Hur du förhindrar en viss typ av användning av dina personuppgifter

Den här artikeln förklarar hur Netflix ger individer valmöjligheter när de gäller vilka uppgifter vi kan samla in om dig. Nedan beskriver vi några av de kontrollmöjligheter du har som Netflix-medlem. Du kan även ha andra kontrollmöjligheter, oavsett om du är Netflix-medlem eller inte. Sådana kontrollmöjligheter kan bero på vilken typ av enhet, webbläsare eller app du använder. Vi kan komma att uppdatera den här artikeln då och då om tillämpliga lagar eller våra förfaranden förändras.

Medlemskontroller

När du registrerar dig för ett konto och loggar in med en kompatibel webbläsare har du tillgång till nedanstående kontroller. Observera att din användning av dessa kontroller hjälper oss att bättre förstå dina val som Netflix-medlem, men det påverkar inte andra kontroller som du kan använda när du inte kan kopplas till ett Netflix-konto.

Netflix-abonnemang med reklam – välj bort beteendebaserad reklam

Beteendebaserad reklam är annonser som valts utifrån information om din användning och/eller dina interaktioner med tredje parts webbplatser/appar över tid.

När du väljer ett abonnemang med reklam har varje profil som inte är en barnprofil alternativet att välja bort beteendebaserad reklam på Netflix. (Barnprofiler har inte det här alternativet eftersom vi inte använder beteendebaserad reklam för barnprofiler.)

Du kan välja bort beteendebaserad reklam genom att välja en profil och sedan ändra inställningen för Beteendebaserad reklam (Behavioral Advertising) i menyn för sekretess och data, eller i sekretess- och datainställningarna, på din kontosida på vår webbplats. Du ser Annonser (enligt definitionen i Netflix Användarvillkor) även om du valt bort beteendebaserad reklam, men annonserna kommer inte att baseras på beteenden.

Meddelanden om matchade identifierare från Netflix

Vissa tredjepartstjänster låter oss nå våra medlemmar med marknadsföringskampanjer för Netflix-innehåll eller Netflix-tjänster genom att vi skickar sekretesskyddad kontaktinformation till tredje part. Sekretesskyddad kontaktinformation innebär att vi använder avidentifierande teknik för att omvandla den ursprungliga informationen (t.ex. en e-postadress eller ett telefonnummer) till ett värde för att inte röja den. Tredje part jämför den sekretesskyddade kontaktinformationen med sekretesskyddad information i sin egen databas, och en matchning som möjliggör återidentifiering uppstår endast om du har använt samma identifierare (exempelvis en e-postadress) hos både Netflix och tredje part. Vid en matchning kan Netflix sedan bestämma om Netflix marknadsföring ska skickas till dig på den tredjepartstjänsten, samt optimera och bättre mäta marknadsföringens effektivitet. Du kan välja bort denna kommunikation från matchade identifierare genom att välja en profil och sedan ändra inställningen för Kommunikation från matchade identifierare (Matched Identifier Communications) i menyn för sekretess och data, eller sekretess- och datainställningar, på din kontosida på vår webbplats.

Så här ser du om en Netflix-enhet är en del av ditt Netflix-hushåll

Vi använder information som IP-adresser, enhetsnummer och kontoaktivitet för att avgöra om en enhet som är inloggad på ditt konto är en del av ditt Netflix-hushåll (för att avgöra om enheten har tillåtelse att använda kontot på ett sätt som är konsekvent med våra Användarvillkor). Om du vill att vi slutar samla in uppgifter för detta syfte på en viss Netflix-enhet måste du logga ut på den enheten.

Andra valmöjligheter och kontroller

Om du inte är inloggad eller inte är Netflix-medlem kopplar vi inte din användning av sidor som netflix.com till något Netflix-medlemskonto. Som ett resultat av detta har vi begränsade möjligheter att identifiera dig. Dina enheter, webbläsare och appar kan dock ge dig sätt att kontrollera viss information som Netflix kan tänkas samla in. Detta omfattar följande:

Cookies

Klicka här för mer information om cookies på vår webbplats och andra typer av spårningstekniker (inklusive tredje parts insamling av information gällande din aktivitet på nätet över tid, på webbplatser eller tjänster som drivs av tredje part, i syfte att visa beteendebaserad reklam) samt för att göra val avseende dessa. Vår webbplats reagerar för närvarande inte på signaler från webbläsare om att inte spåra. Obs! Kontroller som avser cookies kanske bara gäller en specifik webbläsare eller enhet. Dina personliga val avseende cookies respekteras oavsett abonnemang eller medlemsstatus. Utöver valmöjligheterna avseende cookies som presenteras i det här avsnittet kan du även använda kontrollerna för abonnemang med reklam under avsnittet Välj bort beteendebaserad reklam i Netflix-abonnemang med reklam, där du kan välja hur uppgifter används för beteendebaserad reklam på Netflix.

Återställningsbara enhetsidentifierare

Ibland använder vi återställningsbara enhetsidentifierare på en mobil enhet, surfplatta eller streamingenhet i syfte att stödja vår marknadsföring av Netflix tjänst eller innehåll som del av ett abonnemang med reklam. Om du vill ändra inställningarna för en återställningsbar enhetsidentifierare konfigurerar du lämplig inställning på din enhet (finns ofta under ”sekretess” eller ”annonser” i inställningarna på din enhet). Du kan fortfarande se reklammeddelanden som marknadsför Netflix (och Annonser om du har ett abonnemang med reklam) på enheten, men reklaminnehållet kommer inte att väljas baserat på en återställningsbar enhetsidentifierare för beteendebaserad reklam. Obs! Kontroller för återställningsbara enhetsidentifierare kanske bara gäller för den specifika enheten. Dina personliga val avseende återställningsbara enhetsidentifierare respekteras oavsett abonnemang eller medlemsstatus. Utöver valmöjligheterna avseende återställningsbara enhetsidentifierare på enhetsnivå kan du även använda kontrollerna för abonnemang med reklam under avsnittet Välj bort beteendebaserad reklam i Netflix-abonnemang med reklam, där du kan välja hur uppgifter används för beteendebaserad reklam på Netflix.

Kontroll för att välja bort Digital Advertising Alliance (DAA)

Vissa tredjepartsaktörer som kan samla in uppgifter från eller om dig på Netflix tjänster, i syfte att visa mer relevant reklam för dig, deltar i Digital Advertising Alliances (DAA) självreglerande program för beteendebaserad reklam på nätet. Om du vill välja hur dina uppgifter används för beteendebaserad eller intressebaserad reklam på nätet kan du besöka följande sidor:

E-postmeddelanden och textmeddelanden (SMS)

• E-postmeddelanden: Om du vill kontrollera vilka e-postmeddelanden som skickas till respektive profil på ditt konto kan du läsa artikeln Så här hanterar du e-postmeddelanden från Netflix.

• Textmeddelanden (SMS): Om du väljer att inte ta emot meddelanden, specialerbjudanden och enkätmeddelanden kommer du fortfarande att få ett textmeddelande från oss om du begär en lösenordsåterställning via sms. Om du inte längre vill få textmeddelanden från oss kan du ta bort ditt telefonnummer från ditt konto på följande sätt:

1. I en webbläsare går du till din kontosida.

2. Gå till länken Ändra telefonnummer (Change phone number) under Medlemskap och fakturering (Membership & Billing).

• För vissa konton väljer du Säkerhet (Security) och sedan Mobilnummer (Mobile phone) för att ta bort ditt telefonnummer.

3. Välj Ta bort telefonnummer (Delete phone number).

Push-meddelanden

Du kan välja att ta emot push-meddelanden från Netflix i mobilen. Om du ångrar dig och inte längre vill ta emot dessa meddelanden kan du stänga av dem via inställningarna på din mobila enhet eller genom att gå till ”Meddelandeinställningar” (Notification settings) för den berörda profilen i sektionen ”Konto” (Account) på vår webbplats.

Se vår Hjälpsida för sekretess och säkerhet för information om fler ämnen.