Det står ”Netflix är för närvarande inte tillgängligt”.

Om du ser något av följande felmeddelanden:

Netflix är för närvarande inte tillgängligt (Netflix is Currently Unavailable)
Netflix är för närvarande inte tillgängligt. (Netflix is currently unavailable.) Kontrollera din internetanslutning, eller besök www.netflix.com/support om du vill ha mer information.

Det beror ofta på att din app behöver uppdateras, eller på ett nätverksanslutningsproblem som hindrar din enhet från att komma åt Netflix-tjänsten. Följ felsökningsstegen för din enhet nedan för att lösa problemet.

Apple TV

Gå till Netflix.com i en webbläsare

1. Anslut till samma nätverk eller Wi-Fi som enheten med problemet med en dator, mobiltelefon eller surfplatta.

2. Öppna en webbläsare och gå till netflix.com/clearcookies.

3. Klicka på Logga in (Sign In) längst upp till höger.

4. Logga in på ditt Netflix-konto.

• Om du stöter på felkodenNSEZ-403 betyder det att det inte går att ansluta ditt konto till Netflix just nu. Försök igen senare. (There's a problem communicating with Netflix. Try again later.)

• Om du inte stöter på ett fel fortsätter du till nästa steg.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Uppdatera den inbyggda programvaran på din Apple TV

1. Gå till menyn på Apple TV och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Allmänt (General) > Programuppdateringar (Software Updates) > Uppdatera programvara (Update Software).

3. Välj Ladda ner och installera (Download and Install).

4. När uppdateringen är klar kan du prova Netflix igen.

Om du får meddelandet Din Apple TV är uppdaterad (Your Apple TV is up to date) och mjukvaruversionen för Apple TV är 6.2.1 eller tidigare, rekommenderar vi att du går till Apples supportwebbplats eller kontaktar Apple för att få hjälp.

Uppdatera nätverksinställningarna

1. Gå till menyn på Apple TV och välj sedan Inställningar.

2. Välj Allmänt (General) > Nätverk (Network).

3. Välj Wi-Fi eller Ethernet.

• Om du väljer Wi-Fi:

1. Välj ditt Wi-Fi-nätverk.

2. Välj Konfigurera IP (Configure IP), och välj sedan alternativet Automatiskt (Automatic).

3. Välj Konfigurera DNS (Configure DNS), och välj sedan alternativet Automatiskt (Automatic).

• Om du väljer Ethernet:

1. Välj Konfigurera IP (Configure IP), och välj sedan alternativet Automatiskt (Automatic).

2. Välj Konfigurera DNS (Configure DNS), och välj sedan alternativet Automatiskt (Automatic).

4. Prova Netflix igen.

Testa din internetanslutning

1. Gå till menyn på Apple TV och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Allmänt (General) > Nätverk (Network) > Testa nätverk (Test Network).

3. Välj OK och följ sedan stegen på skärmen för att starta nätverkstestet.

Om testet misslyckas eller om din Apple TV inte kan ansluta till internet följer du Apples steg för att åtgärda ett anslutningsproblem på Apple TV.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av din enhet och dra sedan ut strömsladdarna på ditt modem och din router.

2. Vänta i 30 sekunder och anslut sedan ditt modem och din router igen.

3. Vänta i en minut och sätt på din enhet igen.

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Vissa enheter, modem eller routrar kan ta längre tid att återansluta till internet.

Nollställ/Återställ alla inställningar på din Apple TV

Dessa steg raderar din Apple TV, nollställer sparade inställningar och rensar data som lagras på din enhet, till exempel inloggningsuppgifter för Netflix eller namn och lösenord för Wi-Fi-nätverket. Se till att du har alla uppgifter tillgängliga och följ endast dessa steg om andra försök att lösa problemet har misslyckats.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Följ Apples anvisningar för att nollställa eller återställa din Apple TV till fabriksinställningarna.

2. Efter att du har återställt din Apple TV och slutfört den inledande konfigurationen kan du prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.

iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Netflix.com i en webbläsare

1. Anslut till samma nätverk eller Wi-Fi som enheten med problemet med en dator, mobiltelefon eller surfplatta.

2. Öppna en webbläsare och gå till netflix.com/clearcookies.

3. Klicka på Logga in (Sign In) längst upp till höger.

4. Logga in på ditt Netflix-konto.

• Om du stöter på felkodenNSEZ-403 betyder det att det inte går att ansluta ditt konto till Netflix just nu. Försök igen senare. (There's a problem communicating with Netflix. Try again later.)

• Om du inte stöter på ett fel fortsätter du till nästa steg.

Uppdatera Netflix-appen

1. Gå till hemskärmen och tryck sedan på App Store.

2. Tryck på Sök (Search) och skriv ”Netflix”.

3. I listan letar du reda på Netflix och trycker sedan på Uppdatera (Update). Du kan behöva ange lösenordet för ditt Apple-ID. Om du har glömt det följer du Apples steg för att återställa lösenordet.

4. När uppdateringen är klar kan du prova Netflix igen.