Jag kan inte göra val när jag tittar på interaktiva titlar

Om du inte kan göra några val när du tittar på en interaktiv serie eller film betyder det att animeringsinställningarna på din enhet måste ändras. Följ stegen nedan för att lösa problemet.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Aktivera animeringar

1. Öppna Inställningar (Settings) från enhetens hemskärm.

2. Tryck på Hjälpmedel (Accessibility).

• Om du inte ser Hjälpmedel (Accessibility) kanske du måste trycka på Enhet (Device) först.

3. Se till att alternativet Ta bort animeringar (Remove animations) inte är aktiverat.

4. Prova Netflix igen.

Ändra animationsinställningar

I de här stegen kommer du att aktivera och ändra utvecklaralternativen på din Android-enhet. Om det görs på fel sätt kan det orsaka problem. Netflix kundtjänst kan inte hjälpa dig med detta steg. Om du inte känner dig bekväm med att ändra inställningarna på egen hand ska du be enhetens tillverkare om hjälp.

Kontrollera om utvecklaralternativen är aktiverade

1. Öppna Inställningar (Settings) från enhetens hemskärm.

2. Välj System > Avancerat (Advanced).

3. Leta reda på Utvecklaralternativ (Developer options).

Om Utvecklaralternativ (Developer options) visas går du till ”Återställ animationsinställningarna” (Set Animator settings to default).

Om Utvecklaralternativ (Developer options) inte visas går du till ”Aktivera utvecklaralternativ” (Turn on Developer options).

Aktivera utvecklaralternativ

1. Välj Om mobilen (About phone) eller Om enheten (About device).

2. Bläddra till Versionsnummer (Build number).

• Om du inte ser Versionsnummer (Build number) kanske det visas under Information om programvara (Software info).

3. Tryck på Versionsnummer (Build number) sju gånger.

• Du kan bli ombedd att ange enhetens låsmönster, PIN-kod eller lösenord.

När du ser ett popup-meddelande där det står ”Du är nu en utvecklare!” (You are now a developer) går du till nästa steg nedan.

Återställ animationsinställningar

1. Öppna Inställningar (Settings) från enhetens hemskärm.

2. Välj System > Avancerat (Advanced).

3. Välj Utvecklaralternativ (Developer options).

4. Bläddra till sektionen Teckning (Drawing) och välj Varaktighetsskala för animatör (Animator duration scale).

5. Välj antingen Standard (Default) eller Animationsskala 1x (Animation scale 1x).

6. Prova Netflix igen.

Det här ska du göra härnäst