Dolby Atmos på Netflix

Netflix stöder streaming med Dolby Atmos-ljud på vissa titlar.

Vad behöver jag för att streama med Dolby Atmos-ljud?

• Ett ljudsystem som stöder Dolby Atmos.

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan

• En Netflix-kompatibel enhet som stöder Dolby Atmos

• En streamingkvalitet inställd på Hög (High) eller Auto. Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Vilka enheter stöder Dolby Atmos-ljud med Netflix?

Följande enheter stöder Dolby Atmos-ljud med Netflix:

• Apple TV 4K (kräver tvOS 12 eller senare)

• LG OLED-tv-apparater (modeller från 2017 eller senare)

• Pixela 4K Smart Tuner

• Sony BRAVIA Android-tv-apparater (modeller från 2018)

• Windows 10 App (kräver Windows 10 RS3 version 16299 eller senare)

• Xbox One, Xbox One S och Xbox One X

Hur konfigurerar jag Dolby Atmos-ljud?

Xbox One, Xbox One S eller Xbox One X

Det finns två sätt att använda Dolby Atmos-ljud på Xbox One, Xbox One S eller Xbox One X:

• Genom att använda ett Dolby Atmos-kompatibelt hemmabiosystem, som en AV-förstärkare eller soundbar

• Genom att använda hörlurar och Dolby Access-appen på Xbox.

Så här använder du ett hemmabiosystem:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen.

2. Välj System.

3. Välj Inställningar (Settings).

4. Välj Bildskärm och ljud (Display and Sound).

5. Välj Ljudutgång (Audio Output).

6. Under Högtalarljud (Speaker Audio) letar du reda på nedrullningsmenyn HDMI-ljud (HDMI Audio) och väljer Bitstream-utgång (Bitstream out).

7. Leta reda på nedrullningsmenyn Bitstream-format (Bitstream Format) och välj Dolby Atmos för hemmabio (endast HDMI) (Dolby Atmos for home theater (HDMI only).

8. Välj Skaffa appen (Get the app) när du uppmanas att ladda ner den kostnadsfria Dolby Access-appen från Xbox Store, och välj sedan Hämta (Get) igen för att påbörja nerladdningen.

• Om du uppmanas att Skicka Blu-ray-ljud direkt till din mottagare (Pass Blu-ray audio directly to your receiver) har du redan laddat ner Dolby Access-appen. Välj Skicka ljud till mottagaren (Pass audio to receiver) för att avsluta installationen av Dolby Atmos.

9. När Dolby Access-appen har laddats ner till din Xbox kan du börja titta på Netflix med Dolby Atmos-ljud!

Så här använder du hörlurar och Dolby Access-appen:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen.

1. Välj System.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Bildskärm och ljud (Display and Sound).

4. Välj Ljudutgång (Audio Output).

5. Under Headset-ljud (Headset Audio) letar du reda på nedrullningsmenyn Headset-format (Headset format) och väljer Dolby Atmos för hörlurar (Dolby Atmos for headphones).

6. Välj Skaffa appen (Get the app) när du uppmanas att ladda ner den kostnadsfria Dolby Access-appen från Xbox Store, och välj sedan Hämta (Get) igen för att påbörja nerladdningen.

7. När Dolby Access-appen har laddats ner till din Xbox måste du köpa appen Dolby Atmos for Headphones för att kunna använda Dolby Atmos. Följ instruktionerna i Dolby Access-appen för att ladda ner appen Dolby Atmos for Headphones.

LG OLED-tv

Du kan få Atmos-ljud med din 2017 LG OLED-tv:s inbyggda soundbar eller högtalare.

Du kan också ansluta ett Dolby Atmos-kompatibelt hemmabiosystem till HDMI-ARC-porten på din LG-tv.

Obs!
Ditt ljudsystem måste stödja Dolby Atmos via HDMI-ARC. Kontakta ljudsystemets tillverkare för att bekräfta att ditt system uppfyller kraven.

Hur snabb internetanslutning måste jag ha för att streama Netflix med Dolby Atmos-ljud?

Vi rekommenderar en internetanslutning på minst 3 megabit per sekund för streaming av titlar med Dolby Atmos-ljud.

Hur hittar jag titlar med Dolby Atmos-ljud?

Om du har ett system som är kompatibelt med Dolby Atmos och ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD kommer du att se en Dolby Atmos-ikon bredvid beskrivningen av tillgängliga titlar: