlar från din enhet:

1. Tryck på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Välj Ta bort alla nerladdningar (Delete All Downloads).

4. Välj Ta bort (Delete) på bekräftelseskärmen.

5. Alla nerladdade titlar kommer att raderas.

Surfplatta eller dator med Windows 10

Ta bort en specifik nerladdad titel från din Windows 10-enhet:

1. Klicka eller tryck på menyikonen Meny.

2. Välj Mina nerladdningar (My Downloads).

3. Klicka eller tryck på redigeringsikonen Redigera längst upp till höger på skärmen.

4. Välj de titlar du vill ta bort genom att markera rutan bredvid dem.

5. Klicka eller tryck på borttagningsikonen Ta bort för att ta bort titeln från enheten.

Ta bort alla nerladdade titlar från din Windows 10-enhet:

1. Klicka eller tryck på ....

2. Välj Inställningar (Settings)

3. Välj Ta bort alla nerladdningar (Delete All Downloads).

4. Välj Ta bort (Delete) på bekräftelseskärmen.

5. Alla nerladdade titlar kommer att raderas.

Hur ändrar jag videokvaliteten för den nerladdade titeln?

Du kan välja den videokvalitet som bäst passar dina behov. Standard innebär en något lägre bildkvalitet som kräver mindre lagringsutrymme och går snabbare att ladda ner. Högre (Higher) innebär upp till 1080p beroende på vilken titel som laddas ner. Denna kvalitet kräver mer lagringsutrymme och tar längre tid att ladda ner.

iPhone, iPad, eller iPod

1. I Netflix-appen trycker du på menyikonen Meny.

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under Nerladdningar (Downloads) väljer du Videokvalitet (Video Quality).

4. Välj antingen Standard eller Högre (Higher) videokvalitet.

Android-mobil eller Android-surfplatta

1. I Netflix-appen trycker du på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under Nerladdningar (Downloads) väljer du Videokvalitet (Video Quality).

4. Välj antingen Standard eller Högre (Higher) videokvalitet.

Obs!
Det går endast att välja bildkvalitet på Android-enheter som kan streama Netflix i HD. Läs mer om HD-kompatibla Android-modeller.

Amazon Fire-surfplatta

1. I Netflix-appen trycker du på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under Nerladdningar (Downloads) väljer du Videokvalitet (Video Quality).

4. Välj antingen Standard eller Högre (Higher) videokvalitet.

Obs!
Det går endast att välja bildkvalitet på Amazon Fire-enheter som kan streama Netflix i HD. Läs mer om HD-kompatibla Amazon Fire-modeller.

Surfplatta eller dator med Windows 10

1. I Netflix-appen trycker du på ....

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Under Nerladdningar (Downloads) väljer du Videokvalitet (Video Quality).

4. Välj antingen Standard eller Högre (Higher) videokvalitet.

Hur tar jag bort nerladdningar från en enhet jag inte längre kan använda?

Om du inte har möjlighet att ta bort nerladdade titlar direkt från enheten kan du hantera dina aktiva nerladdningsenheter via sidan Konto (Account) på Netflix.com, eller via Netflix-appen genom att följa stegen nedan. När du tar bort en enhet kommer alla nerladdningar på enheten att tas bort.

iPhone, iPad, eller iPod

1. På Netflix.com klickar eller trycker du på menyikonen .

2. Välj Konto (Account).

3. Bläddra ner och välj Hantera enheter med nerladdningar (Manage Download Devices).

4. Välj Ta bort enhet (Remove Device) för de enheter du vill ta bort.

Android-mobil eller Android-surfplatta

1. På Netflix.com klickar eller trycker du på menyikonen .

2. Välj Konto (Account).

3. Bläddra ner och välj Hantera enheter med nerladdningar (Manage Download Devices).

4. Välj Ta bort enhet (Remove Device) för de enheter du vill ta bort.

Amazon Fire-surfplatta

På Netflix.com klickar eller trycker du på menyikonen .

1. Välj Konto (Account).

2. Bläddra ner och välj Hantera enheter med nerladdningar (Manage Download Devices).

3. Välj Ta bort enhet (Remove Device) för de enheter du vill ta bort.

Surfplatta eller dator med Windows 10

1. Klicka eller tryck på ....

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Kontouppgifter (Account Details).

4. Bläddra ner och välj Hantera enheter med nerladdningar (Manage Download Devices).

5. Välj Ta bort enhet (Remove Device) för de enheter du vill ta bort.

Hur hanterar jag lagringsplats på min Android-enhet?

På Android-enheter med ett installerat SD-kort kan du lagra dina nerladdningar på kortet.

1. I Netflix-appen trycker du på menyikonen .

2. Bläddra ner och välj App-inställningar (App Settings).

3. Under Nerladdningar (Downloads) väljer du Nerladdningsplats (Download Location).

4. Välj var du vill lagra dina nerladdningar.
    Denna åtgärd ändrar lagringsplatsen för framtida nerladdningar. Titlar som du redan har laddat ner ligger kvar där de finns.

Påverkar nerladdningar min dataanvändning?

Nerladdning och streaming använder liknande mängder data. Om du är orolig över mobil dataanvändning föreslår vi att du laddar ner när du är ansluten till Wi-Fi. Besök vårt Hjälpcenter för mer information om dataanvändning.

Finns det någon gräns för hur många titlar jag kan ladda ner?

För närvarande kan du lagra max 100 titlar åt gången på en enhet. Försök att lagra fler än 100 titlar kommer att resultera i ett fel.

Finns det någon gräns för hur många enheter jag kan ha nerladdade titlar på?

Beroende på ditt abonnemang kan du vid ett visst tillfälle ha en, två eller fyra enheter som innehåller nerladdade titlar. Om du har nerladdade titlar på det högsta antal enheter ditt streaming-abonnemang tillåter måste du radera alla nerladdningar från minst en av enheterna innan du kan ladda ner titlar till en ny enhet.

Kommer jag att meddelas när tiden för en nerladdning är på väg att löpa ut?

När du har laddat ner en titel till din enhet har du en begränsad tid på dig att titta på den innan den löper ut. För titlar på din enhet som löper ut inom 7 dagar visas den tid som återstår. När en titel som du har laddat ner inte längre finns på Netflix kommer den att försvinna och du kan inte längre spela upp den. Besök vårt Hjälpcenter för att få mer information om varför nerladdningar löper ut och hur det går till att förnya dem.