Hur du använder Netflix på din Windows-dator eller Windows-surfplatta

Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner på din dator eller surfplatta som kör Windows, och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix). Netflix-appen är tillgänglig på Windows 8 och senare. Om du använder en tidigare version av Windows kan du titta på Netflix.com i en webbläsare.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på Windows-datorer med webbläsare som stöds, eller Netflix-appen för Windows 8 eller senare. Netflix streamingfunktioner på Windows-datorer omfattar bland annat:

Navigering

• Bläddra bland filmaffischer: Huvudsidan visar serier och filmer som du kan bläddra bland. Du kan också bläddra bland genrer i rullgardinsmenyn Bläddra (Browse).

• Sök: Sök efter filmer eller serier, skådespelare, regissörer eller genrer från sökfältet längst upp till höger.

• Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en specifik serie- eller filmaffisch för att se ytterligare information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Klicka eller tryck på titeln i fönstret för fullständig information.

• Uppspelning: Klicka på en affisch för att spela upp en serie eller film. Medan titeln spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på spelarskärmen för att snabbspola framåt eller bakåt, eller för att se fler alternativ. För att lämna videouppspelningen trycker du på tillbaka-knappen längst upp i det vänstra hörnet på skärmen. Om rullningslisten eller bakåtknappen inte syns på skärmen flyttar du på muspekaren tills de syns.

• Cortana-integrering: I Netflix-appen för Windows 8 eller senare går det att använda Microsofts personliga assistent Cortana för att hitta titlar. Exempel: ”Netflix, hitta Bojack Horseman.”

Nerladdningar

Netflix-appen för Windows 10 och Windows 11 stöder nerladdning av titlar så att du kan titta på serier och filmer när du inte är uppkopplad. Nerladdade titlar är tillgängliga i upp till 1080p.

Undertexter och alternativt ljud

Välj ikonen Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) för att ändra vilket språk som används eller sätta på tillgängliga undertexter.

På vissa Windows 10-datorer (version 1709 eller senare) och Windows 11-datorer kan du streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud om du använder webbläsaren Microsoft Edge eller Netflix-appen.

Upplösning

Windows-datorer stöder streaming med följande upplösning:

Webbläsare eller app

Upplösning

Google Chrome

720p HD

Microsoft Edge

4K Ultra HD*

HDR

Mozilla Firefox

720p HD

Opera

720p HD

Netflix-appen för Windows 8

1080p HD

Netflix-appen för Windows 10

Netflix-appen för Windows 11

4K Ultra HD*

HDR

*Se ”Netflix i Ultra HD” för systemkrav

Obs!
Det kan hända att vissa webbläsare som inte stöds ändå fungerar, men vi kan inte garantera att Netflix fungerar bra på dessa webbläsare.

Netflix webbplats

Du kan titta på Netflix på din Windows-dator genom att gå till netflix.com. Du kan titta på netflix.com med följande webbläsare: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Opera.

1. Använd den webbläsare du föredrar och gå till netflix.com.

2. Välj Logga in (Sign in).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Du har nu loggat in på ditt Netflix-konto.

Netflix-appen för Windows 8 eller senare

1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Välj Sök (Search).

3. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

4. Välj Netflix i sökresultatet.

5. Välj Installera (Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

6. Återgå till Start-menyn.

7. Välj Netflix-appen.

8. Välj Logga in (Sign In).

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. Välj Logga in (Sign In).

Du har nu loggat in på ditt Netflix-konto.

Följ de här stegen för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Netflix webbplats

1. Använd den webbläsare du föredrar och gå till netflix.com.

2. Gå till Netflix hemskärm och håll muspekaren över ditt profilnamn längst upp till höger i webbläsaren.

3. Välj Logga ut från Netflix (Sign Out of Netflix).

4. Du har nu loggat ut från ditt Netflix-konto.

Obs!
Observera att du med denna åtgärd endast loggar ut från Netflix i din aktuella webbläsare. Om du är inloggad på ditt Netflix-konto i mer än en webbläsare måste du upprepa dessa steg i alla webbläsare du använder för att titta på Netflix.

Netflix-appen för Windows 8 eller senare

1. I Netflix-appen väljer du Fler alternativ (More Options) uppe i det högra hörnet.

2. Välj Logga ut (Sign Out).

3. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

4. Du har nu loggat ut från ditt Netflix-konto.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på Windows-datorer och Windows-surfplattor. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Windows 10 eller Windows 11 med de senaste Windows-uppdateringarna installerade.

• Ett HEVC-videotillägg måste vara installerat.

Obs!
    Många enheter med Windows 10 och Windows 11 kan installera HEVC-videotillägg kostnadsfritt, men vissa datorer kräver ett separat köp från Microsoft innan det kan installeras. Kontakta enhetstillverkaren om du är osäker eller behöver hjälp med att installera videotillägg.
  • Webbläsaren Microsoft Edge eller Netflix-appen för Windows.

• En 60 Hz- och 4K-kompatibel skärm (med HDCP 2.2-anslutning om det rör sig om en extern skärm).

Obs!
    Varje skärm som är ansluten till din dator måste uppfylla dessa krav för att kunna streama i Ultra HD.
  • Om du använder en integrerad grafikprocessor: En sjunde generationens Intel Core-processor (eller nyare) eller en AMD Ryzen-processor.

• Om du använder en diskret grafikprocessor: En Nvidia Geforce-grafikprocessor som uppfyller dessa krav eller en AMD Radeon RX-grafikprocessor i 400-serien (eller nyare).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 15 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten inställd på Auto eller Hög (High).

Netflix är tillgängligt i HDR på Windows 10- eller Windows 11-datorer med webbläsaren Microsoft Edge eller Netflix-appen för Windows.

För att kunna streama HDR-innehåll på din Windows-dator måste din skärm uppfylla dessa krav, och ditt system måste uppfylla eller överträffa följande krav:

Om du använder en integrerad Intel-grafikprocessor:

• Windows 10 (version 1709 eller senare) eller Windows 11

• Processor: Sjunde generationens Intel Core-processor (eller nyare) med integrerad grafikprocessor

• Grafikdrivrutin: Serie 22.XX.XX, version 4708 eller senare

Om du använder en integrerad AMD-grafikprocessor:

• Windows 10 (version 1809 eller senare) eller Windows 11

• Processor: AMD Ryzen-processor med integrerad grafikprocessor

Om du använder en diskret Nvidia-grafikprocessor:

• Windows 10 (version 1709 eller senare) eller Windows 11

• Grafikprocessor: Nvidia Geforce GTX 1050 eller senare med minst 3 GB video-RAM

• Grafikdrivrutin: 387.68 (23.21.13.8768) eller senare

Om du använder en diskret AMD-grafikprocessor:

• Windows 10 (version 1809 eller senare) eller Windows 11

• Grafikprocessor: AMD Radeon RX-processor i 400-serien (eller nyare)

Obs!
Enheterna måste ha aktiverats för HDR av tillverkaren och ha stöd för Microsoft PlayReady 3.0 eller senare.

Om du är osäker på om din dator uppfyller kraven kan du kontakta datortillverkaren.