Använda Netflix på din Windows-dator eller Windows-surfplatta

Välkommen till Netflix på din Windows-dator eller Windows-surfplatta! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen. Netflix-appen är tillgänglig på Windows 8 och senare. Om du har en tidigare version av Windows kan du använda Netflix.com i en webbläsare.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix webbplats

Netflix är tillgängligt på Windows-datorer med webbläsarna Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Opera, eller med Netflix-appen för Windows 8 eller Windows 10. Netflix streamingfunktioner på Windows-datorer omfattar bland annat:

Navigering
Bläddra bland filmaffischer: Huvudsidan på Netflix.com visar serier och filmer som du kan bläddra bland. Du kan också bläddra bland genrer i rullgardinsmenyn Bläddra (Browse).

Sök: Sök efter filmer eller serier, skådespelare, regissörer eller genrer från sökfältet längst upp till höger i menyfältet på Netflix.com.

Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en specifik serie- eller filmaffisch för att se ytterligare information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar på titeln i detta avsnitt kommer du till den fullständiga beskrivningssidan för serien eller filmen.

Uppspelning: Klicka på en affisch för att börja spela upp en serie eller film. Medan titeln spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på spelarskärmen för att snabbspola framåt eller bakåt, eller för att se fler alternativ. För att lämna videouppspelningen trycker du på tillbaka-knappen längst upp i det vänstra hörnet på skärmen. Om rullningslisten eller bakåtknappen inte syns på skärmen flyttar du på muspekaren tills de syns.

Regioner som stöds
Netflix stöder streaming på Windows-datorer med de webbläsare som stöds i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Upplösning
Windows-datorer stöder streaming i följande webbläsarupplösningar:

• Google Chrome upp till 720p

• Internet Explorer upp till 1080p

• Microsoft Edge upp till 4K*

• Mozilla Firefox upp till 720p

• Opera upp till 720p

• Windows 8-app upp till 1080p

• Windows 10-app upp till 4K*

*För att streama i 4K krävs en anslutning som är kompatibel med HDCP 2.2 till en skärm med stöd för 60 Hz och 4K, en sjunde generationens Intel Core-processor eller senare och de senaste uppdateringarna för Windows. Kontakta systemets tillverkare för att verifiera specifikationerna.

Undertexter och alternativt ljud
Välj ikonen Ljud och undertexter för att välja alternativa språkljud eller sätta på tillgängliga undertexter om det stöds av filmen eller serien.

Netflix-appen för Windows 8

Netflix streamingfunktioner på Windows 8-appen inkluderar:

Regioner som stöds

Netflix är tillgängligt på Windows 8 i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Navigering

• Bläddra bland genrerader: Klicka eller tryck på en genrerubrik för att bläddra bland serier och filmer.

• Sök: Klicka eller tryck på förstoringsglaset i det övre högra hörnet för att söka.

• Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en film- eller serieaffisch för att se en popup-ruta med information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar eller trycker på en titel i popup-rutan tas du till den fullständiga informationssidan för serien eller filmen.

• Uppspelning: Klicka eller tryck på en affisch för att börja spela upp en serie eller film. När en titel spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på appskärmen för att se fler alternativ. För att avsluta uppspelningen, klicka eller tryck i bildens övre vänstra hörn och tryck sedan på bakåtknappen.

• Cortana-integrering: På Windows 8.1 och senare går det att använda Microsofts personliga assistent Cortana för att hitta titlar. Exempel: ”Netflix, hitta Bojack Horseman”.

Upplösning

Windows 8 stöder streaming i 1080p.

Undertexter och alternativt ljud

Windows 8 stöder undertexter och alternativa ljudspår på vissa titlar och 5.1-surroundljud när det finns tillgängligt. Välj symbolen Undertexter och alternativt ljud (Subtitles and Alternate Audio) längst ned på skärmen för att konfigurera och ställa in undertexter och alternativt ljud.

Netflix-appen för Windows 10

Netflix streamingfunktioner på Windows 10-appen inkluderar:

Regioner som stöds

Netflix är tillgängligt på Windows 10 i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Navigering

• Bläddra bland genrerader: Klicka eller tryck på en genrerubrik för att bläddra bland serier och filmer.

• Sök: Klicka eller tryck på förstoringsglaset i det övre högra hörnet för att söka.

• Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en film- eller serieaffisch för att se en popup-ruta med information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar eller trycker på en titel i popup-rutan tas du till den fullständiga informationssidan för serien eller filmen.

• Uppspelning: Klicka eller tryck på en affisch för att börja spela upp en serie eller film. När en titel spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på appskärmen för att se fler alternativ. För att avsluta uppspelningen, klicka eller tryck i bildens övre vänstra hörn och tryck sedan på bakåtknappen.

• Cortana-integrering: Använd Microsofts personliga assistent Cortana för att hitta titlar. Exempel: ”Netflix, hitta Bojack Horseman”.

Upplösning

Windows 10-appen stöder streaming i upp till 4K*.

Nerladdade titlar är tillgängliga i upp till 1080p.

*För att streama i 4K krävs en anslutning som är kompatibel med HDCP 2.2 och en skärm som kan visa innehåll i 4K, en 7:e generationens Intel Core-processor och de senaste uppdateringarna för Windows. Bekräfta specifikationerna genom att kontakta enhetens tillverkare.

Undertexter och alternativt ljud

Windows 10 stöder undertexter och alternativa ljudspår på vissa titlar och 5.1-surroundljud när det finns tillgängligt. Välj ikonen Undertexter och alternativt ljud (Subtitles and Alternate Audio) längst ned på skärmen för att konfigurera och ställa in undertexter och alternativt ljud.

Dolby Atmos-ljud

Dolby Atmos-ljud finns tillgängligt för vissa titlar om du har ett kompatibelt ljudsystem och Windows 10 RS3 version 16299 eller senare.

Nerladdningar

Ladda ner titlar att titta på när du inte har någon internetanslutning. Se vår artikel om nerladdningar för mer information.

Netflix webbplats

Du kan titta på Netflix på din Windows-dator genom att gå till Netflix.com. Du kan titta på Netflix.com med följande webbläsare: Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Opera. Fullständiga systemkrav hittar du här.

1. Gå till netflix.com med den webbläsare du föredrar.

2. Välj Logga in (Sign in).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Du har nu loggat in på ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Netflix-appen för Windows 8

1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Öppna Snabbknappsfältet (Charms Bar) genom att svepa från höger eller flytta muspekaren till skärmens övre högra hörn.

3. Välj Sök (Search).

4. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

5. Välj Netflix i sökresultatet.

6. Välj Installera (Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

7. Återgå till Start-menyn.

8. Välj Netflix-appen.

9. Välj Logga in (Sign In).

10. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

11. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Netflix-appen för Windows 10

Installera Netflix-appen
  1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Välj Sök (Search) i det övre högra hörnet på skärmen.

3. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

4. Välj Netflix i resultatet.

5. Välj Installera (Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

6. Återgå till Start-menyn.

7. Välj Netflix-appen.

8. Välj Logga in (Sign In).

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Netflix webbplats

1. Gå till netflix.com med den webbläsare du föredrar.

2. Gå till Netflix hemskärm och håll muspekaren över ditt profilnamn längst upp till höger i webbläsaren.

3. Välj Logga ut från Netflix (Sign Out of Netflix).

4. Du har nu loggat ut från ditt Netflix-konto.

Obs!
Observera att du med denna åtgärd endast loggar ut från Netflix i din aktuella webbläsare. Om du är inloggad på ditt Netflix-konto i mer än en webbläsare måste du upprepa dessa steg i alla webbläsare du använder för att titta på Netflix.

Netflix-appen för Windows 8

1. Svep från höger sida av skärmen i Netflix-appen för att öppna Snabbknappsfältet (Charms bar).

2. Välj alternativet Inställningar (Settings) i Snabbknappsfältet.

3. Välj Logga ut (Sign Out).

4. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Netflix-appen för Windows 10

1. I Netflix-appen väljer du Fler alternativ (More Options) uppe i det högra hörnet.

2. Välj Logga ut (Sign Out).

3. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på Windows-datorer och Windows-surfplattor. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En dator eller surfplatta med Windows 10 och de senaste Windows-uppdateringarna installerade.

• Webbläsaren Microsoft Edge eller Netflix-appen för Windows 10.

• En 60 Hz- och 4K-kompatibel skärm (med HDCP 2.2-anslutning om det rör sig om en extern skärm).

Obs!
    Varje skärm som är ansluten till din dator måste uppfylla dessa krav för att kunna streama i Ultra HD.
  • 7:e generationens Intel Core-processor (av modell i3, i5 eller i7 i serien 7xxx eller 7Yxx) eller senare, eller en NVIDIA-grafikprocessor som uppfyller dessa kriterier.

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Netflix finns tillgängligt i HDR på Windows-datorer och Windows-surfplattor om du använder webbläsaren Microsoft Edge eller Netflix-appen för Windows.

Om du vill streama HDR-innehåll på din Windows-dator måste ditt system uppfylla följande krav:

Om du använder en integrerad Intel-grafikprocessor:

• Windows 10 Creators Update (version 1709).

• Processor: 7:e generationens Core-processor (av modell i3, i5 eller i7 i serien 7xxx eller 7Yxx) eller senare.

• Grafikdrivrutin: 22.XX.XX-serien, version 4708 eller senare.

Obs!
Enheterna måste ha aktiverats för HDR av tillverkaren.

Om du använder en diskret NVIDIA-grafikprocessor:

• Windows 10 Fall Creators Update (version 1709).

• Grafikprocessor: 1050-, 1060-, 1070- och 1080-kort med minst 3 GB grafikminne.

• Grafikdrivrutin: 387.68 (23.21.13.8768) eller senare.

Obs!
Enheter måste ha stöd för Microsoft PlayReady 3.0 eller senare.

Om du är osäker på om din dator uppfyller kraven är det bäst att kontakta datortillverkaren.