Använda Netflix på din Windows-app

Välkommen till Netflix på din Windows-app! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen. Netflix-appen är tillgänglig på Windows 8 och senare. Läs artikeln Använda Netflix på din Windows-dator om du använder en tidigare version av Windows.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Den här sektionen beskriver funktioner på Netflix-appen som laddas ned från Windows Store. Läs Använda Netflix på din Windows-dator om du streamar Netflix via en webbläsare.

Windows 8

Netflix streamingfunktioner på Windows 8-appen inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på Windows 8 i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Navigering

• Bläddra bland genrerader: Klicka eller tryck på en genrerubrik för att bläddra bland serier och filmer.

• Sök: Klicka eller tryck på förstoringsglaset i det övre högra hörnet för att söka.

• Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en film- eller serieaffisch för att se en popup-ruta med information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar eller trycker på en titel i popup-rutan tas du till den fullständiga informationssidan för serien eller filmen.

• Uppspelning: Klicka eller tryck på en affisch för att börja spela upp en serie eller film. När en titel spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på appskärmen för att se fler alternativ. För att avsluta uppspelningen, klicka eller tryck i bildens övre vänstra hörn och tryck sedan på bakåtknappen.

• Cortana-integrering: På Windows 8.1 och senare går det att använda Microsofts personliga assistent Cortana för att hitta titlar. Exempel: ”Netflix, hitta Bojack Horseman.”

Upplösning
Windows 8 stöder streaming i 1080p.

Undertexter och alternativt ljud
Windows 8 stöder undertexter och alternativa ljudspår på vissa titlar och 5.1-surroundljud när det finns tillgängligt. Välj ikonen Undertexter och alternativt ljud (Subtitles and Alternate Audio) längst ned på skärmen för att konfigurera och ställa in undertexter och alternativt ljud.

Windows 10

Netflix streamingfunktioner på Windows 10-appen inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på Windows 10 i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Navigering

• Bläddra bland genrerader: Klicka eller tryck på en genrerubrik för att bläddra bland serier och filmer.

• Sök: Klicka eller tryck på förstoringsglaset i det övre högra hörnet för att söka.

• Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en film- eller serieaffisch för att se en popup-ruta med information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar eller trycker på en titel i popup-rutan tas du till den fullständiga informationssidan för serien eller filmen.

• Uppspelning: Klicka eller tryck på en affisch för att börja spela upp en serie eller film. När en titel spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på appskärmen för att se fler alternativ. För att avsluta uppspelningen, klicka eller tryck i bildens övre vänstra hörn och tryck sedan på bakåtknappen.

• Cortana-integrering: Använd Microsofts personliga assistent Cortana för att hitta titlar. Exempel: ”Netflix, hitta Bojack Horseman.”

Upplösning
Windows 10-appen stöder streaming i upp till 4K*.

Nerladdade titlar är tillgängliga i upp till 1080p.

*För att streama i 4K krävs en anslutning som är kompatibel med HDCP 2.2 och en skärm som kan visa innehåll i 4K, en 7:e generationens Intel Core-processor och de senaste uppdateringarna för Windows. Bekräfta specifikationerna genom att kontakta enhetens tillverkare.

Undertexter och alternativt ljud
Windows 10 stöder undertexter och alternativa ljudspår på vissa titlar och 5.1-surroundljud när det finns tillgängligt. Välj ikonen Undertexter och alternativt ljud (Subtitles and Alternate Audio) längst ned på skärmen för att konfigurera och ställa in undertexter och alternativt ljud.

Dolby Atmos-ljud
Dolby Atmos-ljud finns tillgängligt för vissa titlar om du har ett kompatibelt ljudsystem och Windows 10 RS3 version 16299 eller senare.

Nerladdningar
Ladda ner titlar att titta på när du inte har någon internetanslutning. Se vår artikel om nerladdningar för mer information.

Om du vill ansluta din Windows-app till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

Windows 8

Installera Netflix-appen
  1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Välj Sök (Search) i det övre högra hörnet på skärmen.

3. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

4. Välj Netflix i resultatet.

5. Välj Installera (Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

6. Återgå till Start-menyn.

7. Välj Netflix-appen.

8. Välj Logga in (Sign In).

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

Windows 10

Installera Netflix-appen
  1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Välj Sök (Search) i det övre högra hörnet på skärmen.

3. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

4. Välj Netflix i resultatet.

5. Välj Installera (Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

6. Återgå till Start-menyn.

7. Välj Netflix-appen.

8. Välj Logga in (Sign In).

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Windows 8

1. Svep från höger sida av skärmen i Netflix-appen för att öppna Snabbknappsfältet (Charms bar).

2. Välj alternativet Inställningar (Settings) i Snabbknappsfältet.

3. Välj Logga ut (Sign Out).

4. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Windows 10

1. I Netflix-appen väljer du Fler alternativ (More Options) längst upp till höger.

2. Välj Logga ut (Sign Out).

3. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD med Windows 10-appen. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En anslutning som är kompatibel med HDCP 2.2 och en skärm som kan visa innehåll i 4K, en 7:e generationens Intel Core-processor och de senaste uppdateringarna för Windows.

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på Netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Netflix är tillgängligt i HDR via Netflix-appen från Windows Store.

Om du vill streama HDR-innehåll på din Windows-app måste ditt system uppfylla följande krav:

Om du använder en integrerad Intel-grafikprocessor:

• Windows 10 Creators Update krävs (version 1703).

• Processor: 7:e generationens Core (i3, i5, eller i7 7xxx eller 7Yxx) eller senare.

• Grafikdrivrutin: 22.XX.XX-serien, version 4708 eller senare.

Obs!
Enheterna måste ha aktiverats för HDR av tillverkaren.

Om du använder en diskret NVIDIA-grafikprocessor:

• Windows 10 Fall Creators Update krävs (version 1703).

• Grafikprocessor: 1050-, 1060-, 1070- och 1080-kort med minst 3 GB grafikminne.

• Grafikdrivrutin: 387.68 (23.21.13.8768) eller senare.

Obs!
Enheter måste ha stöd för Microsoft PlayReady 3.0 eller senare.

Om du är osäker på om din dator uppfyller kraven är det bäst att kontakta datortillverkaren.