Relic Hunters: Rebels – Frågor om spelet

Har du fastnat någonstans i spelet? Undrar du hur något funkar? Har du frågor om inställningar i spelet? Här hittar du svar på vanliga frågor om spel.

Observera att svaren kan innehålla spoilers.

System och inställningar

Anpassa kontroller
Längst ner till vänster trycker du på Alternativ (Options) > Kontrolläge (Control Mode). Sedan väljer du antingen Statisk (Static) för en styrenhet med fast layout eller Dynamisk (Dynamic) för att styra genom att trycka på skärmen. Tryck sedan på Tillämpa (Apply).

Ställa in FPS (antal bildrutor per sekund)
Längst ner till vänster trycker du på Alternativ (Options) > FPS-begränsning (FPS Limit). Välj mellan 30 FPS, 60 FPS, och Ingen begränsning (No Limit). Tryck på Tillämpa (Apply) när du är klar. En inställning med lägre FPS kan göra att spelet fungerar bättre på din enhet.

Ändra språk
Spelet får automatiskt samma språk som din Netflix-profil. Du kan också välja språk inuti spelet. Längst ner till vänster trycker du på Alternativ (Options) > Språk (Language). Välj ett språk och tryck på Tillämpa (Apply).

Så här spelar du

Styra din karaktär
Tryck och dra vart som helst för att flytta din karaktär. Tryck på hårkorset längst ner till höger för att avfyra ditt vapen. Siktet ställs automatiskt in på dina fiender.

Styrkor och svagheter i varje område
Tryck på ett område för att få mer information om det innan du spelar. Välj den profil som kommer att fungera bäst för områdets styrkor och svagheter. Om det visas en ikon på vapnet du väljer:

• Grön pil som pekar uppåt: vapnet är starkt i det här området

• Röd pil som pekar nedåt: vapnet är svagt i det här området

• Ingen pil: vapnet är neutralt i det här området och vållar normal skada

Patruller
Patruller är specialuppdrag i varje område som ger unika och garanterade belöningar. Nya patruller blir tillgängliga var tolfte timme. De här uppdragen blir tillgängliga på rebellnivå 4 och är ett bra sätt att få tag på föremål som du behöver.

Dagliga uppdrag/Huvuduppdrag
Tryck på checklistan längst ner till höger på startskärmen för att visa dina Dagliga uppdrag eller Huvuduppdragen. De här uppdragen blir tillgängliga på nivå 7. Slutför uppdragen för att få belöningar.

Karaktärer
Du börjar spelet som prickskytten Jimmy. Andra karaktärer blir tillgängliga när du klarar nivåer och låser upp nya områden.
Du kan uppgradera alla karaktärer genom att samla ihop material och uppgradera vänskapsnivån. Varje karaktär behöver ett särskilt material för att uppgradera. Uppgradera dina vänner till den högsta vänskapsnivån för att förbättra deras färdigheter och göra dem starkare.

Vad du kan göra om en bana är för svår
Du kan gå tillbaka till banor som du redan klarat för att samla ihop mer material och bli en skickligare spelare. På så sätt kan du uppgradera din karaktär för att besegra fienderna i nästa område. Uppgradera ditt vapen genom att besöka Barus verkstad, eller bygg ett nytt och anpassat vapen som fungerar bäst i området du spelar i.

Föremål och pengar

Huvudföremål

• Stålar: Den här valutan representeras med en röd stjärna. De kan dyka upp när du spelar på en viss bana eller köpas på marknaden. Du kan se hur mycket stålar du har längst upp till höger på skärmen.

• Runor: Runor representeras med en lila och gul fyrkant. De kan dyka upp när du spelar på en viss bana eller förvärvas i vissa huvuduppdrag. Du kan se hur många runor du har längst upp till höger på skärmen.

• XP: XP (erfarenhet) representeras med gula klot när du besegrar en fiende. Du får XP när du bygger eller uppgraderar vapen, klarar områden och spelar specifika huvuduppdrag.

Andra föremål i spelet kan användas för att skapa eller uppgradera din vänskap.

Ovanliga föremål
Vissa föremål är svårare att hitta än andra! Du ser hur ovanligt ett visst föremål är genom att titta på dess bakgrundsfärg i inventeringslistan eller i informationen om banan.

• Grå = vanlig

• Grön = ovanlig

• Blå = mycket ovanlig

• Lila = finns nästan inte

Inventeringslista
Tryck på skattkistan längst ner till höger på startskärmen för att visa din inventeringslista. På den här skärmen kan du se alla föremål du har hittat och hur många du har av varje.

Obs!
Vanliga föremål kan dyka upp hur många gånger som helst, men ritningar och vänskapsföremål dyker inte upp igen när du har byggt ett vapen eller nått den maximala vänskapsnivån med en viss jägare.

Marknad
Tryck på pengapåsen längst ner till vänster för att gå till marknaden. Du kan köpa material och ritningar med stålar och runor! Nya föremål blir tillgängliga var tolfte timme. Marknaden blir tillgänglig när du har klarat nivå 6 på banan Skogsstammen.

Bygga

Längst ner till höger i huvudmenyn trycker du på vapnet för att öppna Barus verkstad. Därifrån kan du bygga nya vapen och uppgradera vapen med föremål som du har hittat i spelet.

Hur man bygger vapen
Du måste hitta och använda ritningar. Varje vapen har olika krav när det gäller ritningar. Du hittar ritningar på olika banor och i olika spellägen.

Hur man uppgraderar vapen
Varje vapen använder olika resurser för att uppgradera vapenrankningen. Titta i Barus verkstad för att se vad du behöver.

Egenskapspoäng för vapen
Du kan använda material och stålar för att förbättra ditt vapens egenskapspoäng. Varje vapen behöver särskilda material.

Hitta byggmaterial
Om du letar efter ett specifikt material kan du läsa informationen om banan. Om du spelar banan har du en chans att få föremålet du letar efter, men du kan behöva försöka flera gånger för att lägga vantarna på ovanliga föremål.

Vill du veta mer om Relic Hunters: Rebels? Gå till sidan Spelsupport