Vilka personuppgifter Netflix lagrar och hur du begär en kopia av dem

Läs den här artikeln för att få information om de uppgifter Netflix lagrar om dig och hur du erhåller en kopia av uppgifterna (kallas även ”begäran om tillgång av den registrerade” i vissa regioner).

Jag är kontoägaren. Vilken information kan jag se om mitt Netflix-konto?

På din kontosida hittar du information som:

• Kontoinformation – information om kontoinnehavaren som du har tillhandahållit till Netflix, till exempel e-postadress och telefonnummer (finns under Medlemskap och fakturering (Membership & Billing) eller Säkerhet (Security)), liksom information om abonnemangstyp (finns under Abonnemangsinfo (Plan Details) eller Medlemskap (Membership)).

• Meddelandeinställningar – dina inställningar för vilken kommunikation från Netflix som du vill ta emot (finns för varje profil under Kommunikationsinställningar (Notification settings)).

• Inställningar för sekretess och data – dina preferenser gällande:

• Kommunikation från matchade identifierare – dina inställningar för marknadsföringsaktiviteter från Netflix via tredje parts tjänster (finns för varje profil under Sekretess- och datainställningar (Privacy and data settings)).

• Beteendebaserad reklam – din inställning för beteendebaserade Annonser (enligt definitionen i Netflix Användarvillkor) om du har ett abonnemang med reklam (finns för varje profil under Sekretess- och datainställningar (Privacy and data settings), med undantag för barnprofiler eftersom vi inte använder beteendebaserad reklam för dessa).

• Information om betalning och fakturering – de betalningsuppgifter du har tillhandahållit till Netflix och information om de debiteringar vi gjort eller försökt göra via din betalningsmetod för abonnemanget (finns under Medlemskap och fakturering (Membership & Billing) eller Medlemskap (Membership)).

• Profiler – information om alla profiler du har skapat för ditt Netflix-konto, inklusive inställningar för uppspelning (finns för varje profil under Profil- och föräldrakontroller (Profile & Parental Controls) eller Profiler (Profiles)).

• Historik över innehållsanvändning – din streamingaktivitet samt information om dina interaktioner med titlar på Netflix, till exempel filmer och serier du har betygsatt (finns för varje profil under Streamingaktivitet (Viewing activity)).

• Information om åtkomst och enheter – visar information om inloggade enheter som varit aktiva på kontot under de senaste 90 dagarna.

Jag är kontoägaren. Hur erhåller jag en kopia av de uppgifter Netflix lagrar om mig?

Gå till https://www.netflix.com/account/getmyinfo och följ instruktionerna.

Från det datum då vi verifierar din begäran kan det dröja upp till 30 dagar innan vi tillhandahåller den begärda informationen. Vid problem kan du kontakta privacy@netflix.com.

Jag är inte kontoägaren, men kontots ägare har delat sitt Netflix-konto med mig och jag har lagt till min e-postadress i den profil jag använder. Hur erhåller jag en kopia av de uppgifter Netflix lagrar om mig?

Om du har angett din e-postadress och kopplat den till en profil (mer information) kan du kontakta oss på privacy@netflix.com för att begära en kopia av dina personuppgifter.

Observera att kontoägaren kommer att informeras om din begäran.

Från det datum då vi verifierar din identitet kan det dröja upp till 30 dagar innan vi tillhandahåller den begärda informationen.

Se vår Hjälpsida för sekretess och säkerhet för information om fler ämnen.